Ekofascimen i vänsterfållan

FOI har försökt identifiera ekofascistiska strömningar genom att granska delar av internet. Rapporten kom igår. Skickade följande text till FOI:


Ni är verkligen ute och seglar om ekofascismen. Ni skriver att den kommit i swang 2019 och är högerextrem.
I verkligheten har ekofascism i minst ett decennium använts om miljöpartiets politik, klimatalarmism, överdrivna krav på ekologisk odling, veganism, djurrättsaktivism mm.
Ekofascisterna kallas ofta för vattenmeloner, gröna utanpå – röda inuti, alltså vänster. Deras aktivism benämns ekofascism. Deras krav på att få oinskränkt bestämma över andras egendom och förehavanden motiveras av deras egna ekofascism.
Visst blir det mer koherent när man beskriver det så?
Att de italienska fascisterna ansåg sig vara socialismens naturliga arvtagare och förädlare vet ni också. Fascismen kan alltså inte placeras någon annan stans än till vänster.
Men allt detta visste ni naturligtvis. Ni är väl bara ute för att i propagandasyfte markera tolkningsföreträde för ett uttryck ni inte äger.


Detta med anledning av deras rapport, FOI Memo 7441, som finns i sin helhet nedan. Man börjar med att snacka fascism och extremhöger, som att de två är oskiljaktiga och att där ingår stark nationalism. Mot slutet talar man mer om nationalsocialism, utan att reflektera över de uppenbara ordleden nationalism och socialism. FOI har alltså missat en flerårig internationell debatt där man tydligt förpassat både fascism och nazism till vänsterfållan.


Att läsa rapporten är som att läsa en mellanstadieuppsats där eleven försetts med en propagandistisk ordlista av en 68-smittad lärare, med uppmaningen att leta efter ord, meningar och bilder som kan beskrivas av ett eller flera av orden i ordlistan. Eleven ska så räkna ihop sina observationer och ange vilka ord som är vanligast samt var de förekommer. Det hela är erbarmligt dåligt och genomskinligt!


FOI skriver även att skjutningen i en moské i Christchurch NZ 2019 var ett terrordåd av ekofascister (höger). I mina ögon framstår det allt mer som en false flag operation. En arrangerad händelse för att utan motstånd kunna avväpna den nyzeeländska befolkningen. Det skedde också omgående. Från att varit ett frihetligt föredöme i världen blev NZ snabbt en socialistisk tvångsstat av västeuropeiskt snitt. Inget annat land har heller stängt ner landet så kraftfullt under coronapandemin.


NZ fick mycket lägligt en starkt vänsteranstruken labourregering 2017, med en aktivistisk ung kvinna som premiärminister, efter åratal av en borgerligt frihetlig regering. Valsegern hade föregåtts av en intensiv vänsterkampanj, där media helt tog labours sida. Med valfusket i det amerikanska presidentvalet i starkt minne, kan man börja undra om valet i NZ och därefter i Sverige 2018 var testballonger för att se om makten kunde stjälas och fusket skulle undgå upptäckt.


Detta alltså ungefär samtidigt som FNs agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen rullades ut. Jacob Nordangårds böcker om Rockefeller och oligarkernas konspiration mot världens medborgare börjar allt mer likna en revisorsberättelse över hur en global komplott sjösatts.

Efternamnen på FOI-rapportens författare kanske säger en del.

FOIMemo7441

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 svar på Ekofascimen i vänsterfållan

 1. Dandersan skriver:

  Ytterligheterna förenas så vänster och höger möts.
  På P1 så rapporterades om att Norges högsta domstol idag skall avgöra om Norska regeringen fick dela ut licenser för undersökning av om det finns olja i Arktis.
  Om miljövännerna? får som de vill, förbjuda , så kan de gå vidare med att anmäla alla möjliga projekt framöver hoppas Marie Louise Kris-stolla.(P1 klotet).

  • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

   Det där med att ytterheterna möts beror ju på att man falskeligen hävdar att nazism och fascism är höger när de i allra högsta grad är ytterlighetsvänster (som alla totalitära rörelser). Extremhöger är snarare laglös anarkism.

   • Göran skriver:

    Hur kommer det sig att anarkism så gott som alltid mer eller mindre jämförs med något laglöst, när anarkism bara betyder frihet från överhet?

    Att vara fri från överhet betyder inte att det är utan regler. Tvärtom kräver anarkism regler, bara att det inte är satta av någon överhet utan av dem som ska leva med dem.

    • Jan Andersson skriver:

     Om man istället kallar anarkism för “civilt motstånd” så kanske till och med vänstern kan tucka att det låter positivt.

    • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

     Nu sa jag inte att anarkism per se är laglös, utan jag sa att yttersta extremen är en laglös form av anarkism.

 2. Göran skriver:

  Det är lite svårt – för mig i alla fall – att förstå hur man kan få ihop att ekologiskt växtjordbruk skulle vara miljövänligt, hållbart och etiskt (veganism) framför köttproduktion om man ska sätta ihop en rapport. Vad jag menar är att man måste bygga på fakta som grund.

  Växtjordbruket är det mest miljöförstörande som människan har hittat på oavsett ekologiskt eller inte. Växtjordbruket dödar ungefär 2 gånger fler djur än köttproduktion. Växtjordbruket saknar hållbarhet eftersom det utarmar all näring i jorden över tid. Växter är ungefär som vindkraftverk, de lämnar inte tillräckligt med näring i förhållande till de resurser de kräver.

  Sist, så är köttproduktion ett kretslopp: djuren äter upp växter och lämnar näring till nästa generation växter. Tar man bort en komponent i detta kretslopp så kommer det att dö med tiden.

  Veganer säger sig värna om djuren liv. Två reflektioner på det. Tamdjur har en längre medellivslängd än vilda djur oavsett om människor äter upp dem eller inte. De flesta vilda djur dör innan de ens uppnått en ålder av ett år.

  Andra reflektioner är, att om vi nu inte ska äta kossor eller produkter av deras bröstmjölk, så lär de enda kossor vi har i Sverige bli ungefär 100 stycken som är utspridda på några djurparker i Sverige.

  Vad ekofascism är, är något som borde kallas för ekoinkompetens. Min slutsats är att inkompetens dras åt socialistiska rörelser. Om man placerar nationalsocialism åt höger då saknar man något i sin utbildning eftersom Adolf Hitler i tal har sagt att slutmålet var total socialism. Med utbildning menar jag något man lär sig utanför den statliga indoktrineringen.

  • Thomas skriver:

   Jo, så är det. Det jordbruk som infördes av de boskapsskötare som införde tamboskapen i Skandinavien för tusentals år sedan som då ersatte det tomrum som uppstått efter att uroxen varit borta under lång tid, innebar att ett synnerligen “hållbart” jordbrukande infördes. Med boskapsskötsel, fruktodling och viss spannmålsodling. En biologisk evighetsmaskin! Dagens tankegångar är dess motsats – men försök att förklara det!

  • Jan Andersson skriver:

   Vad historien lär oss är att vi inte lär oss något av historien.

 3. Göran skriver:

  Vi kan lätt konstatera att minst 50 % av all forskning är bluff. När vi kommer till politiskt beställd forskning kan vi nog utgå från att den är mer eller mindre 100 % bluff.

  Vi måste alla vara aktsamma på att det språkbruk som används regeringen i Sverige är “tvärtom”. När de säger att de ska stärka något som menar de precis tvärtom. Stefan Löfven talar om att stärka Sverige. Jag fattar inte ett enda smack om vad som avses med det. Finns det någon som gör det? Vad definierar han det med?

  Verkligheten är sådan att det blir precis tvärtemot. Denna jakt på högerextrema, som inte existerar i Sverige, har inget med verkligheten att göra utan är bara att flytta fokus från den vänster som förstör Sverige på alla områden.

  Jag sitter och funderar på om jag kan komma på något bra som politikerna har gjort under hela min tid på jorden och kan inte komma på något.

  • Thomas skriver:

   Att “stärka Sverige” är ett orwellskt språkbruk… en varningens uttryck. Se upp!

  • Jan Andersson skriver:

   Den som oavbrutet måste försvara sin position och sina åsikter åker till sist ut på öronen. En riktig chef säger: –Nu är vi klara med A och B men fortfarande återstår C. Här är budget och tidplan, sätt igång.

 4. Jan Andersson skriver:

  FOI skriver själva att de är uppdragsfinansierade. Det är svårt att tro att det finns andra uppdragsgivare än skattefinansierade projekt som desperat behöver mer expertstöd för att ens verka det minsta trovärdiga. FOI kan läggas ned omgående, inte för att någon bryr sig om vad de åstadkommer idag, men pengarna behövs på annat håll.

  • Göran skriver:

   Många tror att forskning är någon slags grundbult till produkters utveckling, och därav skulle det behövas någon statlig finansiering. Men så är det inte.

   Tar man jordbruk som exempel så var det inte någon forskare som uppfann jordbruket utan det uppfanns när någon satte en spade i marken. Därefter uppstår forskning om jordbruk. Och, så är det i princip alla andra områden också.

   • Jan Andersson skriver:

    Det är den dagliga driften av en anläggning och olika personers funderingar över hur man kan göra den bättre och mer produktiv som också leder till bättre och effektivare processer. Man kan kalla det Kvalitetsstyrning om man så vill, eller Ständig Förbättring, men det är i vilket fall så här det går till i verkligheten. Bodil Jönsson citat: “Tankar tar tid”.

    • Mats Jangdal skriver:

     För det krävs öppenhet och frihet under ansvar. Rena motsatsen till den inskränkta bruksmentalitet med jantelag som S och LO företräder.

     • Jan Andersson skriver:

      En intressant förklaring till varför vissa företag och organisationer i Väst har haft så svårt att ta till sig denna grundläggande arbetsmodell – att alla är delaktiga i helheten och har ett personligt ansvar för att utföra jobbet så bra som möjligt. I Asien med början i Japan har det gått väsentligt lättare. När de japanska biltillverkarna etablerade sig i USA var de noga med att bygga på platser där det inte fanns någon bilindustri innan, för då hade fackföreningarna satt stopp för kvalitetsarbetet. “Vi gör bara det vi har betalt för” – känns det igen? Snart toppade de japanska bilarna försäljningslistorna på Detroits bekostnad.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Ingår markstöld i begreppet ekofascism?
  Var dag året runt lutar sig socialister och kommunister mot begreppet “ALLEMANSRÄTT”!
  Är det någon som tvekar?
  https://etidning.hd.se/2845/Helsingborgs-Dagblad/362813/2020-12-22/17688971/V-och-MP-vill-kopa-skog-for-att-radda-den
  V och MP vill köpa skog för att rädda den
  Helsingborgs stad borde köpa Tursköpskogen och göra naturreservat av den.
  Länsstyrelsens beslut om att bete och utglesning av skogen är okej, med vissa restriktioner, har överklagats av både markägaren och föreningarna som vill skydda skogen. Frågan ligger nu hos mark- och miljödomstolen.
  Grandios avslutning eller hur!
  Om markägaren oturligt nog skulle få ett par “börar” (skottkärror) med pengar idag, vad är de värda i morgon?
  Mycket mindre, kanske nada med löfvensocialisterna vid rodret.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Ekofascisterna har inte mycket “till övers” för “allemansrätten”. De avser att behålla den stulna egendomen för sig själva, och möjligtvis för vissa utvalda med “rätt” “värdegrund”.
   Den dagen “allmänheten” gör anspråk på den stulna egendomen kommer fascisterna att försvara den mot intrång, också med vapen i hand.
   Det är så krig och elände uppstår.
   Äganderätten bör förklaras och förstärkas till gagn för oss alla.

   • Göran skriver:

    Privat ägande vårdas bättre än allmänt ägande. Sedan finns det några undantag där privat ägande inte går så bra, men det får bli måttstocken för allt privat ägande, medan det samtidigt blundas för den stora vanskötseln bland allmänt ägande.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Så fort ”ekofascisterna” kommit över en bit mark och kallar det naturreservat kommer ännu ett vulgärsocialistiskt nyord i bruk, man ”utsläcker” den så kallade ALLEMANSRÄTTEN och reglerar nyttjandet i detalj, tom förbjuder man att beträda vissa områden.

    • Stefan Eriksson skriver:

     Det är min erfarenhet också, staten betyder enfald, inte mångfald, både vad gäller natur och människor.
     Staten ödelägger för det mesta det “staten” säger sig vilja skydda, och därom skall allmänheten hållas ovetande.

     Om bara allmänheten visste vad ekofascisterna har för sig, skulle de rimligtvis hanteras för vad de står för.

 6. Göran skriver:

  Det var några ekofascister som uttalade att det inte behövs några bönder för att odla potatis eftersom potatis går att köpa i en affär. Nej, jag skojar inte. Det är sant. Så förbaskat korkade kan vissa vara.

  • Stefan Eriksson skriver:

   En “höjdare” i sammanhanget är vattenfalls berömda reklamslogan om “två hål i väggen” om elens beskaffenhet som oöverträffad energibärare.
   I det fallet är det tyvärr så att betydligt fler än hopplösa “gröngardister” tänker sig att det fungerar så otroligt enkelt.
   Infantilt och inte helt enkelt att bemöta med förnuft och erfarenheter.
   Där hjälper nog bara en “grundkurs” som består i att kapa ledningen till huset de bor i.

   • Jan Andersson skriver:

    Exakt så! Vattenfall har burit ris till egen rygg och resultatet är nog delvis en förklaring till att så många inte ser några problem med att ha en elbil.

  • Jan Andersson skriver:

   Jag skrattar inte åt detta. Den som undanhållits kunskap när den lättast kan tas in (i ungdomen) fyller ändå i tomrummen med egna fantasier och åsikter, alltså postmodernism. Att sedan alla kunskapshungrande ungdomar får sina värsta tankefel bekräftade på “sociala media” och Internet och inte blir åthutade av sanningen är nytt, och slukas även av okunniga vuxna (oftast kvinnor utan egen erfarenhet) som anser att allt som sprids via MSM och digitala media är heligt och får inte ifrågasättas. Postmodernismen har växt fram parallellt med digitala media – finns ett samband?

Kommentarer är stängda.