Dags att planera för regeringsbyte!

Om ett år är det val i Sverige. Då har vi chansen att påverka utvecklingen i en ny riktning. Inga av de etablerade partierna har nycklarna till ett bättre, tryggare och framgångsrikare Sverige. Vi ser olika nyanser av socialdemokrati, där hjärtefrågorna handlar om hur skattepengarna ska fördelas, inte om de ska fördelas.

Vi arbetar för ett radikalt lägre skattetryck, förenklade regelverk och ett samhälle där bidrag inte utgör försörjning, utan enbart en nödlösning. Vi förespråkar hållbar och självförsörjande invandring. Samhället ska vara tryggt för alla, och polisen ska ges möjlighet att klara sitt arbete över hela landet. Staten ska inte fostra dina barn, utan föräldrarna bör ha möjlighet att välja skola och utbildning. Staten ska inte heller driva aktivistiska mediebolag som sprider ensidig information.

Vi gräver där vi står

Vi inser att den svenska kulturen och historien bidragit till många frihetliga ting under seklernas gång. Från tingsmöten, valkungadömet, ståndsriksdagen till dagens parlamentariska demokrati. Från ca 1850 fram till 1950 blev Sverige ett av världens rikaste länder, tack vare flit, sammanhållning och god ingenjörskonst. Vi bör vara stolta över de nordiska traditionerna, och bygga vidare på denna grund.

Individ och sammanhang

Klassiskt liberala partiet vill att politiska beslut ska tas så nära medborgaren som möjligt, därför förespråkar vi ökad regional och kommunal makt. Vi är därför också motståndare till EU, där besluten tas långt borta över folkets huvud.

Vi älskar den fria marknaden, men är inga fundamentalister. Frihandel sker bäst i ett system där alla respekterar överenskommelserna och bidrar på lika villkor, så är ofta inte fallet idag.

Den klassiska liberalismen sätter förvisso individen i centrum, men denna individ befinner sig förstås i ett sammanhang, bland andra individer, familj, vänner och lokalsamhället. Vi förespråkar rättigheter, men betonar att det även finns skyldigheter i en gemenskap.

Vi arbetar flitigt mot statligt förtryck, men inser att förtryck även kan komma ifrån organisationer och företag. Och även dessa tendenser bör motarbetas. Vi står på medborgarens sida, mot övermakt och totalitarism i alla dess former.

Det finns mycket att göra och vi behöver din hjälp!

Ung eller gammal spelar ingen roll. Vi behöver alla komponenter som bildar ett parti. Erfarenhet av föreningsliv, möten, events, marknadsföring osv är förstås ett plus, men inget nödvändigt.

Det finns behov av att bygga lokalavdelningar, stärka den politiska profilen, ordna samlingar och möten, samt marknadsföring över hela landet.

Förändringen börjar nu!

Gå med i klassiskt liberala partiet!

Detta är ett meddelande från Klassiskt Liberala Partiet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

35 svar på Dags att planera för regeringsbyte!

 1. Dandersan skriver:

  Vilket riksparti vill ni samarbeta med . För det behövs om varje röst skall räknas.

  • Mats Jangdal skriver:

   I princip alla som inte ger vänsterstyre.

   • Åke Sundström skriver:

    Men det krävs en valkartell för att förhindra att en röst på KLP blir en bortkastad röst, som enbart bidrar till att befästa 7-klöverns diktatoriska maktutövning. Ingen sådan verkar ingå i valplaneringen? Bäst borde vara att knyta an till KD, L och MED. En liberalkonservativ allians – bara så kan valet bli en framgång för radikala frihetslideal.

   • Göran skriver:

    Med andra ord, inget.

    • Åke Sundström skriver:

     Lite väl bitskt, Göran. M och KD kan väl ändå tänkas bli lite modigare efter nästa val, när vågmästarna i MP ser ut att bita i gräset.

     • Göran skriver:

      Om de blir modigare, så innebär det några promilles förändring. Ingen av de partierna vill stoppa den vansinniga invandringen. Klimatnojan fortsätter.

      För att vara kortfattad. Den socialistiska ättestuppan fortsätter. Möjligen blir den lite långsammare.

      Vad som gäller för Ulf Kristersson är Agenda 2030 och direktiv från Bilderberggruppen. Tror du Ulf Kristersson bryr sig om Sverige och svenskar när han är lovad tiotals miljoner och kanske 100-tals miljoner i belöning efter värv?

      • Åke Sundström skriver:

       Ättestupa eller ej, så har Uffe ett tungt medansvar för dagens anarki, visst Men att skylla hans passivitet på oligarkerna, Bilderberg och andra, håller inte. Ansvaret är hans eget, oberoende vem eller vilka han behagar lyssna på. Hur kan vi vara oense om något så elementärt?

      • Mats Jangdal skriver:

       Han inger inte mycket till hopp.

 2. Thomas skriver:

  Bara den lilla meningen om den ”Fria marknaden” avslöjar problemet.. Vad är en ”fri” marknad? Jo, enklast uttryckt – en kulturyttring. Alltså, något som vi alla uppfattar på samma sätt som religiösa frågor… En omöjlighet – utan total ofrihet!

  • KW skriver:

   I det här sammanhanget betyder det ”utan onödig inblandning från staten”.
   ”är inga fundamentalister” betyder att vi inte tror att principerna är heliga, utan att resultaten är det väsentliga.

   Det behöver inte vara svårare än så!

   • Thomas skriver:

    Intressant tanke… Då blir det enbart en moralisk funktion. Den som har det rymligaste samvetet är vinnaren… Det blir då enbart egenintresset som styr.. Var går gränsen? Beskyddarverksamhet torde vara en god affärsverksamhet på en ”fri” marknad. Är det då godkänt med motåtgärder av mer konkret modell, ”utan onödig inblandning från staten”?

 3. Stefan Eriksson skriver:

  KLP kommer inte att ha möjligheten att ”peka” på eventuella koalitionspartner. Vi märker kanske inte så mycket, men nu och än mer inför kommande val, råder rena paniken inom flera partikanslier.
  Det gäller (S), (M), (C), (Lib), (Mp).
  Möjligtvis är (V), och (Sd) lite lugnare i sitt agerande inför kommande val, men inte heller dom kommer att beröra frågan om ett valtekniskt samarbete.

  Under de två senaste valen har resultatet fått stå tillbaka för en överenskommelse partierna emellan. (DÖ och JÖ och allt vad det kallas).

  Kommande val kan förhoppningsvis ”rensa upp” och äntligen förpassa de med mindre än 4% väljarunderlag till en plats utanför riksdagen.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Önskar att villkora ett medlemskap till att omfatta:
  1. Initiativrätt att på riksplan att sparka så kallade ”riksdagsledamöter” som missbrukar sitt mandat att förgöra Sverige som nation.
  2. Återinför rätten till enskild EGENDOM och att den så kallade STATEN skyddar den enskildes okränkbara rätt till LIV. (Regeringsformen säger något helt annat)
  Omtumlande, men ett måste om vi skall överleva som svenskar.
  För tillfället har vi för många skandaler i den socialistiska Varbölden och ingen vågar peta hål på den trots intensiva försök ute på ”nätet”.
  Socialisterna måste fråntagas möjligheterna att manipulera resultatredovisningen vid allmänna val.
  Ett blygsamt exempel? Lisa Irenius i SvD: ”Men snarare var det fråga om innovativt demokratiarbete”. https://www.svd.se/problemet-med-den-hemliga-historien
  ”Rösträkningsskandalen” 2018 blir väl säkert lika ouppklarad som Palmemordet och Estoniahaveriet?.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Varför har inte Ulf Kristersson avpolletterat ”löfvensocialisterna”?
   Han bär definitivt huvudansvaret för Sveriges skandalösa tillstånd.
   Blev inte ”Reinfeldts” mutor om 20.000.000:Kr en glasklar signal om att Sverige var på fallrepet?

   • Åke Sundström skriver:

    Även du är lite väl sträng mot late Uffe, det var ju faktiskt Björklund och Lööf som spräckte Alliansen. Och visst är dagens M-boss ett snäpp mindre vänstervriden än landsförrädargängets tidigare högsta höns.

    • Göran skriver:

     Regeringen vill låta EU få rätt att direkt beskatta svenskar. M och KD verkar inte ha något emot det.

 5. Jan Andersson skriver:

  En fri marknad är fri, det vill säga alla möjligheter är öppna utan restriktioner för den med intresse och förmåga att skaffa sig och andra ett liv, inte baserat på tvång utan på ett lidelsefullt intresse att få syssla det man är mest intresserad av och har mental och fysisk förmåga till.

  Det måste givetvis ske öppet och ärligt inom lagens bokstav vilket löser sig per automatik eftersom kunderna annars snart vänder sig till någon annan. Statens och myndigheternas inblandning skall vara minimal i bakgrunden och i huvudsak handla om standardisering och säkerhetskontroll, rakt och enkelt utan att behöva tolkas och förklaras.

  Staten skall se varje företagare som en bundsförvant och inte en potentiell brottsling som måste skinnas från dag ett för att han ska lära sig att förstå vad som är normalt (anställd) och vem som egentligen bestämmer och inte inbilla sig något annat.

  Idag tjänar de flesta småföretagare i Sverige mindre än motsvarande anställda fast de jobbar mycket mer än 40 timmar i veckan, utan semesterersättning eller andra självklara förmåner för en anställd, men företagandet är viktigare. Det handlar inte om mycket pengar utan om frihet och att få jobba efter eget huvud. Ingen företagare har någon garantilön eller uppsägningstid, om du får en skattedebitering större än inkomsten är det inget som bekymrar myndigheterna, utan du måste som enda utväg anlita en (annan) privat tjänst som kan hantera din skatt och dina pengar.

  Ändå tar alla vänstermänniskor för givet att de kan köpa livsmedel, kläder och andra varor hur som helst och att det finns bostäder, vägar och kommunikationer, trots att de egentligen anser att privat förtagsamhet skall bort. Det är samma vansinnesdrivande dikotomi som att vi ska lägga ner kraftverk och samtidigt skaffa elbilar i största möjliga utsträckning.

  Jag har genom livet fått god inblick i många aspekter av företagande på olika nivåer, och törs därför påstå att statliga institutioner är stelbenta och oförstående och har alltid en storebrorsattityd som man måste stå ut med. Alla kan utan vidare tas bort, de är en del av problemet och inte en del av lösningen.

  • Mats Jangdal skriver:

   Du beskriver väl hur schizofren dagens politik är. Schizofreni är en svår sinnessjukdom.

   • Åke Sundström skriver:

    Kanske inte i allt så väl beskrivet. Så naiva som i Jans näst sista stycke tror jag inte så många är. Det finns ingen majoritet som anser att privat företagsamhet skall bort, tvärtom är flertalet LO-medlemmar medvetna om att den privata sektorn är välståndets motor och att den offentliga sektorn är ett släpankare.

    • Jan Andersson skriver:

     Näatan alla som startar företag i Sverige är naiva, annars skulle de inte ta risken. Naiviteten försvinner med tiden, men också motivationen och drivkraften.

     • Åke Sundström skriver:

      Men det var vanligt folk du pratade om, inte enbart företagare. Och förvisso finns det en liten svans av blint troende marxister eller generellt vänsterblivna ignoranter.

      • Mats Jangdal skriver:

       Vet inte vad du träffar för ”vanligt” folk Åke, men du tycks antingen träffa ett bättre urval ur befolkningen än många av oss andra gör, eller så är du mer naiv om folks intresse av och förstånd om vad som måste göras.

       • Åke Sundström skriver:

        Men inte kan du väll instämma i Jans överdrivna beskrivning ”att alla vänstermänniskor anser att privat företagsamhet skall bort”. Har sett enkätsvar som stöder min protest, utan att nu kunna lokalisera källan, men också testat en hel del vanligt folk, här i huvudkommunen men också i dina hemtrakter norröver.

        • Göran skriver:

         Inte alla vänstermänniskor, men tillräckligt många.

         Det finns gott om socialdemokrater som ser företagare och borgare likviderade.

  • KW skriver:

   ”Ändå tar alla vänstermänniskor för givet”

   Japp. Och sedan säger de något om att DDR ”faktiskt hade företag som producerade saker.” Goddag yxskaft!

 6. Göran skriver:

  För att vara cynisk. Det är totalt meningslöst att arbeta med partipolitik. Det kommer aldrig att ge någon förändring som gör det bättre i Sverige. Sverige är mer eller mindre dömt, såsom att vara som många av er upplevde Sverige när ni var yngre.

  Det enda som kan göras är att titta på sig själv och sin närmaste omgivning och fundera på hur den kan göras bättre och skyddas från skräpet som Sverige förvandlas till. I stället för att slåss politisk hur en bygd ska vara, se till att göra en bygd med likasinnade. Skapa er egen ekonomi i denna bygd.

  Tänk er att ta över en hel kommun, genom att få likasinnade att flytta in i den och tränga bort alla andra som vill fortsätta att rösta på 8-klövern. I ett sådant läge kan vi grilla korv över kommunallagen. Släng bort skiten och lev enligt klassiska liberala principer. Jag skulle mer eller mindre lova, att en sådan bygd eller kommun skulle bli oerhört rik. Någon skatt skulle knappast behövas.

  • Jan Andersson skriver:

   Likasinnade är nyckelordet. Efter ett långt arbetsliv är det de likasinnade som man minns att det var meningsfullt att jobba tillsammans med.

 7. Åke Sundström skriver:

  Varför dessa halvkvädna visor? Den som älskar fria marknader är givetvis en sannliberal fundamentalist.

  Varför inte kräva ett utträde ur EU, i stället för att lite vagt kalla sig EU- motståndare?

  Varför fikonspråk och MP-flirt om ”hållbar och självförsörjande invandring”, när du vet att något sådant inte finns i den verkliga världen (annat än i pyttesmå rännilar).

  Och varför Inte ett enda ljud heller om den allra värsta dårskapen, klimatnojan och dess än mer idiotiska kompanjon, energipolitiken ? Har du inte partiet med dig, eller vad?

  Ingenting heller om den nödvändiga valkartellen.

  Nej, den bleksiktiga agendan leder knappast till något politiskt genombrott, trots att den frihetliga grundsynen sannerligen skulle behövas i våra beslutande fora.

  • Mats Jangdal skriver:

   Som du förstår är detta inte en text jag själv skrivit. Jag har upplåtit plats åt en kampanj från KLP. Detta publiceras nu på alla ställen där partiet fått tilllstånd till det.
   Jo, visst är det en del fega formuleringar. Det är så verkligheten är. De missnöjda väljarna vill ha raka besked, men partistrategerna är livrädda för att sina motståndare och deras svans bli stämplade som extremister. Resultatet blir att alla partier utom de riktigt extrema serverar en halvljummen vattustark soppa.

   • Åke Sundström skriver:

    Nej, det förstod jag inte – det borde kanske ha påpekat i en ingress?.

    Men vi är överens om den halvljumma soppan. Och även, hoppas jag, om den än mer avgörande frånvaron av ett kartellsamarbete. Kanske dags att avskriva dagens KLP-ledning för gott? Mitt eget intryck av ett fåtal debattvändor var inte heller så uppmuntrande.

 8. Samuel af Ugglas skriver:

  Ulf Kristerssons agerande är ju märkligt. Han förstår inte att ”Löfvensocialisterna” mycket väl kan ställa in valet till den så kallade ”riksdagen” 2022.
  Till dem som tror att deras ”juveler”, barn och barnbarn har en framtid i ett civiliserat samhälle rekommenderar jag att läsa doc. Johan Lundberg, ”När postmodernismen kom till Sverige”.
  Tyvärr är jag inte duktig nog att göra en fullödig recension.
  Det är kuslig läsning och inget man rycker på axlarna åt.

  • Jan Andersson skriver:

   ”Att tillåta åsiktsskillnader räcker inte. Vi måste kräva dem.” Robert F. Kennedy.

  • Åke Sundström skriver:

   Är verkligen postmodernismen ”kuslig läsning”? Jag tillåter mig att rycka på axlarna. Horace Englund och intrigerna i svenska akademin säger ingenting alls om den djupa svenska krisen. Lundberg lurar dig, Samuel, att skjuta på ganska oskyldiga pianister. De stora bovarna finns förstås i politiken och i kretsen av korrupta samhällsvetare, inte i de kulturella salongerna.

Kommentarer är stängda.