Klimatalarmismens grunder synade 3

IPCC och alarmisterna hävdar att antropogen CO2, eller fossil CO2 som de kallar den, stannar kvar längre i atmosfären än naturlig CO2. Detta förbluffande påstående strider mot all logik, eftersom vi på mycket goda grunder kan anta att naturen inte gör skillnad på en CO2-molekyl jämfört med en annan. De är som en digital kopia i din dator, exakt likadana.

Antropogen CO2 kan därför inte bli kvar i naturen längre än naturlig, ja den är faktiskt i alla bemärkelser naturlig, även om det är vi som genom vår förbränning släppt loss den.

Haven
Alarmisterna vill fånga CO2 ur atmosfären genom att plantera träd, stora skogar. Men all växtlighet på land tar bara upp en bråkdel av tillförd CO2. Det som upprätthåller balansen är haven. Både via blågröna algers fotosyntes, men än mer via havens kalkinnehåll som drar till sig CO2 och fäller ut kalk som till stor del fastläggs. Långt mycket senare kan detta kalk genom processer med högt tryck och hög temperatur i jordens inre åter omvandlas till ny olja och gas.

Vad som är på väg att ske är alltså att jordens kretslopp av CO2, nödvändigt för allt levande, är på väg att utarmas av sina egna reglermekanismer.Det bästa vi kan göra för en hållbar utveckling är att se till att naturens depåer ständigt fylls på med mer koldioxid.

En liten repetition från grundskolan.

Geologiska bevis
Slutligen har vi då det som kommer först och främst, nämligen de geologiska bevisen för att för såväl halten CO2 i atmosfären som jordens medeltemperatur har varierat inom mycket vidare ramar än de IPCC tycker det rimligt. Dessa bevis finns i isborrkärnor, biologiskt material i sjö- och havssediment, äkta fossila fynd, naturliga formationer och mycket annat. Istiderna i sig, av vilka vi känner till flera stycken, är bevis nog för mycket stora naturliga variationer av jordens klimat. Vad människan än företar sig har vi inte möjlighet att påverka klimatet i en omfattning som motsvarar en endaste istid.

Koldioxidhalt under förhistorisk tid.
Koldioxidhalt och temperatur under förhistorisk tid. Notera ingen samvariationfinns mellan de två. Därför finns inte heller något orsakssamband. Graferna är från olika undersökningar och därför en aning olika, men de motsäger inte varandra.

Till detta kommer kunskapen om plattektoniken som inte var känd av vare sig Fourier, Tyndall eller Arrhenius. Den gör det svårt att modellera framtiden utifrån historiska data, eftersom kontinenterna flyttar sig, vilket påverkar såväl hur och vilka ytor som värms av direkt solljus, samt hur strömmar i hav i och atmosfär beter sig.

Årsmån
Det vore nyttigt för klimatdebatten i världen om alla kunde lära sig förstå begreppet årsmån och inse vikten av vad det beskriver.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Klimatalarmismens grunder synade 3

 1. Dandersan skriver:

  Tack Mats.
  Hoppas att du har sett Svens Börjessons bok om klimatet. Där kan vi som ogillar alarmen finna tidigare års alarm och tidningsartiklar om hur varmt och kallt det har varit naturligt.
  Ofattbart att kalla dagens situation för nödläge, om man inte menar kunskapsnivån!

  • Dandersan skriver:

   Tittade på filmen och ställer frågan-kan vi skapa kalkvatten på ett effektivt och billigt sätt? Det finns väldigt gott om kalkberggrund!
   Nordkalk kanske kan öppna ett i Ojnareskogen!

   • Stefan Eriksson skriver:

    Kalkhaltigt vatten (hårt vatten) är förmodat inga problem att skapa i överflöd. Det råvatten vi konsumerar för hushåll och industri har i många fall ett i konsumentens ögon för högt pH.
    Avkalkningsmedel säljs för miljonbelopp och rörmontörerna har ett ständigt uppdrag i att hålla rent i förkalkade system för konsumtionsvatten.
    Så,,, frågan inställer sig;
    Varför skall vi skapa kalkvatten?

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Tack Mats,
  Jag har producerat ”livsmedel” under större delen av mitt liv och kommit till att den urusla insikten om ÅRSMÅN är grunden till socialisterna enorma framgångar i ”förvillning” av folket.
  Det enda som kan rädda oss är en längre tids BRIST på just livsmedel.
  Och det skall märkas ända in i den så kallade ”riksdagen”!
  Ge oss tillbaka friheten att gynna svenska folket.

 3. Jonas Rosén skriver:

  Intressant.

  En fundering – jordens syre bildas genom fotosyntesen. Det går åt en koldioxidmolekyl för att bilda en syremolekyl.
  Jordens syrehalt under Juras var ca 15 %. Nu är den 20 %. Det måste ha gått åt massor av koldioxid för att öka syrehalten från 15 till 20%. Samtidigt visar diagrammet koldioxidhalter på 0.2-0.3% under Juras. De halterna borde inte räcka för att höja atmosfärens syrehalt.

  Verkar som det finns ett kontinuerligt utsläpp av koldioxid i atmosfären (från nåt annat än människan) som kontinuerligt omvandlas till syre via fotosyntes.

  ??

  • Mats Jangdal skriver:

   Det sker stora utsläpp av CO2 från jordens inre via havsbottnen. Jordskorpan är tunnare där. Hur stora utsläpp vet man inte, men på goda grunder kan det förutsättas att de är avsevärt större än utsläppen från vulkaner på land.
   Kan det finnas andra väsentliga källor? Vi vet inte allt!

 4. Thomas skriver:

  Denna videon blev en väckarklocka för mig… Livet på planeten begår sakta harakiri… så elda kol för livets skull!
  https://www.youtube.com/watch?v=mf9rEb4PB2w

 5. Benny skriver:

  CO2 är en förutsättning för livet på jorden och höga halter av CO2 gynnar växtlighet vilket är en förutsättning för människans och djurens existens på jorden! Hur kan då livets gas CO2 då ha fått stämpeln att den är livsfarlig och måste bekämpas? Det är ju ren galenskap och globalisternas kampanj mot CO2 hade aldrig kunnat genomföras utan den massiva propagandan och okunskapen hos folk i allmänhet! Hur ska vi få folk att läsa och lära sig själv så att de inte blir lurade av politiker och globalister? Skolan måste reformeras där kunskap och inte flum lärs ut! Jag gick i den gamla skolan där kunskap och disciplin var honnörsord och det är beklämmande att se dagens ungdom, de som ska vara vår framtid förstöras av flummet och genustramset!

  • Ivar Andersson skriver:

   Det är tron som får de okunniga klimathotstroende att betrakta koldioxid som livsfarlig och måste bekämpas. Greta tror att hon ser koldioxid välla ur skorstenar när det är vattenånga som kondenserar och blir synlig.

Kommentarer är stängda.