Globalisterna vill ha monopol

Dick Erixon har skrivit en utmärkt artikel om hur globalismen och klimatanpassningarna förstör den fria konkurrensen på ett antal nationella marknader. Konkurrensmyndigheterna anser att internationell eller global konkurrens är tillräckligt för att motverka monopolens skadlighet. Att det slår ut mängder med lokala företag tar de ingen hänsyn till. Att det medverkar till likriktning av tankar som gör innovationer mindre vanliga och användbara inser de inte alls.

Dessa monopolister får god hjälp av SVT som uppmärksammar att ett antal regeringar vill ha undantag från klimatsatsningarna. Dessa regeringar har på ren svenska upptäckt att det går åt helvete med deras länder om de ska implementera den galna klimatpolitiken. Men så kan de inte uttrycka sig, ännu. Först måste ett antal länder inse samma sak och våga protestera.

Då kommer klimathotet att rasa samman som ett korthus. Det är naturligtvis det lögnarna och alarmisterna på SVT är rädda för. Därför försöker de smutskasta dessa länder och politiker, måla upp det som om de äventyrar planetens framtid.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Globalisterna vill ha monopol

 1. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  MARK MOSS: HOW TO PREPARE FOR THE GREAT RESET
  Oct 19 2021

  ”Mark explains why these non-governmental organizations are dangerous because no one votes for them and they have no accountability. Much of the world is being overtaken by central banks and corporations. They are usurping the power of the nation-state through various “world” organizations like the WHO and IMF.”

  https://palisadesradio.ca/mark-moss-how-to-prepare-for-the-great-reset/

  Mvh,

  • Göran skriver:

   Och vem ligger bakom dessa NGO:er?

    • Göran skriver:

     Bankerna ligger bakom det hela. Visste du att EU har skapat en lag om att bankerna inom EU får konfiskera kundernas pengar eller vägra betala ut dem? Jag skrattar nästan ihjäl mig när folk tror att de har en insättningsgaranti.

     • Thomas skriver:

      Tja, den funktionen är väl ett par år gammal redan… Ja, och folk tror på ”insättningsgarantin”… Men, om man kommer ihåg vad som hände för trettio år sedan då bankerna krävde in sina lån av folk – som då fick släppa till sina bostäder. Eller så minns jag särskilt byggmästaren som, trots att han kunde betala sina räntor, fick krav att han skulle lösa sina lån, men givetvis inte kunde – så banken tog hela byggnadsbeståndet… Allts, sedan var han ”ren”….

      • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

       Frimurarlogen Romklubben (COR) torde också stödja NGO:erna.

       Mvhr

 2. Jan Andersson skriver:

  Alla pengar som bara har tryckts upp utan förankring i ett lands produktionsförmåga leder ofelbart till en galopperande inflation, vilket vi just nu iakttar varje gång vi köper något. Dessutom tas punktskatter ut i procent ovanpå grundpriset vilket blir tårta på tårta, grädde på moset, och sedan har vi som världens garanterat enda land moms på skatt. Lurad är bara förnamnet på hur medborgarna i Sverige hanteras.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Undrar om svenska folket skulle svälja den förnedringen om de blev tillfrågade?

   • Jan Andersson skriver:

    Vi brukade säga (halvt på skämt, halvt på allvar) att det dröjer längst i världen innan svenskarna reagerar, men sedan…

    När franska bönder har tömt hundra lass med dynga på parlamentets trappa, så har svenskarna kanske på sin höjd ryckt på axlarna åt samma sak.

  • Benny skriver:

   Helt riktigt men vissa s.k ”världsvalutor som euron och dollar kan du trycka upp mycket av innan inflationsbrasan påverkas nämnvärt! Bidens senaste manöver med 3500 miljarder ”nya” dollar har dock fått inflationen att öka runt om i världen. Det finns ju en gräns för allt..

   • Jan Andersson skriver:

    Men sedan brinner inflationsbrasan så mycket längre…

Kommentarer är stängda.