Försöker Stefan Löfven föra svenska folket bakom ljuset?

Christer Nilsson har ett upprop till oss alla!

Det gigantiska stödpaket, eller ”coronapaket” på 750 miljarder euro totalt som EU-länderna politiskt enades om (tillsammans med Sverige) den 21 juli 2020  är ett kontroversiellt hafsverk av det exempellösa slaget. Somliga ekonomer kallar det redan för en ”ekonomisk statskupp”, iscensatt av de stenrika globala lobbyisterna på den internationella finansmarknaden. Sverige blev överkört.

Kommande generationer, dvs. våra barn och barnbarn blir nu hårt skuldsatta i minst 30 år framåt. En kavat Löfven reste till Bryssel med den orealistiska tron att Sverige minsann inte skulle ge några ovillkorade bidrag (gratispengar) till länder som Grekland, Italien, Spanien, Portugal som i årtionden systematiskt misskött sin ekonomi med gigantiska statsskulder, låga pensionsåldrar, skattesystem som läckt som såll och med överhängande risk att spräcka hela eurosamarbetet och därmed riskera hela EU:s existens.

I det storpolitiska rävspelet kom den förre Metall- förhandlaren enkelt till korta. Klockan 3 på natten skulle en sömnig och utmattad Löfven och EU-nämnd, som på felaktiga grunder delegerats att besluta på riksdagens vägnar, skriva under ett snabbt frammanglat 20 sidor tjockt avtal på snårig juridisk engelska. Vem tror att en i juridik och engelska lågutbildad statsminister eller EU-nämnd var kapabel att förstå de för Sverige ödesdigra ekonomiska konsekvenserna? Dimridåerna var utlagda och lockbetet som svaldes med hull och hår stavades r-a-b-a-t-t-e-r. En muta i rättan tid.

Den hisnande summan 750 miljarder euro ska snart, 2021, skickas till våra ”fattiga” medlemmar i Sydeuropa  i form av lån  360 miljarder (48 procent) och rena bidrag 390 miljarder (52 procent). Sverige förbinder sig att från 2028 under 30 år fram till 2058 betala tillbaka 4,9 miljarder kronor per år och med en garantisumma på 147 eller190 miljarder (ingen har ännu förstått vilken summa som gäller). Pengar som kommande generationer ska slanta upp krona för krona.

Tysklands Angela Merkel – som precis som Löfven tidigare var starkt emot ”gratispengarna” – gjorde plötsligt en kovändning när hon upptäckte att de tyska bankerna var enormt riskutsatta i de länder som ska ta emot ”gratispengarna” och att bankerna och euron till varje pris måste skyddas. Knappast någon i Sverige, inte minst regeringen eller de politiska partierna, har förstått att Sverige nu är uppbundet i eurosamarbetet, som vi i folkomröstning sagt nej till. Inbakat i avtalet ligger också en risk för att Sverige mister sin urgamla beskattningsrätt vilken då övergår till Bryssels byråkrater.

I mars 2021 ska regeringen lägga fram propositionen om coronapaketet för riksdagen. Och nu kommer det viktiga: riksdagen kan rösta nej till förslaget och då faller EU:s hela stödpaket. Detta skulle vara en enorm prestigeförlust för Stefan Löfven om så blev fallet, närmast en regeringskris. Han kommer att stenhårt argumentera för ”de fina rabatterna” som Sverige förhandlade sig fram till.  Det är att slå blå dunster i ögonen på svenska folket. Rabatterna har visat sig vara peanuts, den ”sänkta” EU-avgiften har redan ätits upp av Sveriges ökande avgift i EU:s nya långtidsbudget som ska kompensera för Storbritanniens brexit.

Det går att skriva under för alla med ett nej till stödpaketet, gå då in på: www.skrivunder.com/a/274698

Klicka på NAMNINSAMLING uppe i huvudet.
Till höger en bit ner, klicka på VISA SIGNERINGSFORMULÄRET Fyll i ditt namn m.m. SKRIV PÅ.
Du behöver således inte användaFB el. liknande.

Christer Nilsson, författare och ekonom

Det här inlägget postades i Frihet, Gästlistan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Försöker Stefan Löfven föra svenska folket bakom ljuset?

 1. Thomas skriver:

  Troligen – too late…
  Det snurrar vidare även i Svedala på grund av insatta ”nya” pengar…
  Så länge det går.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Eftersom Löfven och hans socialister är bortom all pedagogisk räckvidd måste ansvaret för att avpolletera dem läggas på Ulf Kristersson. Avtvinga oppositionen deras ansvar snarast.

 3. Göran skriver:

  Tillåt mig att skratta. Kan någon tro att Riksdagen skulle rösta nej till denna skuld? Hela borgerligheten har samma motiv som Socialdemokraterna. Skuldsätt Sverige, så Sverige inte kan gå ur EU.

  Angående stödpaketet. Det kommer att inte att hjälpa något. Det har aldrig funnits några stödpaket som har hjälpt. De stjälper i stället för att hjälpa. Folk tror bara att de hjälper, och det är enda avsikten med dem. Kallas för nyttigt hyckleri.

  När man plockar av 4,9 miljarder från de producerande i Sverige innebär det i princip att vi förlorar 4,9 miljarder i investeringar, dvs. det som skapar jobb. Ett steg ned på trappan mot skithålsland.

  • Jan Andersson skriver:

   Och tyvärr finns ingen i parlamentet som förstår att vi inte kan tvätta varandras skjortor för att överleva.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Gör vad Du kan för att utkräva ansvaret från Ulf Kristersson och att avsätta Löfvensocialisterna! Kräv svar från den så kallade oppositionen.

  • Mats Jangdal skriver:

   Skulle en sådan namninsamling nå 20.000-50.000 underskrifter kommer det att nämnas i något media.
   Når den 100.000 underskrifter kommer journalister att ställa direkta frågor till politikerna.
   Riksdagen öppnar nästa vecka, nog det vore fint om ledamöterna möts av lite folkopinion vid terminsstart!

   • Göran skriver:

    Det är planerat demonstration vid Riksdagens öppnande. Men de ges bara tillstånd för 50 stycken deltagare.

    Eller, så är folk uppmanade att komma dit och inget demonstrationstillstånd skaffas. Då blir det kanske några hundra.

 4. Dandersan skriver:

  De pengarna tjänar vi in på exporten. Tex från Preems nya raffinaderi.

 5. Gunnar Littmarck skriver:

  Vi står inför mänsklighetens största vändpunkt i alla tider, vinner Trump, blir det en hård Brexit?

  Detta är egentligen en fördjupning av EUs folkföraktande ansträngningar att hindra nettobirragande länder från att lämna unionen men som är mer global då samma krafter driver.

  Sedan WWII har produktivitetsutvecklingen motverkats med fördyrande regelverk och skatter.

  Verktyg är utbildning, journalism och stöd till organisationer.

  Men nu inser allt fler av den yttersta eliten att den fjärde indusrirevolutionen kommer automatisera samhället under detta århundrade och därmed dränera maktkoncentration.

  Bara med implementering av dagens teknik klan alla jurister ekonomere flertalet forskare lärare och alla som fatar beslut efter givna regelverk, lagar och praxis, ersättas med billig transparent och omutbar AI.

  Vänstern med globalister och techgiganmter i USA är så drivna att de hellre skapar ett inbördeskrig än att regelverk och skatter reformeras med the deep state och skattefinansierade icke statliga organisationer som FN.

  är några länkar, den första en ytlig analys som kanske är väl konspirratorisk.

  https://www.youtube.com/watch?v=DZkeF94_lqs

  Här en från Austarlien.

  https://www.youtube.com/watch?v=Vhs_CZuPGdY

  Det finns två i UK ni bör förlja med för information om hur EU kraschar inför Brexit.

  Här en växande stjärna:

  https://www.youtube.com/channel/UCjJec0wv1EUomjrBNt1xCTA

  Här en som mest fokuserar på Kina men är givande:

  https://www.youtube.com/channel/UCG8yy4W8nBbTle9YSpCqXeg

  • Göran skriver:

   Tyvärr, är Storbritannien så vänstervridet så det är tveksamt om de kan sätta ingång med tillräckliga avvecklingar av i första hand alla EU-regler de har i sina lagar och sedan gå vidare med alla andra innovations- och företagarovänliga regler och lagar.

   Annars får de aldrig snurr på Storbritannien.

   • Gunnar Littmarck skriver:

    Jag hoppas innerligt att du har fel, efter den gigantiska segern i höstas har Boris ett ointagligt flertal, men givetvis är han både en kinakramare och för bidragsinvandring, men Nigel Farage kommer sånka partiet med stöd av det brittiska folket om Boris ger efter.

    Jag offrar några timmar var dag på birttisk politik och några på den politiska utvecklingen i USA, så jag ger det 50% chans att Trump vinner och det blir en hård Brexit som snabbt visar sig vara en framgång.

    Då kommer UK avsluta sina handelsvatal med alla länder de nu är så gott som klara med och få ett med USA under 2021.

    Resultatet blir att EU faller då andra länders väljarkårer som i Tyskland Nederländerna Italien och Frankrike svänger allt längre bort från denna byråkratiska makthydra.

    50% är bra, bara tänk vad som står på spel och jämför med högsta vinsten på Lotto med 50% chans till vinst.

    • Mats Jangdal skriver:

     Hoppas du har rätt!

    • Benny skriver:

     Fast om dollarn havererar vad ska USA betala med? Och vad ska britterna sälja och köpa från USA? EU är ju trots allt britternas största marknad på båda hållen! Ser ju inte ut som en vinstlott direkt…Det man kan hoppas på är att britternas avhopp ska betyda slutet för EU och att Europa åter blir sammansatt av fria nationer med ömsesidiga handelsavtal i stället för Bryssels byråkrater och politruker!

     • Åke Sundström skriver:

      Jo, där ligger den allra största vinsten, att Brexit leder till att EU närmar sig den oundvikliga slutpunkten.

      Men även om begravningen dröjer så kommer handeln mellan England och EU att fortsätta, om än med mindre flöden båda vägarna. Eftersom detta ligger i bådas uppenbara intresse. Så ett handelsavtal blir det med all säkerhet – det finns trots allt en gräns för Brysselbyråkratins dårskaper. Och med Merkels avgång blir Tyskland mindre vänstervridet, vilket sannolikt påskyndar EU:s sönderfall.

      • Stefan Eriksson skriver:

       Åke , ”med Merkels avgång blir Tyskland mindre vänstervridet”
       Stämmer nog.
       Vi får förutsätta då att Merkels efterträdare slår an en mer marknadsliberal inriktning för dennes politik.

       En politisk kraft som lär underhålla EUs existens med alla tillgängliga tricks och medel.

       Vad det kostar är redan av underordnad betydelse.

       • Åke Sundström skriver:

        Vad EU anbelangar, kan ingenting bli sämre än det redan är. En sann kristdemokrat efter Merkel vrider säkert hela EU i en mer marknadsliberal riktning.

        Helmut Kohl sålde ut den hårda D-marken, men belöningen, att kunna återförena Tyskland, var alltför frestande. Historien lär förlåta honom för den saken, men inte hans efterträdare för att låta ECB regeras av ITALIENARE!

   • Gunnar Littmarck skriver:

    Bara tänk på att förbjuda rebellerna, reformera BBC (med en ny chef och med utveckling mot licens) samt inte minst den urstädning som skett sedan valvinsten i UK i höstas, så nu går de på the deep state som ju hela tiden verkat mot Brexit.

   • Gunnar Littmarck skriver:

    I dessa dystra tider tänds ett och annat hopp.

    https://www.youtube.com/watch?v=s5EtKelcYsU

Kommentarer är stängda.