Ekofascismen och andra märkligheter

Socialisterna är ständigt verksamma i sin kugghjulsverkstad där nyord, ordvrängeri och historieförfalskning står på dagordningen. Allt för att skapa desinformation liksom tolkningsföreträde. På senare tid har ”fascism” kommit att brukas allt mer vidlyftigt.

Vi har ju tidigare konstaterat att fascismen enligt dels sin egen definition är en utvecklad socialism, och dels enligt objektivt studium av dess primära mål och verkan också då måste klassas som en totalitär vänsterrörelse, släkt med socialismen. Men dagens predikotext hos socialisterna går ut på att ge sken av att allt som är höger är fascism. Allt som är höger sägs dessutom vara högerextremt.

Tidningarnas Telegrambyrå, TT, har knåpat ihop en text om ekofascism, där man klistrar denna beteckning på allt som är höger idag. Vi som är höger har ju sett hur den gröna rörelsen blivit allt mer totalitär och rent fascistisk, så vi skulle utan tveka säga att ekofascismen är vänster. Inte för inte kallar vi dem ofta för de gröna khmererna.

Ett exempel på sådana ekofascister är aktionsgruppen XR-extinction. De uppfyller alla krav på att kallas som vänsterextremister, ekofascister, vattenmeloner och gröna khemrer.

Marc Skogelins text från TT får i tidningen Norra Skåne rubriken ”Ekofascism – nazistiska idéer i klimatskrud”. Detta trots att artikeln uttryckligen säger att det de betraktar som ekofascister på högerkanten inte drivs av klimatnoja, snarare är det lokalt miljöengagemang som är drivkraften! Men tidningen har uppenbarligen tagit ställning för klimataktivism och allt negativt man kan klistra på kimathotsskepticism är tydligen passabelt.

I artikeln har Center mot Våldsbejakande Extremism, omhuldat av bland andra Mona Sahlin, intervjuats. Där erkänner chefen, Jonas Trolle, att den första tanken går till vänsterextrema när man hör ordet ekofascism. Men hans och centrets uppgift är tydligen skriva om historien och ändra ordens betydelse. Nu ska ekofascism vara höger.

Maria Darwish (derwisher är uttolkare av islam som genom att dansa med mycket rotation blir snurriga i huvudet och försatta i ett slags trans) är doktrand i genusvetenskap i Örebro. Hon är därmed enligt MSM ett sanningsvittne om genus, ekofascism och klimatförnekelse, som hennes avhandling ska handla om. Hon gör kopplingen blod och jord hämtat från nationalsocialismen. Men tror uppenbarligen att den sortens socialism är höger. Sedan svävar hon ut i fantasier om rasblandning.

För att ytterligare utmåla ekofascister som högerextrema tillförs artikeln en faktaruta där Brenton Tarrant, som sköt ihjäl 51 muslimer i Christchurch, tillskrivs högerextrema åsikter och underförstått ekofascism. Även Patrick Crusius som mördade 22 människor i El Paso, efter inspiration från Tarrant, med en luddig hänvisning till miljöförstörelse, omnämns.

Det hela är en starkt politisk propagandatext som TT spottat ur sig. Den återges i flera olika tdidningar, inte sällan med egna fördomsfulla tillägg av propagandistisk natur. Här nedan är en lista på tendentiösa, missvisande och nedsvärtande uttryck som artikeln innehåller. En del kan sägas vara allmänna såtillvida att de kan användas om såväl höger som vänster. Men de flesta är avsedda att skamma människor med högersympatier av varje slag.

högerextrem, ekofascist, nazityskland, klimatkris, autonoma vänstern, våldsbejakande extremism, rasbiologi, överbefolkning, nationalsocialism, nynazism, klimatförnekelse, nazister, vit makt, rasidentitet, vit överhöghet, anti-intellektuell, antisemitisk, konspirationsteorier, judar, global elit, utradera vita människan, folkslag, radikaliseringsprocess, extremiströrelser, terror, extremistmoment, krisnarrativ, fascism, tankegods, extremister,

Ekofascism-TTb

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

30 svar på Ekofascismen och andra märkligheter

 1. Jan Andersson skriver:

  Jag har slutat att bry mig ett skvatt om vad som skrivs och sägs i Main Stream Media. De har bara en sak för ögonen, att sälja produkten. Det är tydligen inte lätt och upplagorna minskar stadigt eftersom de vetat i trettio år att allt fler får bredband och skaffar läsplattor. De som fortfarande betalar för hjärntvätt vill tydligen ha det så.

  SVT har ett särskilt ansvar eftersom de är skattefinansierade men det ser man inte mycket av; i stället matas man från morgon till kväll med snuttar av likgiltiga in- och utrikesnyheter framförda med ett tydligt menande tonfall från näbbiga kvinnor och nördiga män som vill verka allvetande men som inte verkar ha fattat något. SR har tappat allt lyssnarintresse för mycket länge sen. Till och med sportjournalistiken förr var bättre på allt! Är det någon som minns Lennart Hyland?

  Idag kanske fler människor än förr börjar tänka efter själva och fatta beslut om egna praktiskt fungerande åtgärder, mer rimligt ansvarsfulla än de korttänkta råd som anses vara norm. Om något folk i universum har förmåga till just det så är det svenskarna, grundat på tradition och lång vana vid socialismens klibbiga välvilja, som man helst lämnade utanför dörren även i arbetarhemmen förr i tiden.

  Men det hade inte funnits så mycket kvar av Sverige om inte smålänningarna stannat i Småland, och det finns fortfarande gott om norrlänningar med kraft och initiativförmåga på lagom avstånd från Stockholm. Veligast är man nog i Mellansverige, gamla Svealand, där man både vill vara till lags och ändå inte men inte vet vilket ben man ska stå på. Och det är det värsta, för då väntar man med alla beslut, både korrekta och inkorrekta. Och då händer ingenting. Och så tar pengarna slut.

 2. Dandersan skriver:

  Klimatalarmister vill begränsa fossil energiutinning , något som 87% är beroende av för sitt välbefinnande.
  Vänster eller höger?
  Människofientligt i alla fall!
  Nu är de även inne på att begränsa våra levnadsutrymme för att öka mångfalden.
  Ett von oben uttryck värdigt en drottning-De kan väl äta bakelser!

  • Åke Sundström skriver:

   Varför sådana överdrifter?

   Vi är ingalunda beroende av fossil energi, den kan dock marginellt bidra till välbefinnandet i länder med någorlunda förnuftiga politiker. Således absolut inte i Sverige. Därför att Löfven och Kristersson, formellt de 349 på Helgeandsholmen, omvandlar allt guld till grus. Via politikens lekstuga, vår planekonomiska, d v s stalinistiska, offentliga sektor.

   Vår politiker tackar nej till den mycket stora vinsten av att driva fordonsparken med bensin i stället för med el – genom att skuldbelägga det klimatspöke som till och med privata näringslivet numera bejakar (i utbyte mot vindkraftsel, billig för den tunga industrin, jättedyr för medborgarna/skattebetalarna).

   Klimathyckleriet är bara ett av de konkreta verktygen i makthavarnas verktygslådor, fast förvisso ett av allra mest fattigdomsskapande.

 3. Niklas skriver:

  Frågan är om det kommer krav på fortsatt nedstängning av samhället EFTER den s.k. pandemin. Då med motivering att ”rädda klimatet”? För människans ”klimatavtryck” har ju minskat en hel del under den s.k. pandemin.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Vad och när är ”efter” den så kallade ”pandemin”?
   Socialisterna har satt befolkningen och sig själva i en rävsax. Politikerna har ingen ända på någonting när det gäller medborgarnas välbefinnande.
   Det börjar komma in tvivelaktiga, kanske rent av skadliga följder av den
   behandling man fått se resultaten av, speciellt bland äldre.

   • Niklas skriver:

    Efter pandemin torde väl vara när alla har vaccinerar sig, alltså runt midsommar (om nu prognosen stämmer).

    • Mats Jangdal skriver:

     Vi kommer aldrig nå 100% vaccinerade. Max 90% tror jag och kanske så lågt som 80% om alla som säger sig vägra avstår. Eller ännu lägre om problem med vaccinet visar sig och bekräftas.

    • Göran skriver:

     Vaccination är inget medel att öppna upp samhället igen, enligt regeringen. I princip ger vaccination inget som helst skydd rent politiskt. Det kommer inte att vara något efter pandemin runt midsommar.

     Det handlar inte om en påhittade pandemi utan om att förstöra så mycket privat ägande som möjligt för att inför det totalitära socialistiska samhället.

 4. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Är förvånad över att inte vicepresident Pence kallat hem USA:s militär från Tyskland för att säkerställa säkerheten under den närmaste tiden då man inte borde helt lita till de militärstyrkor som t.ex. är förlagda till Virginia.

  https://militarybases.com/virginia/

  Man Who Plowed Car Into Virginia Protestors Is A Ku Klux Klan Leader
  Updated Jun 9, 2020,

  ”Virginia has long been a battleground for ideological divide, with growing debate over the state’s Confederate legacy. The day before Rogers drove his truck into the crowd, protestors pulled down a statue honoring Confederate Gen. Williams Carter Wickham, which has stood in Monroe Park since 1891. Furthermore, Virginia was the setting for the 2017 incident when James Alex Fields Jr. deliberately drove into a crowd of people peacefully protesting a Unite the Right rally in Charlottesville, killing one and injuring nearly 30.”

  https://www.forbes.com/sites/jemimamcevoy/2020/06/08/man-who-plowed-car-into-virginia-protestors-is-a-klu-klux-klan-leader/

  Neo-Nazi group (The group, called The Base) linked to Virginia rally is as dangerous as ISIS: former FBI agent
  January 23, 2020

  https://globalnews.ca/news/6428959/the-base-neo-nazi-virginia-rally-isis/

  Mvh,

  • Mats Jangdal skriver:

   De händelser du relaterar till har varit föremål för så otroligt mycket desinformation och lögner att jag numera inte tror på ett ord av vad som sägs om dem, oavsett vem eller från vilket håll det kommer.

   Vad vill du själv ha sagt med att posta de länkarna?

   • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

    ”Vad vill du själv ha sagt med att posta de länkarna?”
    Att vita högerextremister utgör ett hot mot Bidens installation!

    Troops at Inauguration Pre-Screened for Extremism, Says DC Guard Commander
    JANUARY 19, 2021 10:31 AM ET

    ”Several people arrested in connection with the Jan. 6 assault on the U.S. Capitol were current and former military members and at least one person arrested is a member of the Virginia National Guard.”

    https://www.govexec.com/defense/2021/01/troops-inauguration-pre-screened-extremism-says-dc-guard-commander/171463/

    Two Army National Guard members tied to right wing groups removed from mission to secure Biden inauguration
    39 minutes ago

    ”Two Army National Guard members are being removed from the mission to secure Joe Biden’s presidential inauguration. A U.S. Army official and a senior U.S. intelligence official say the two National Guard members have been found to have ties to fringe right group militias.”

    ”With one Virginia National Guard soldier and many veterans among the scores arrested in the wake of the Capitol siege that saw five people die — including Brian Sicknick, an Air Force veteran and Capitol police officer killed after a rioter hit him in the head with a fire extinguisher — the military was taking no chances with who was coming to protect the inauguration.”

    ”Fracker is a corporal and an infantryman with the Virginia Army National Guard, while Robertson previously served as a military policeman in the Army Reserve. Fracker is the first active service member known to be charged in connection to the Capitol riot.”

    https://www.militarytimes.com/news/your-military/2021/01/19/two-army-national-guard-members-are-being-removed-from-security-mission-to-secure-biden-inauguration/

    Mvh,

    • Mats Jangdal skriver:

     Aha! Jag tror både du och Biden kan vara absolut lugna. Den där paranoida hajpen är en mediaanka av stora mått.
     Vita högerextremister, är som jag beskrivit i dagens inlägg, en artefakt av vänsterpropaganda, kärleksfullt omhuldad i MSM!

     • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

      Menar du, Mats, att:

      – Det mänskliga lidandet från det sena 1800-talets militanta antisemitism, via 1930-talets nationalsocialism och bl.a. till 1990— talets etniska rensningar inte har åstadkommit av en högerextremistiskt tendens?

      – Det inte finns de högerextremister som tydligt vill markera och försvara gränsen mellan folket och främlingarna och försäkra sig om att den kulturella och språkliga enheten inte hotas inom det nationella territoriet?

      – Den högerextrema nationalismens militans inte avviker från huvudfåran i de parlamentariska demokratiernas politiska liv?

      – Vi kan bortse från de högerextrema rörelsernas nationalism, patriotism och xenofobi?

      Mvh,

      • Mats Jangdal skriver:

       1) Ja, det lidandet har åstadkommits av vänsterextremism, vanligen kallat kommunism, även känt som socialism eller marxism!

       2) Jag ser inget högerextremistiskt i att försvara nationsgränser eller privat ägande. De som ser det tittar på en synvilla!

       3 o 4) Du ser spöken på blanka dan när du ser högerextremism överallt. Nationalism, patriotism och xenofobi har varit extremt starka propagandateman i vänsterdiktatutrerna.
       En sund dos av kärlek till det man är och har är dock nödvändigt för att alls överleva. Det är en del av livet och inte på något sätt vare sig höger eller extremt!

       • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

        Det har inte varit relevant för mig att i samband med senaste högerextrema oroligheter inkl. hoten mot staten USA, på forumet, att även bl.a. diskutera vänsterextremism och kommunism vars historik också varit mycket grym.

        Mvh,

        • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

         Har inom min egen släkt noterat oacceptabla konsekvenser av Lapporörelsen, högerradikal / antikommunistiska folkrörelse i Finland 1929–32, som till en början åtnjöt ett rätt omfattande stöd inom finlandssvenska högerkretsar. Det avtog dock i den mån användningen av våldsmedel ökades och äktfinska tendenser gjorde sig gällande bland anhängarna till rörelsen.

         Majoriteten av Svenska folkpartiets riksdagsgrupp intog från begynnelsen en starkt kritisk hållning till Lapporörelsens metoder.

         Mvh,

  • Göran skriver:

   Kalla hem soldaterna från Tyskland. Ja, det ville Donald Trump göra, men protesterna från de tyskar som lever på soldaternas närvaro blev större.

   Sedan alla dessa nazister. De är budgetkossor bara. De används föra att dra in pengar till myndigheter såväl i USA som i Sverige.

 5. Göran skriver:

  Nedan vad en person har sammanställt om regeringens svar på frågor om vaccination mot covid-19:

  Enligt regeringen…
  Om jag blir vaccinerad:
  1. – Kan jag sluta bära min mask?
  Regeringens svar – Nej
  2.- Kan det öppna restauranger, pubar, barer osv och alla jobbar som vanligt?
  Regeringens svar – Nej
  3.- Kommer jag vara resistent mot covid?
  Regeringens svar – Nej
  4.- Jag kommer iallafall inte smitta andra längre?
  Regeringens svar – Jo, du kan fortfarande skicka det vidare, möjligen, ingen vet.
  5.- Om jag blir vaccinerad, kan jag stoppa social distansering?
  Regeringens svar – Nej
  6.- Om jag vaccinerar mig själv och tex min morfar, kan vi krama varandra?
  Regeringens svar – Nej
  7.- Kommer biografer, teatrar, och arenor att öppnas igen som förr tack vare vaccin?
  Regeringens svar – Nej
  8.- Kommer de vaccinerade kunna samlas?
  Regeringens svar – Nej
  9.- Vad är det verkliga fördelen med vaccination?
  Regeringens svar – Viruset kommer inte att döda dig/ göra dig allvarligt sjuk.
  10.- Är du säker på att det inte dödar mig/gör mig allvarligt sjuk?
  Regeringens svar – Nej
  11.- Om viruset rent statistiskt inte dödar mig ändå….Varför måste jag vaccineras?
  Regeringens svar – För att skydda andra.
  12.- Så om jag blir vaccinerad , är det andra 100% säkra på att jag inte smittar då?
  Regeringens svar – Nej

  Så för att summera ” 19 ” vaccinet…
  Ger inte immunitet.
  Eliminerar inte viruset.
  Hindrar inte döden.
  Garanterar inte att du inte kommer att få det.
  Det hindrar dig inte från att få det.
  Hindrar inte att du skickar det vidare.
  Eliminerar inte behovet av reseförbud.
  Eliminerar inte behovet av företagsstängningar.
  Eliminerar inte behovet av härkomst.
  Eliminerar inte användning av facemasker.

  • Jan Andersson skriver:

   Jag brukar tänka att om vi skötte oss som medborgare exemplariskt, aldrig gjorde några brott och kunde försörja oss själva, våra barn och föräldrar, utan att behöva pendla till jobb varje dag och förbruka en massa fossilbränsle, hade små krav på nöjen och mycket sällan reste nånstans osv. ungefär som i gamla bondesamhället – så skulle vi inte behöva så mycket politiker, kanske inte några alls? Bara några förvaltare som vi utsett efter duglighetstest.

   Om vi alla stängde in oss i fjorton dar så skulle covid-19 vara utrotad, vaccinet överflödigt. Det verkar som politiker i många länder kämpar mot civil olydnad i första hand, och få medborgare är lojala ens med sina egna folkvalda.

   I stället skjuter vi på budbäraren. Det leder ingenstans alls utan flyttar bara fokus. Att vara efterklok är en exakt vetenskap.

   • Göran skriver:

    Det finns metoder att reglera förhållandena mellan oss människor än att ha politiker.

    Om jag har ett problem då söker jag bästa lösning för det. Om jag ska köpa en sak då jämför jag för att köpa den bästa i förhållande till vad jag vill betala. Detta är rationellt beteende.

    Inom politik existerar inte rationellt beteende. Det söks inga bästa lösningar utan endast lösningar som bygger på politisk tro hur dåliga de än är.

    Det politiska sättet att styra måste bort och diskussionen bör handla om det vad man kan göra i stället. En sak man kan göra är att börja särskilja olika funktioner från staten. Enkla sådana är att skilja domstolar, polis, sjukvård och skola från staten.

    Jag tror inte jag kan finna en enda funktion som staten sköter idag som inte kan skötas privat. Och det oavsett hur skötsamma vi medborgare är eller inte är.

 6. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  ‘We All Got Played’: QAnon Followers Implode After Big Moment Never Comes
  Jan 20, 2021

  https://www.forbes.com/sites/jackbrewster/2021/01/20/we-all-got-played-qanon-followers-implode-after-big-moment-never-comes/?sh=51ccc5ad3a06

  Trump Administration Midnight H-1B Changes Purport to Impose New Burdens on Staffing Firms, Service Providers, and Their Corporate Customers
  January 20, 2021

  https://www.jdsupra.com/legalnews/trump-administration-midnight-h-1b-4184311/

  https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/h-1b-specialty-occupations-dod-cooperative-research-and-development-project-workers-and-fashion

  Mvh,

Kommentarer är stängda.