Censur av FaceBook

Dagens gästskribent är Staffan Granström

Den 21 december delade jag ett inlägg på FaceBook om valet av president i USA. Inlägget handlade om fördelningen av rösterna i valet till ny president i USA. Antal röstberättigade i USA är ca 214 miljoner. Antalet som röstade var 66.2 %, totalt ca 142 miljoner röster som deltagit i valet. Av dessa fick Trump ca 74 miljoner röster, vilket är konfirmerat av både republikaner och demokrater. Biden måste formellt ha fått ca 68 miljoner röster.

Enligt rösträkningen som presenterats av media och ”big tech” företagen, Facebook, Youtube och Twitter, fick Biden ca 81 miljoner röster, dvs 13 miljoner fler röster än de han var berättigade till.

Detta inlägg blev censurerat av Facebook med motivet att det som stod i inlägget var falskt. Det har inte förekommit något valfusk i USA.

Varifrån kom dessa 13 miljoner röster? Som många vet har demokraterna skickat ut miljontals s.k. ”mail in balotts”, poströster, p.g.a. pandemin för att alla skall få möjlighet att rösta. Man har också nu efter valet kunnat verifiera att miljontals röstsedlar har trycks utanför USA.

I rösträkningen har använts s.k. ”räknemaskiner”, Dominion, i 22 stater i USA. I själva verket har dessa maskiner inte bara räknat röster utan också manipulerat röster mellan Trump och Biden.

Denna enkla matematik visar att det måste ha skett omfattande oegentligheter vid sammanräkningen av röster i USA som demokrater och ”den djupa staten” har arrangerat för att få bort Trump som president i USA.

Nedan visas texten från FaceBook

”Faktagranskning från Factcheck.org
Flawed Calculation Behind False Claim of Fraudulent Votes
Om det här meddelandet
Oberoende faktagranskare hävdar att den här informationen inte är grundad på fakta.
Läs mer om hur Facebook arbetar med oberoende faktagranskare för att stoppa spridningen av falsk information.”

Jag lägger till en förklarande bild av den amerikanske satirtecknaren Ben Garrison. De fyra ryttarna i denna apokalyps är Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, George Soros och Bill Gates./Mats

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Gästlistan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Censur av FaceBook

 1. Dandersan skriver:

  Massivt valfusk eller enstaka misstag?
  Vänsterdebattörer tycker att valet gick någorlunda rätt till.
  Detta ”någorlunda” borde kanske reserveras till val i mindre utvecklade diktaturer?
  Skrämmande slappt valsystem i USA!

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Hoppas Staffan och många andra sanningssägare får möjlighet att granska de svenska ”valfifflarna” vid nästa bästa tillfälle.

  • Thomas skriver:

   Eftersom Gustav Petrén ansåg i sin kritik av det system som efterträdde Tvåkammarriksdagen i mitten av 1970-talet ”att detta skulle kunna innebära möjligheten till en statskupp”, alltså ett systemfel, så är processen snart ”fulländad”… Att genomföra en statskupp utan att befolkningen inser det är en politisk konst. Valet -18 innebar att den ”svenska statskuppen” blev, nästan, avslöjad, men folket har blivit tillvant sedan länge. Vilket jag förmodar du insett sedan länge…

 3. Göran skriver:

  I USA väljer några att stämma de så kallade faktagranskarna är de har fel och de har censurerat. De stämmer inte Facebook utan faktagranskarna.

  Som en liten reflektion, så flyttar många företag från Kalifornien på grund av de höga och stigande skatterna. Men, en del företag flyttar även för att bli av med den vänsterblivna personalen.

  Frågan är om företag som Facebook, Twitter och Google står bakom all censur eller är de ”kidnappade” av vänsterbliven personal?

  Något att tänka på även för svenska företag. Ska de anställa folk som har examen från t.ex. Södertörns Högskola eller Globala gymnasiet. Vad är det för skräp man får som personal? Finns det någon högskola i Sverige som inte har spårat ur ännu?

  • Jan Andersson skriver:

   ”Vänsterblivna”, underbart nyspråk som säger allt i ett enda ord! Läs gärna om Frans G Bengtssons förtjusning över lakonismer!

 4. Thomas skriver:

  I SVT har man redan börjat processen med att sända program som beskriver Trump som en fullständig idiot. Senast i går kväll… Vi kommer att bli matade med massor av sådana program de närmaste åren – garanterat. Världen kommer att bli mycket annorlunda efter nyår – för den som har förmågan att förstå…

  • Irma Bergström skriver:

   Jag ”blundar” med öronen och småler. Jag undrar så vad och hur de ska säga när sanningen kommit fram, att Trump vunnit. God Jul.

  • Göran skriver:

   De vänsterblivna ägnar sig alltid åt att beskriva framgångsrika människor som idioter.

   Det största felet som Donald Trump har gjort är att inte ha startat något krig. Barack Obama som starta mer krig än någon tidigare president gjort är mys-pys-hjälten.

   Eller, som en svart man i USA sade: Barack Obama var bara sött tal och ingen verkstad.

   – Bill Clinton, sade att han skulle flytta USA ambassad i Israel till Jerusalem, men gjorde det inte.

   – George Bush, sade att han skulle flytta USA ambassad i Israel till Jerusalem, men gjorde det inte.

   – Barack Obama, sade att han skulle flytta USA ambassad i Israel till Jerusalem, men gjorde det inte.

   – Donald Trump, flyttade ambassaden.

   Det går bra att se på få följande video om Donald Trumps utrikespolitik: [https://www.youtube.com/watch?v=9UhoTmFQHQ0]

 5. Göran skriver:

  Det lustiga med valet i USA är att samtidigt med presidentvalet var det även val för en del kongressledamöter och senatorer. Där minskade röster på demokrater och ökade för republikaner.

  Frågan är om det är logiskt att folk röstade på en demokrat som president och sedan röstade samma personer på republikan till kongressen? Det är ungefär som att gå och rösta på socialdemokraterna i riksdagsvalet och sedan på moderaterna i kommunalvalet. Hur många gör det, för att det ska ha någon betydelse i resultatet?

  • Mats Jangdal skriver:

   Nej det kan endast jämföras med om vi valt vår statsminister i ett val separat från riksdagsvalet..
   Amerikanerna gillar sina ”checks and balances” kongressen och presidenten kan inte bestämma oberoende av varandra. Därför är det inte ovanligt att väljarna fördelar sina röster så att dessa två organ inte tillfaller samma parti.

 6. Åke Sundström skriver:

  ,,men ingen kommenterar om Staffans uppgifter! De verkar förvisso bestickande, men finns det verkligen inga andra förklaringar än valfusk? Och skulle verkligen hela den amerikanska intelligentian tyst acceptera ett så uppenbart bedrägeri? Men som Mats genom att avstå från kommentar (om det eventuella fusket) tycks kunna föreställa sig.

   • Åke Sundström skriver:

    Min fråga gällde USA-intelligentians tystnad. Det har ju funnits kritiker, har inga av dessa tagit upp den elementära bevisning som Staffan framför? Det borde finnas mer att säga i det ämnet, även som uppföljningar från din sida. Du skrev i november, mycket har hänt sen dess.

    • Mats Jangdal skriver:

     Ljuden från USA är blandade. MSM och demokraterna naturligtvis övertygade om Bidens seger.
     Vissa republikaner har gett upp, andra är övertygade om att rättvisan kommer att segra.
     Det lutar åt att etablissemanget är så dominerat av demokraterna att man med en lätt skammens rodnad kommer att säga att det var lite fusk, men inte mer än tillåtet, så de låter Biden vinna.
     Fullständigt vansinnigt, ryggradslöst och upprörande, naturligtvis.

     • Jan Andersson skriver:

      Presidenten verkar vara mest en sprattelgubbe som man ska kasta skit på, i avsikt att minska uppmärksamheten från det egentliga beslutsfattandet i ”the deep state”. Troligen samma princip som i Sverige. Vad gör alla 4500 anonyma anställda i regeringskansliet och alla 168000 anställda i statliga myndigheter?

      När elektorerna i USA måste välja sida i god tid och hålla sig till sitt förval annars får de böta, så har ju hela pricipen med elektorsval fallit.

      Valfusket är så väl dokumenterat så det är ingen tvekan om att fusket nu är etablerat.

     • Åke Sundström skriver:

      Hoppas du har fel. Tilltron till den ”amerikanska modellen” dämpas rejält om de ryggradslösa segrar.
      Var finns nu de privata universitet som brukar avslöja korrupta politiker och feltänkt politik? Beklämmande att USA, det förment frihetliga skyltfönstret, inte tycks klara av att organisera en säker valprocedur.

Kommentarer är stängda.