En liten spaning

Som jag uppfattat det har medströmsjournalisterna i Sverige sista tiden ansträngt sig för att låta positiva om C och L, då i kontext av att de är mittenpartier och inte högerextrema SD-apologeter. Min fundering kring om varför det blivit så lyder som följer:


A. de upplever att det har blivit tomt i mitten av politiken. Den polarisering de själva underblåst under lång tid har varit pådrivande för denna utveckling. Nu saknar de möjligheten att redovisa eller förespråka något ”neutralt” eller ”balanserat”. Denna avsaknad av möjlighet att balansera sina reportage och ändå vara politiskt korrekta har börjat tära på deras fantasi. De känner sig därför både vilsna och uttråkade.

B. om L åker ur riksdagen är det stor risk att vänsterregeringen faller. De har även insett att det finns viss risk att MP åker ur. därför gäller det att bredda sina egna preferenser så att det känns som om man är på den vinnande sidan oavsett hur det går.


C. de har insett att MP är ett extremistparti som när som helst kan ge sig på även journalister som antyder att de vill tänka själva.


D. digitaliseringen i samhället har fått folk att tänka enbart i banor av ettor eller nollor, svart eller vitt. Det har skapat en brist på nyanser i såväl samhälle som i diskurs.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på En liten spaning

 1. Dandersan skriver:

  Liberalernas Saboni mötte SDs Åkesson i Agenda.
  Debatten var bedrövlig.
  Vad ville L ?

  • ivarandersson skriver:

   L har som mål att klara 4% spärren och sitta kvar i riksdagen. Allt annat är egalt.

 2. Thomas skriver:

  Eftersom nu valkampanjen tycks ha börjat så verkar ett par fenomen uppstå. Befolkningen tycks inte lita på något av Riksdagspartierna… Valdeltagandet kan därför hamna hos en massa partier som står utanför Riksdagen!! Vad skall då de etablerade partierna göra? Slänga mer skit på varann? Pandemieffekterna kommer nog att finnas kvar på valdagen så om det anses ”olämpligt” kanske att man med pandemilagar kan ställa in valet….

 3. Niklas skriver:

  Jag tror nog mest på alternativ B. Å 4% spärren är ju även nära för KD, därav hetsjakt på Busch angående hennes husaffär.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Undrar fortfarande vad Ulf Kristersson gör. Han borde ha avpolletterat ”löfvensocialsiterna” för länge sedan. Det är hans enda uppgift i dagsläget. Allt annat dravel han häver ur sig är ointressant.
  Vad är moderaterna för kryp som inte tvingar honom till det?
  Kan dom samla sig och och bevaka att socialisterna inte begår samma valfusk som 2018 åker socialisterna all värdens väg ut i träsket där de trivs bäst.

  • Mats Jangdal skriver:

   Erik Lakomaa berättar hur Uffe och Ebba missköter sina möjligheter att styra regeringen via majoritet i kammaren.
   https://timbro.se/smedjan/oppositionen-maste-forsvara-jagarna/

   • Göran skriver:

    Ulf Kristersson, Annie Lööf och Stefan Löfven är Bilderbergare. Behöver jag skriva något mer?

    • Åke Sundström skriver:

     Trams, Göran! De tre är socialister, två i högre grad än den tredje. Och även KD är ju numera mer vänster än kristet islamiseringen bästa vänner.

     Det förklarar allt, och gör samtidigt de borgerliga väljarnas stöd obegripligt. Men de har ju ingenting annat att välja på, utöver ett f d nazistparti som många stöder i brist på mer rumsrena alternativ. Och de förmenta sannliberalerna i KLP verkar ju inte heller ha ork eller insikter nog för att erbjuda den ljusglimt och den frihetliga politik som krävs för att få det sjunkande skepp på rätt köl igen.

     Är kanske hotet om en rejäl grundstötning, den existentiella ekonomisk kris som tumrullandet leder till, det enda som kan väcka alla sovande arvtagare till Strindbergs tysta rike?

     • Jan Andersson skriver:

      Vi vet inget om Bilderbergmötena, fast allt som en minister gör i tjänsten måste givetvis vara offentligt. Om de betalar resa och upphälle själva är det OK, men om drt är svenska staten eller Bilderbergvärdarna som betalar är det i högsta grad korruption som bör bestraffas eller så berättar de allt om vad som försiggår på ett Bilderbergmöte.

      Kanske de förs åt sidan en och en med en lång oligarkarm över ryggen och någon förklarar med fruktig röst att det finns ett konto i deras namn i Vatikanens bank med ett trevligt antal miljoner insatta, som blir deras en dag om de sköter sina kort väl och inte säger emot i frågor som klimathot och migration.

      Vad vet jag, men finns det någon annan förklaring till deras köra-huvudet-i-väggen- attityd? Ren dumhet? Och är det verkligen sådana politiska företrädare vi ska ha överhuvudtaget? Jag röstar för att vi byter ut hela rasket, det kan i vilket fall aldrig bli sämre.

      • Åke Sundström skriver:

       Håller med om slutsatsen: att byta ut hela rasket.

       Men vi skall inte hymla om maktelitens motiv. Det handlar inte någon ”köra huvudet i väggen attityd”, utan förstås om tal i egen sak, i imagestärkande syften. Att åka på Bilderbergträffar ger pluspoäng bland vilsna partimedlemmar, som inbillar sig att sådana inbjudningar bevisar att deras ledare har inflytande över världens affärer.

 5. Benny skriver:

  Det blir valfusk som vanligt med klanröster och undangömda/underkända valsedlar för oppositionspartierna SD och AFS och mystiska avbrott i valdatorn precis som sist! MP fuskas kvar i riksdagen och för att det ska se korrekt ut så ”får” MP strax över 4% medan L nog kan åka ur!

  • Thomas skriver:

   Ungefär så tänker jag också…
   Och sedan valet -18 har jag noterat att det är många fler som tänker så än man kan ana…
   Så nog blir det spännande. (den förklaring om vad som skedde under valvakan som bl.a. beskrevs i SwebbTV kan man – kanske – acceptera, men det verkar inte riktigt till fyllest.. Det duger inte helt med en nästan hemligstämplad utredning som enda förklaring…)

  • Åke Sundström skriver:

   Kan du belägga dina påståenden om valfusk, bl a ”mystiska avbrott i valdatorn”? Klanröstande är ingalunda brottsligt, vad annat är det Löfvens maktapparat stödjer sig på?En grundligt indoktrinerad vänsterklan, med en tystad och ibland rent av mutad intelligentia som den faktiska diktaturens möjliggörare.

   .

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Åke,
    I Sverige börjar ju medborgarna mer och mer acceptera att du aldrig är utanför misstanke om du inte kan bevisa din OSKULD.
    Därför frodas ANGIVERIET bl.a.
    Den svenska lagstiftningen syftar till att allt är KRIMINELLT som inte uttryckligen är tillåtet.
    Kanske inte särskilt sofistikerade tankegångar men jag har personligen upplevt SVERIGE under helt andra former, en helt annan och riktig frihet där en tredje part aldrig var inblandad inte ens vid ohälsa. Det Du!!!

    • Åke Sundström skriver:

     Det har jag med, som du kanske anat. Vi har båda fyllt 50 och mer därtill och drar ganska likartade slutsatser, om jag tolkar dig rätt.

     Men min fråga gällde det förmenta valfusk som Benny skrev om, är detta verifierat eller bara obekräftade misstankar? Att det förekom fusk i senaste USA-valet verkar mer sannolikt, men även i det fallet verkar intresset för seriösa granskningar ha varit ljummet?

     • Thomas skriver:

      När valdatorn på valvakan bara slutade att fungera och att TV-folket fortfarande hade alla uppgifter, kändes som ett skådespel bara… Så när valmyndighetens datasystem plötsligt åter fungerade så var alla siffror med ”normala”, då de märkliga uppgifter som allt började med ju gjort allt mycket spännande… På SwebbTV hade man en nummer av detta för några veckor sedan, strax efter valfuskdebatten i USA… Då framkom att det hade varit intrång på valmyndigheten.. man menade att detta var från utlandet och skulle varat mellan kl. 20.00 eller så, fram till 1.30 på natten… Likheten till några amerikanska händelser var åtminstone för mig uppenbara, men det som jag tycker är oroande är att inga svenska politiker har tagit upp frågan – och SwebbTVs försynta inlägg gör en bara mer fundersam…

      • Åke Sundström skriver:

       Tack, lite mer kött på bene, men inte så många fler entydiga belägg. Datorer kan ju krascha helt på egen hand, sånt har hänt förr utan något manipulerande. SwebbTV tycks ju inta ha funnit några indikationer på oegentligheter.

       • Thomas skriver:

        Hmm… jag anser att om det finns något i vårt politiska system som måste fungera fullständigt klanderfritt så är det valet!! Och det har inte varit bra vid valet 2018!!! OK.. det kan krångla – men det borde blivit en politisk diskussion om varför, men så har inte skett!! Därmed har åtminstone jag förlorat förtroendet för systemet, men det har kanske mindre betydelse…

   • Benny skriver:

    Det var ju avbrott i datorsystemet med helt nya friserade siffror efteråt! Klanröstande fungerar så att MP och sossarna lovar guld och gröna skogar till muslimska invandrare och deras imamer säger åt folk hur de ska rösta för att gynna islam! Alltså valfusk! För övrigt så underkändes valet av de observatörer som bevakade valet sist! Åke, den godtrogna…I och för sig en ibland hedervärd egenskap men inte när det gäller politiker och deras manipulationer!

    • Åke Sundström skriver:

     Nej, ingalunda godtrogen, men har missat att det senaste valet har underkänts av valobservatörer, vilket pressen – vad jag minns – inte berättat om. En referens, tack. .

     Att utlova guld och gröna skog är ingalunda valfusk, bara helt vanligt politiskt agerande. Ohederligt förvisso, men inte fusk.

     • Benny skriver:

      I praktiken fusk då dessa ”väljare” knappast har något annat val än att lyda sin imam och är det en kvinna så ser hennes man till att hon ”röstar rätt”.. OSSE hade två officiella valobservatörer på plats som inte tyckte om vad de såg bl a hanteringen av valsedlar, alla partiers sedlar fanns inte på plats m.m utan hade plockats bort! Och med ”pressen” menar du fulmedia haha…Godtrogen var det visst! Guld och gröna skogar är sossarnas taktik som de ”glömt” bort dagen efter valet!

 6. Åke Sundström skriver:

  Brist på nyanser kan vi leva med, det är väl bristen på sanningar och överflödet av lögner som är det skrämmande?

 7. Stefan Eriksson skriver:

  ”Ööööhhhh”,,, jag är,, får erkännas,, lite nyfiken på vad namnet på den nya överenskommelsen blir.
  Kommer den att kallas Dö, eller Jö,
  Valet har kommit att endast utgöra en kuliss i det stora demokrati-skådespelet.
  Politiken som skall föras de närmsta åren bestäms vid möten i slutna rum där makten att påverka utvecklingen fördelas.

  • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

   Det som följer på DÖ och JA (mer korrekt benämnt Göken) blir BRÄK = Bara Renläriga, Även Kommunister

 8. Benny skriver:

  Det svenska pensionssystemet är ett skämt…Fick det orangea kuvertet och började räkna hur mycket staten stulit av mina pengar genom åren! Ni som inte vill ha en hjärtattack rekommenderas inte att göra samma uträkning…Varning utfärdas! Och i det märkliga landet Sverige så kan en som aldrig jobbat en dag här plocka ut en hyfsad peng varje månad som inte är många tusenlappar lägre än den som jobbat i 40 år i Sverige. Finns detta galna system i något annat land? Det är ju inte konstigt att pensionssystemet håller på att kollapsa under migrantinvasionen!

Kommentarer är stängda.