Cancel-culture är här, håll i hatten!

Med Bidens falskt åtkomna seger i presidentvalet har socialisterna världen över tyckt sig erhålla fribrev att ljuga, bedra, håna och på alla sätt sätta sin prägel på hela tillvaron. I sak inget nytt i Sverige, men nu tycks det ske helt öppet. Lögnen följer hatet som ett smörjmedel för att få det sovande folket att acceptera elitens övergrepp på medborgarna.

Åsiktskonton på sociala medier stängs ner. Alternativmedia med egna hemsidor och servrar kräver mer hårdhänta metoder. Men är man sossepamp och bankdirektör (en närmast otänkbar kombination för 50 år sedan) då kan man säga upp tidningens bankkonton.

Är man skitnödig pk-underhuggare avbokar man artister på så lösa grunder som lögn, missförstånd, rädsla för mediadrev och chefens ogillande.

Socialism utan rågång åt vänster är det nya normala. Liberalism är godkänd om det är socialliberalism på vänsterkanten. Konservatism är ej godkänd höger, men misstänkliggörs för att vara extremhöger. Att de som brukar dessa termer inte ser bjälken i det egna ögat är fullt normalt.

De kan inte ens förstå att nationalsocialism är en socialistisk gren på det marxistiska trädet. Där fascism är en annan. Dessa rörelser har i hundra år bekämpat varandra för att bli herre på täppan. Men det gör ingen av dem till höger. De är bara vänstervarianter, beklagansvärda sådana. Ingen av dem kan hantera demokrati, de kan bara förstöra den.

Häromdagen twittrade Jesper Jönsson:
Socialism och social ingenjörskonst är de svagsintas substitut för kapitalism och entreprenörskap. De idkar inte ledarskap utan anför genom tvingande lagar och omnipotenta normer en totalitär hegemoni som med medias hjälp beskrivs som en demokrati.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Cancel-culture är här, håll i hatten!

 1. Göran skriver:

  En rolig sak med vänsterblivna är, att när de ska beskriva hur korkade konservativa eller höger är så berättar de samtidigt hur korkade de själva är bara genom att öppna munnen.

  En amerikansk vänstervriden kvinna på ett vänstermedia förklarade att konservativa är avundsjuka på vänster på grund av att konservativa saknar kultur, att de är avundsjuka på Hollywood för att konservativa inte kunde skapa det som Hollywood skapar.

  Tänker lite. Vad i Hollywood är jag avundsjuk på? Absolut ingenting. Har jag något behov av filmerna de producerar där? Nej, inte en enda.

 2. Göran skriver:

  Angående citatet av Jesper Jönsson i artikeln om socialistiskt ledarskap. En ledare är en person som får att följa denna och det kan man bara göra genom att vara positiv. Lägg märke till hur arg Joe Biden när är han håller tal eller talar med folk. Det är ingen ledaregenskap.

  Hoppa till Stefan Löfven. Är han en ledare? Knappast. Han är inte arg, men han skyller ifrån sig på andra hela tiden. Han argumenterar för det mesta med skuldsättning.

 3. Thomas skriver:

  Hmm… En faktor som är väldigt personlig – och som avgör den enskildes ställningstagande – och som är gediget gjutet i den svenska folksjälen är abortfrågan. Den är faktiskt avgörande för den enskildes – egentliga . och ärliga ställningstagande!! Är man för Abort, enligt det mönster och argument som vi brukar använda i Sverige så accepterar man fascismen som samhällssystem – oavsett vad man kallar det!!

  • Dandersan skriver:

   Hmm..
   Det hade jag ingen aaning om.

   • Thomas skriver:

    OK.. Om du raljerar över detta så är du en fascist – utan att inse det..

    • Åke Sundström skriver:

     Nja, att kalla det socialism är väl mer korrekt, både i sak och språkligt. Fascism är en term som bör förbehållas regimer som nu är nära utdöda, i varje fall i västvärlden.

  • KW skriver:

   Ett utmärkt exempel på hur folk klumpar ihop sig i grupper som styr vilka idéer individerna håller sig med. Det borde inte i sig finnas något som göra att åsikter i en fråga direkt avgör hur man tycker i andra frågor.

   USA: Åsikter om abort, vapen, ekonomi – varför hänger de ihop?

   Sverige: Varför kan man förutse vad någon tycker om “fri invandring” baserat på vad de tycker om “kärnkraft”?

   Det är lätt att känna igen någon som lagt ut tänkandet på entreprenad när argumenten bara handlar om abstrakta fenomen som “solidaritet” och “rättvisa”. Den som tänkt själv i en fråga kan komma med mer konkreta argument som “hållbar energiförsörjning som inte behöver bidrag från staten.”

 4. Dandersan skriver:

  SVTs Agenda igår var en kavalkad med en final där en Trump och Putin hatande Amerikansk författare visade upp hela kavalkaden av hat.
  Hon verkade vara av Israelursprung men “glömde” den fredsbevarande Trumperan.

  Selektiv TV.

  • Thomas skriver:

   Att man kopplar ihop Trump och Putin ger vissa ledtrådar – och det tyder på att nu går allt väldigt fort.

  • Göran skriver:

   Det ska bli kul att se hur media i Sverige ska förklara alla konstiga saker som Joe Biden kommer att hitta på. På installationsdagen lyckades han göra 11.000 arbetare arbetslösa med en enda namnteckning, en namnteckning som även innebär högre energipriser.

   På förslag är att bilister ska betala skatt på körda mil och kontrollen ska ske via GPS.

   På förslag är att man ska betala vinstskatt på aktier även om man inte har sålt dem.

   Med en annan namnteckning har Joe Biden suddat ut att det inte finns någon skillnad mellan könen. Män ska kunna delta i kvinnlig sport. Detta är i och för sig roligt om man tänker på hur feministerna ska förklara det.

   Låt säga att det var Donald Trumps namnteckning ovan. Vilka hatiska brösttoner skulle då inte svensk media yla.

   Jag sitter och undrar om det kan vara så att de vänsterblivna inte ser sig själva i spegeln när de hycklar, dvs. de är inte medvetna om den dubbla standard de anför. Konstigt är det i alla fall.

   • Jan Andersson skriver:

    De är definitivt inte insatta och har inte tänkt ett ögonblick på baksidan och konsekvenserna av sina beslut. När vi hade kilometerskatt på dieselbilar förr i tiden (föranlett av att grävmaskinister och bönder aldrig tankade på en mack) skruvade man bara ur hastighetsmätar-/vägmätarvajern. Det var även nyttigt för bilens andrahandsvärde och maskinskadeklausulen i bilförsäkringen. Och det fanns inga fartkameror heller på den tiden. Och många åkte runt med en bakrutestreamer med texten:

    “Avundsjuka gossar
    är ofta sossar.”

    • Stefan Eriksson skriver:

     “Kan du ge mig sossarna?” sa snickaren när han ville ha dyckerten. (alltså spik utan huvud).

 5. afugglas skriver:

  Är man INTE SOCIALIST i Sverige är man allt annat, fascist, högerextremist, plus alla andra invektiv de “vulgära” uppfunnit genom åren. Säger man att abort är mord i min kvinnliga och manliga vänkrets blir man verbalt tillintetgjord.
  Alltihopa är skattesystemets fel, man behöver varken tänka eller arbeta för att överleva.
  Det sköter någon annan, vem det nu är, en socialist kanske?

 6. Åke Sundström skriver:

  Sant och angeläget, men fortfarande med ett ensidigt vänsterkritiskt fokus. I min ögon är det näringslivets chefer, med Svenskt Näringsliv som språkrör som är nyfattigdomens möjliggörare . genom att hylla, eller tiga om, de allra värsta systemfelen: “Ett fossilfritt Sverige”, EU-medlemskapet nollräntan och demokratiunderskottet. Utan SN:s stöd hade dessa dårskaper aldrig gått att lansera, än mindre att hålla vid liv.

  Att enstaka nyss avsuttna direktörer, med f d Scaniachefen som huvudfigur, lagt bort ett par av sina gamla munkavlar är välkommet, men räcker inte för att bryta den vänsterhegemoni som även våra förment borgerliga partier i praktiken godkänt. I jämförelsen med den kapitulationen framstår cancelkulturen som ett relativt oförargligt trixande.

  F ö kan vi nog lita på att USA klarar av att avvisa nätbolagens och vissa tidningars angrepp på yttrandefriheten. Mer osäkert om den fighten blir lika lätt att vinna i dagens Sverige.

  • Göran skriver:

   Om du pekar ut näringslivets chefer som möjliggörare – vilket jag håller med om – så är frågan om dessa är vänster eller höger? Enligt min mening är de vänster. De är kanske inte vänster på röstsedeln, men de är vänster i ord och handling.

   Och hur blir det så? Framförallt indoktrineringen i den svenska skolan och media. Nästa fråga blir vilka som kämpar mot den socialistiska indoktrineringen i skola och media? Ja, inte sitter de i Sveriges riksdag i alla fall.

   • Jan Andersson skriver:

    Jag har sett det från insidan: storkunder, inte minst utomlands, vet att Sverige är socialistiskt och att man tar en risk om man gör sig beroende av svenska leveranser. Strejker, höjda skatter, rätt eller fel, kunden bestämmer! Minns att en kund är lika beroende av att kunna köpa som en tillverkare är av kunna sälja!

    Skulle det stå en hostning i pressen om att en hög näringslivschef är missnöjd med politiska beslut (högst sannolikt med dagens journalistik) så drar sig kunden undan och och köper från någon annan.

    Det är vad kunden tror, kanske baserat på media i sitt hemland som betyder allt och kan avgöra om den svenske leverantören överlever. Minns också att man måste ha god framförhållning och reinvesteringstakt i konkurrensen och kunna motivera sina lån i banken med att man strävar efter “grön omställning” och “hållbarhet” och “ökad jämställdhet” för att dölja vad man brutalt är ute efter: högre produktion, jämnare kvalitet, färre reklamationer (genom att göra sig allt mindre berorende av den mänskliga faktorn, alltså automation}.

    Därför håller svenska näringslivchefer käft och uppvisar bara ett avspänt ansikte även om de knyter näven i fickan mycket oftare än vi andra. Men det är ofta en falsk fasad som måste bevaras till varje pris även gentemot konkurrenterna. “Den som först skrattar har vunnit”, finskt talesätt.

  • Mats Jangdal skriver:

   När du börjar tala om nyfattigdom byter du ämne från det jag skrev om cancel-culture. Då gäller naturligtvis andra resonemang, som jag väljer att inte gå in på här för att hålla mig till ämnet.

   • Åke Sundström skriver:

    Min poäng var att den nya cancelkulturen stöds av fler grupper än tokvänstern. Som signaturen Göran helt riktigt tog fasta på. Någon avvikelse från ämnet var det inte fråga om, även om det blivit bättre med en annan ordföljd.

    Politikersoppan har sina möjliggörare även i kretsar som kallar sig liberala eller progressiva, t o m i näringslivets organisationer. Som jag tyckte att själv påpekade med den välfunna formuleringen att “Socialism utan rågång åt vänster är det nya normala”

    • Mats Jangdal skriver:

     Ja stöds av andra än tokvänster, eller sådana som görs sig till tovänster genom att stödja den.

 7. Mats Jangdal skriver:

  För den som tvivlar. Utrensningar är på gång i stor skala i USA. Inte veritabla massarresteringar och avrättningar, men väl avskedanden och i något fall rättsliga åtgärder. Framför allt från demokraternas sida riktat mot republikaner. Men det sker även inom republikanska partiet.
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/purge-reeducation/

  • Åke Sundström skriver:

   Visst, dagens USA är mer kluvet än förr. Om det leder till “utrensningar i stor skala” återstår väl att se?

   Kan inte tro att du instämmer i överdrifterna i din länk, med anspelningar på Pol Pot och kommunistiska kupper?

   • Mats Jangdal skriver:

    Såg du inte reservationen i min kommentar?
    “Inte veritabla massarresteringar och avrättningar, men väl avskedanden och i något fall rättsliga åtgärder.”

 8. Göran skriver:

  En aktuell undersökning i USA

  18 % av republikanska väljare litar på media.
  57 % av demokratiska väljare litar på media.

 9. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Oregon GOP lawmakers respond to state party spreading falsehoods| The Story
  Jan. 27, 2021

  The Oregon Republican party has falsely claimed in a resolution that there is “growing evidence” that the 6 January attack on the US Capitol by a pro-Trump mob was “a ‘false flag’ operation”.

  https://www.youtube.com/watch?v=PaV5fkD4iko

  Mvh,

  • Mats Jangdal skriver:

   De lör på Goebbels teori!
   A lie told once remains a lie but a lie told a thousand times becomes the truth

Kommentarer är stängda.