EU hotar kött och vin

Nu utmanar EU-kommissionen europas bönder liksom dess invånare. Med den något haltande motiveringen att man vill minska cancer i EU ska konsumtionen av kött och alkohol tvingas ned. Som stöd för denna tanke lyfter de fram en undersökning från 2012.

Texten jag läst är en spekulation, eller läckt förvarning, om vad som snart föreslås. Självklart smyger man in att för att uppnå detta goda mål, måste EU (beskattningsrätt till EU alltså) införa nya skatter på både socker och alkohol, samordna de nationella skattenivåerna, införa nya krav för jordbruksstödet att den ekologiska andelen måste öka samt att ”klimatavtrycket” ska minska. Suck!

En märklighet med undersökningen om alkohol är att alkohol kan kopplas till 15% av cancerfallen hos män och hela 30% hos kvinnor! Det är en nyhet för mig, som jag är mycket skeptisk till. Men jag förvånas inte att sådana siffror presenteras när politikerna bestämt sig för att göra något mot folkets vilja.

Mest oroande är nog ändå tankarna på att ge EU beskattningsrätt och att samordna medlemsländernas skattebaser och skattesatser. Swexit nu, känns som ett allt mer angeläget krav.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

38 svar på EU hotar kött och vin

 1. Dandersan skriver:

  EU driver på!
  Bilarnas utsläppsregler har en målsättniing-färre bilar!
  Likadant med plastpåsar.
  Inte en tanke på vad det innebär. Bra för pappersbruken men sämre för miljön.
  Så nu skall vi äta klimatsmartare. Det blir snö till middag grabbar!

  • Göran skriver:

   Hur hamnar svenskt eller europeiskt plast i havet på andra sidan jordklotet? Jo, genom sopsortering. Sluta sortera plast med andra ord och se till att det går till förbränning.

   Dessutom lurar man alla med att all plast går att återvinna vilket inte är fallet.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Vänta bara till socialisterna beskyller bönder och övrig landsbygdsbefolkning för att ha orsakat livsmedelsransoneringen socialisterna själva iscensatt.
  Det är inte långt borta i tiden att de oavsättliga skattefinansierade tjänstemännen blir utkommenderade av socialisterna att agera förmän och instruktörer över en spillra av befolkningen som kallade sig bönder.
  Bestraffningen vid olydnad blir då inte sedvanliga utplundrade böter, billigare då med exekutionspluton. Dags att beväpna invasionsarmén från främmande länder.

 3. Göran skriver:

  Vad jag vet finns det inte en enda studie i världen som kan visa att köttätande skulle leda till högre risk att få cancer.

  Hoppar vi till utsläpp från kossor och pillerindustrin, så ligger pillerindustrin på 3-4 gånger mer utsläpp än kossor. Tar man sedan i beaktande att kossor de facto mer eller mindre är utsläppsneutrala så ligger pillerindustrin på 10 gånger mer utsläpp.

  Sagt med ovan? Jo, att mindre köttätande leder till sjukare människor och därmed mer piller; mer utsläpp. Hyckleriet i sin linda.

  • Jan Andersson skriver:

   Framför allt till klena och arbetsovilliga medborgare som hellre räknar kalorier än spadtag.

 4. Thomas skriver:

  Ja, de nya tankegångarna runt CAP (den gemensamma jordbrukspolitiken) med en kostnad på 30-40% av Bryssels budget har retat alla sedan Helmut Kohl och den generationen försvann.. Insikten om vad jordbruk är, försvann då. Vi tycks nu vara på väg in i fas tre efter 1945, då den första jordbrukspolitiska fasen inleddes med liknande politiska beslut över hela västra Europa som det svenska jordbrukspolitiska beslutet från 1947, som kort innebar att bönderna skulle flytta till staden och bli industriarbetare. Nästa stora beslut kom i mitten av 1980-talet då Reagan drev igenom en klar industrialisering av hela världens jordbruk med avtalen mellan EU och USA som blev regelverket WTO (AoA).. Det som nu sker i västvärlden är en “klimatanpassning” där Industrialiseringen av jordbruket nått vägs ände och livsmedelsproduktionen övergår helt i industriell funktion, alltså blir en urban verksamhet kopplad till staden som en ekologisk funktion. Landsbygden och jordbruket är då kvar som “klimatjusterare”, vilket framgår ganska tydligt i de fyra punkter som allt kokar ner till i nya CAP-förslaget.. Förändringen av västvärlden sker nu i mycket snabb takt.. Bromsen (Trumpen) är väck så nu går det ännu fortare.. Allt kommer att ske parallellt, så om bara något år är hela världen helt annorlunda. Men som en bekant sade för ett tag sedan: “Jordbruket är en skitbransch”, så det skall man nog undvika….

  • Thomas skriver:

   Jag tycker man måste läsa detta utifrån en kritisk tanke…(Ur Biodiverse, senaste numret) Detta är helt på tvärs med de funderingar som politiken i Europa hade, åtminstone på kontinenten, efter kriget 1945… Då politiker insåg att svält och dålig mathållning var ett socialt och politiskt problem och inte en miljöfråga, då man hade städat ut miljöfascisterna ur politiken…: så här står det i sista avsnittet i artikeln: “Så hur ska man göra för att få människor att äta något som går emot det invanda, det som man kulturellt inte vill ha? Och vad gör man om de inte böjer sig för förnuftet utan hävdar sin tradition? Sin kultur? Och sin egen vilja?
   Ekonomiska styrmedel som livs­medelsskatter och avgifter fungerar bra i Sverige. Bäst fungerar de för människor från traditionskulturer eller arbetarklass, för de har oftast svagast familjeekonomi. Skatter är också effektivt mot ensamstående familje­försörjare, men då gäller att staten inte kompenserar med ökade bidrag.
   För att stimulera medelklassen till ett nytt beteende fungerar livsmedels-skatter sämre då maten tar så liten andel av de dagliga utgifterna. De är å andra sidan positiva till informations­kampanjer, och särskilt då de som bor i urbana stadsmiljöer. Livsmedels-skatter fungerar också sämre på en öppen europeisk marknad då svaga ekonomiska grupper då går över till den globala matindustrins billigaste och sämst producerade livsmedel.
   Så hur ser då en rimlig kulturell och social lösning ut på hållbarhetsfrå­gan? Förmodligen kommer artificiell intelligens och ”Big data” samverka för att styra konsumenten åt det håll som de inte självmant går åt. (Till exempel genom att först kartlägga konsumtionsmönster i detalj på individnivå, därefter styra individens inköp utifrån beteende.) Kanske kan också statliga tvång och milda piskor vara en lösning. Ett viktigt första steg för en lösning är nog att börja förstå att mat är kultur, inte ett ansiktslöst system.”

 5. Ivar Andersson skriver:

  “En märklighet med undersökningen om alkohol är att alkohol kan kopplas till 15% av cancerfallen hos män och hela 30% hos kvinnor”
  Det är synd om kvinnorna som super dubbelt så mycket som männen 🙂

 6. Ove skriver:

  Klimatpolitik?
  Mindre kött – mer vegabilisk föda – mer livsmedelsproduktion?
  Mindre alkohol – mindre arealer för vinodling – mer livsmedelsproduktion?
  Vad innebär skatteutjämning. Mer skattenkomster för tyska staten o mindre för Sverige?

 7. Jan Andersson skriver:

  Märkligt nog framställdes rödvin som hälsan själv för några år sedan. En kvinna kunde lämpligen förtära 4-5 glas i veckan, det var bara nyttigt, Fem glas x 1,5 dl = 0,75 liter, per månad blir det 3 liter. Många kvinnor blev snabbt alkoholiserade.

  • Göran skriver:

   När man dricker alkohol kommer levern att lägga all sin verksamhet på att få bort alkoholen. Därmed stänger man av alla viktiga funktioner som levern har i övrigt. Kan inte vara så nyttigt att gör det varje dag.

 8. Göran skriver:

  Regeringen ska satsa på “cirkulär ekonomi”, vilket även ingår i den stora omställningen. Cirkulär ekonomi innebär att man ska återanvända och laga trasiga saker. Men, det lustiga är att socialdemokraterna mer eller mindre har utrotat sådan tidigare verksamhet i Sverige med höga skatter.

  Hur ska de lyckas nu?

  • Göran skriver:

   Vicepresidenten Kamala Harris, berättade hur de oljearbetarna som Joe Biden gjorde arbetslösa på sin första dag som president, skulle få nya jobb. Jo, de ska omskolas till att plugga igen oljeborrhål.

   • Thomas skriver:

    Som jag för många år sedan insåg, så är en pizzabagare den mest insatte i alla samhällsproblem (jag beklagade mig en gång över svensk jordbrukspolitik och fick svaret från en då turkisk pizzabagare att: “är jordbruket en så liten näring som du menar så kan det inte vara ett stort problem att sdödja det… Tänk om vi hade haft honom som jordbruksminister!). Igår kväll så träffade jag åter en pizzabagare, nu från Marocko, som insåg att coronan var en bluff för att införa en hård ekonomisk styrning vilket skulle medföra en mycket högre beskattning, (vilket i sin tur skall rädda bankerna…och de med dem lierade..)

  • Ivar Andersson skriver:

   Cirkulär ekonomi innebär att man ska återanvända och laga trasiga saker.
   Men regeringen väljer att lägga ned kärnkraftverk och gynnar byggandet av ny väderberoende vindkraftverk. Svårt att leva som man propagerar för.

   • Mats Jangdal skriver:

    Med cirkulär ekonomi brukar de också mena att pengar ska flöda från industri och företag till offentlig sektor. Att pengarna gör gott endast i offentlig sektor.
    Det är alltså en vänsterterminologi.

    • Göran skriver:

     Problemen för företagarna i USA och vanligt folk, kan lösas med 10 % av det stödpaket som gets ut. Vart har resterande pengar tagit vägen?

     Att ta in skatter för att sedan ge tillbaka är direkt korkat. Det innebär i princip att förstöra fungerande verksamhet för att stödja icke fungerade verksamhet. Det gäller för både företag och människor.

     All tvångskollektivistisk verksamhet är direkt destruktiv.

 9. Åke Sundström skriver:

  “Swexit nu, känns som ett allt mer angeläget krav.”.

  Sant, fast egentligen har det varit angeläget ända från dag 1. Problemet, nu som då, är att våra förment borgerliga partier ingenting låtsas förstå om innehållet i sina konservativa eller liberala grunddoktriner, utan fortsätter att klampa omkring i det planekonomiska träsk som EU utvecklats till. Stödda dessutom av Svenskt Näringsliv som numera helt tycks styras av vilka subventioner eller andra mutor EU eller vår egen riksdag erbjuder. När Inte ens starkt negativa realräntor räcker är alla gränser rivna.

  Manna från skyn för de redan rika men en kalldusch för våra barnbarn – fast det senare vågar ingen politiker berätta. De 349 nöjer sig med att rumla runt i fablernas värld. Utan minsta tanke på sina eftermälen. Toppskiktet förstår riskerna, knapptryckarna har noll koll, det blir bäst så, tycker Stefan och Uffe.

  • Anders Rydén skriver:

   Det är lika bra att ge upp hoppet om dagens högerpartier.
   Det har jag insett sedan ett tiotal år tillbaks.

   Om folket kan liknas vid en skock med får så är högern hunden och vänstern herden.

   • Åke Sundström skriver:

    Jo, det kan man med fog tycka. Sista chansen för late Uffe är väl att Saboni kan få sina vilsna får med sig på ett farväl till JÖKEN redan nu i vår. I kombination med en mer dynamisk Bomanfigur som M-boss kan vinden plötsligt vända. Men var finns denna goda cigarr? M måste nog också tvätta Reinfeldts smutsiga byk lite noggrannare om de besvikna väljarna skall kunna blidkas. .

    • Samuel af Ugglas skriver:

     Alla tycks klaga över det livsfarliga ”Miljöpartiet”. Det är helt fel.
     De för Sverige farligaste individerna är Ulf Kristersson och Andreas Norlén. De har haft åtskilliga chanser att avpolletera ”löfvensocialisterna” men är så fruktansvärt fega att de gör i byxorna vid blotta tanken att avsätta dem.
     45 genomkorrupta socialister i riksdagen skall i dag representera folkmajoriteten?
     Det du Uffe!

     • Göran skriver:

      Annie Lööf medlem i Bilderberg.
      Stefan Löfven medlem i Bilderberg.
      Ulf Kristersson medlem i Bilderberg.

      De har alla samma agenda och driver den bara ur olika vinklar. Målet är detsamma. Det är bara vägen dit som är annorlunda.

      Med andra ord. Vilken väg du än väljer med röstsedeln så är slutet på resan samma destination.

      • Åke Sundström skriver:

       Rätt slutsats i andra meningen, men fel motivering. Bilderberg har ingenting med saken att skaffa, det har däremot trions egna ställningstaganden i vår svenska riksdag.

       Eliternas konfererande må vara imagestärkande, men riksdagsbeslut är på allvar. Det är den stora vänsteristiska enigheten på Helgeandsholmen som är problemet. Den som i sin tur förklarar den svenska kräftgången i den globala välståndsligan.

       Återigen: skjut på rätt pianister!

       • Benny skriver:

        Du överdriver nog de svenska politikernas vilja och möjligheter att bedriva en oberoende politik mot EU och USA…Ja det är många pianister som borde skjutas för att rensa upp i träsket!

        • Åke Sundström skriver:

         Nja, beroendet kommer vi inte ifrån, det som styrs av handelsutbytet. Därutöver har vi full frihet – men den friheten vill inte våra borgerliga partiledare utnyttja. T ex genom att vända ryggen åt kräva av vi fattidomsunionen EU.

  • Göran skriver:

   Något som så kallade borgerliga ekonomer borde känna till att på en marknad så har man max 10-12 aktörer. Om då varje land i EU har 10-12 aktörer kommer det med tiden att bara bli 10-12 aktörer inom hela EU.

   Resultatet av det blir högre priser och sämre kvalité. Med andra ord sämre för oss konsumenter.

   Sedan så verkar det var en naturlag mer eller mindre att desto sämre det blir desto sämre vill folk ha det. Det finns ingen att sätt att tolka de flesta val.

   • Jan Andersson skriver:

    Vi gick efter folkomröstning med i EG, huvudskälet var att minska eller eliminera risken för ett tredje världskrig. Men snart blev det EU i stället, vilket var något helt annat och som vi inte hade röstat på, och skulle aldrig ha gjort om vi fått frågan. Så vi blev lurade in i detta system, som nu i sin tur skall dras in i en världsregering.

    Aldrig, över min döda kropp!

    Nästa val skall varenda kandidat till de 349 posterna deklarera hur de står i ett antal aktuella samhällsfrågor. Något för pressen att ta tag i? Jaså, inte det…

    • Åke Sundström skriver:

     EU som fredsprojekt var också en bluff. Har du missat den viktiga poängen? Det har i vår livstid varit USA:s atombombsparaply som garanterat freden, ingenting annat. Och nu får väl det krigshotet anses vara överspelat eller i varje fall mindre akut.

     • Benny skriver:

      USA har väl inte varit någon garant för fred…USA ligger bakom de flesta krig i världen efter andra världskriget! Och att världen undvikit ett nytt världskrig får även tillskrivas de sovjetiska och senare ryska kärnvapnen som gjort att Pentagon inte rekommenderat några överilade manövrar från USA:s mer eller mindre kriminella ledare!

      • Åke Sundström skriver:

       Jo, för freden i Europa, den var ju den som åsyftades. Det gick väl inte att missförstå? Sovjets missiler skrämde nog aldrig Pentagon på allvar Men visst har USA närapå förblött på sina feltänkta asiatiska krig.

       • Benny skriver:

        Jo, den s.k “terrorbalansen” var i början bara ett påhitt men från 1960-talets mitt var de sovjetiska missilerna väl så bra som de från USA! Dagens Ryssland har enligt militära bedömare ett ca 10-årigt försprång när det gäller missilteknologi och hypersoniska missiler…USA har slösat bort enorma summor på stealth vilket inte fungerar mot moderna radarsystem och andra system för att upptäcka plan! En återvändsgränd alltså men funkar mot u-länder som saknar modernt luftvärn.

     • Jan Andersson skriver:

      Den yngsta springtjejen och den äldste mannen på kontoret visste redan på den tiden valet hölls att fredsprojektet var en förevändning för att locka folk att rösta på EG. Vi andra, tjugo personer trodde på det. Sedan skulle man förbjuda snus i Sverige! Jösses vilket brutalt uppvaknande (fast jag inte nyttjar).

   • Åke Sundström skriver:

    Sekundärt, Göran! Inte alls säkert att det måste bli sämre för oss konsumenter. USA kan kanske bevisa motsatsen. Däremot sant att EU är ett för välståndet skadligt vänsterprojekt.

    Din “naturlag” är tramsig i överkant. För vad har folk haft att välja på? En sjuklöver som till 95 procent är eniga om allt, plus ett utmobbat f d
    nazistparti som inga anständiga människor sägs kunna stödja? Vilket en femtedel av väljarna likväl gör, i vanmäktiga försök att väcka de fyra förment borgerliga partierna.

 10. Glenn skriver:

  Jag kan inte släppa tanken på att EU nu driver en politik i totalitär riktning där klyftan mellan medborgare och politiker ökar ännu mera. Covid är utmärkt politiskt tillfälle att börja snärja oss via digital kontroll Har magkänslan att allt är planerat sedan länge.EU med Vatikanen planerar just nu införandet av digitala sjukjournaler för alla inom Eu baserat på latin. Läkarspråket är ju harmoniserat via Latin till stor del.

  Bigpharma måste jubla och länder kan skapa tvingande system på individnivå. Lyd eller ….tex covidpass.

  Varför ständigt budskapet att vi skall äta mindre kött?
  Varför ständigt buskapet om klimatuppvärmning?
  Varför är Bill Gates nu USAs största markägare ? Matproduktion ?
  Varför har SL sedan början av 2020 ingen ros längre på kavajen i Tv?
  men svenska flaggan är ofta på plats. Jimmie – konkurrens.

  SL tydligen god för runt 70-80 mille 2018. Hur fick han tag i den kosingen ?
  https://toprichests.com/top-10-richest-politician-of-sweden/

  Min tankesnurra hamnar ständigt i att planeringen bottnar i att mat kommer att bli bristvara.
  Krig ÄR målet , därmed också depopulation. Ytterst mörk tankesnurra naturligtvis. Men frekvent budskap från staten att vi skall klara en kris privat några veckor, samt markant mer militärt samarbete , övningar med Nato mm ger dåliga vibbar.

  Jag skrev i tidigare kommentar på annat inlägg att Solarminimum påbörjats.
  Är detta dagens sanning så kan matbrist bli stort problem pga missväxt (kyla) OCH då ryker djuren pga foderbrist=köttbrist. Nån som ser möjlig koppling till budskapet att inte äta kött.

  Vi snackar då i värsta fall om en lilla istiden som omfattar norra halvklotet. Samtidigt vill EU öka invandringen kommande år Varför? Merkel vill ha EU beslut på att all kritik avseende migration skall vara straffbart . Varför? Och kommande inresestopp i covidtider skall inte gälla asylsökande – skall flyta på som vanligt. Varför?

  Någonting lurar i vassen. Att rösta i valet är i princip meningslöst. Allt är kontrollerat. Inget får störa det som är tänkt. Så. Lite positiv spis 🙂 eller hur? Paragdimskifte av stora mått sker nu. Gäller bara att bo på rätt ställe för att drabbas positivt. God Kväll

 11. Mats Jangdal skriver:

  Nu kommer meddelanden om eu-kommissionen inte tänker gå så hårt fram mot kött och vin som det först uppfattades.
  1. Man vill fortfarande skydda medborgarna från cancer.
  2. Det är missbruket man viill åt, inte det måttliga bruket.
  3. Det innebär ändå att konsumtionen måste ner.

  Politik medelst jenka-metoden, hota stort- backa lite- fram igen.

Kommentarer är stängda.