Politik förstör demokratin

Som jag berättat tidigare noterade jag redan som barn att ingenting man har får vara ifred. Man får inte behålla vare sig egendom eller frihet, och snart inte ens livet om man inte ständigt ser till att försvara det genom att engagera sig där åsikter om ditten och datten bryts. Det vill säga det faktum som vänstern älskar att påminna om, att allt är politik!

Många borgerligt sinnade människor har valt att blunda för detta faktum. De vill inte ha besväret med att försvara sitt eget. Vad som då också händer är att de inte heller bistår sin granne i dennes försvar av sitt. Resultatet blir att vänsterfolket alltid når majoritet i de församlingar där omröstningar sker. De kallar det gärna för demokrati.

Men det är en falsk beteckning, för de ser ingen begränsning för demokratins, det vill säga majoritetsdiktaturens räckvidd. I deras ögon har majoriteten rätt att lägga sig i och ta till sig beslutsrätten i allt som majoriteten önskar diktera. Exemplen är många. Din egendom är inte din att bestämma över. Du får inte bygga på din mark utan tillstånd som söks hos majoritetens byråkrater. Är den strandnära måste du först söka dispens för att kunna söka tillstånd. Men du får inte neka allmänheten tillträde eller vägra betala skatt för något du köpt för redan skattade pengar.

När majoriteten inbillat sig att himlen faller ner och det kan förhindras genom att sluta släppa ut CO2, bestämmer den att det är en absolut sanning som inte får ifrågasättas. Ditt val består endast i att betala för dårskapen eller att betala ännu mer för den.

När en mild asiatisk influensa når vårt land bestämmer den tuktade och uppskrämda majoriteten att den är livsfarlig och att all statistik ska visa att den är det. På det viset får majoriteten rätta att stänga hela samhället enligt godtyckliga preferenser. De som protesterar stämplas som svikare. Verkningslös eller rent av skadlig vaccinering blir tvingande. Inrikes resepass som intygar vaccinationsstatus införs. Majoritetsdiktaturen tar fler och fler steg bort från den frihetliga rättsstaten.

Kommen så långt finns inte längre möjlighet att diskutera politiska förslag. Politik är inte längre att vilja eller att försvara sina åsikter, sin frihet, liv eller egendom. Politiken har enbart blivit att lyda majoritetsdiktaturen. När ord inte längre påverkar politiken är den enda politiska åtgärd som återstår, att vägra lyda.

Där, precis där, går den absolut sista gränsen där demokratin antingen inser allvaret och begränsar sin räckvidd in i människornas liv, eller tar klivet över till diktatur befolkad av slavar. Där varje politisk åsikt, alltså varje åsikt över huvud taget, är rebellisk och anarkistisk. Där anarki råder finns det ingen demokrati. En demokrati utan besinning om demokratins begränsning leder med tiden ofelbart via den av goda avsikter kantade vägen till helvetet (ett slags ondska sprungen ur hybris) till anarki.

När också anarkin fått samhället att kollapsa kan något nytt, innefattande någon sorts ordning börja byggas upp. Kanske blir det demokrati och frihet, men inga garantier finns! Det verkar som om människosläktets dumhet gällande den egna organiseringen är oändlig.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Politik förstör demokratin

 1. Göran skriver:

  Vänstern är konstig. De vill inte styras av en makt som de har döpt till kapitalism. Men de kan gladeligen låta sig styras av en enväldig stat. Skillnaden är att kapitalister kan du byta genom att till exempel byta jobb. Du kan även bli din egen kapitalist.

  Statens våld kan man inte byta. Man är hänvisad till det arbete staten utser åt dig. Vänstern tycks dock anse att detta skänker dem lycka.

  Den första libertarianism utgår från är ägande. Ägande av egendom, men framförallt ägande av sig sig själv. Globalisternas devis ”du äger inget, och du är lycklig” innebär att du inte heller äger din egen kropp. Det ser vi med covid-19-vaccinen. Det är första steget att ta ifrån oss ägandet av vår egen kropp.

  Folk, fårskocken, tror att injektioner som tvång endast kommer att gälla några vacciner, men det kommer att komma fler droger. Det är kanske inte det viktigaste utan att man helt enkelt kamouflerar en drog som vaccin medan den kan vara i princip vad som helst. Redan kommer rapporter som påstår att mRNA-vaccinen förändrar DNA. Så vad vill man förändrar i framtiden?

  • Thomas skriver:

   En klassiker är väl T-tröjan som många inom kommunala vården hade på sig : En slav kan inte avskedas, bara säljas.
   Så, det stämmer… Globalisternas ”positiva” slogan innebär inget annat än ett konkret slaveri – men de har ”tränat” länge….
   Kristendomens kärna innebar att alla var lika inför den Högste och därmed var alla ”fria” människor…även slavarna..
   Nu, när vetenskapen konstaterat att människan enbart är en klimatsyndare och bara en liten självgod global elit som fixar Teslabilar och annat helgonliknande jätteekologiskt så är majoriteten av väldens befolkning bara simpla syndare som skall sorteras i grupper av meningslösa ”ätare”/konsumenter och nyttiga produktionsfaktorer…
   Vad man själv är avgörs av omgivningen, inte av en själv.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det finns endast en lösning mot det socialistiska vanvettet.
  Att mattemplens hyllor gapar tomma en månads tid.
  Det är ytterst tragisk att behöva ens tänka i de banorna, nästan lika galet som socialisternas maktbegär. Men svält och nöd är självläkande det klarar mänsklig fantasi vilket inte SOCIALISMEN aldrig kan uppnå.
  Mats, din sammanfattning är mycket bra och realistiskt. Tack.

  • Göran skriver:

   När mathyllorna gapar tomma är frågan vad de svältande vill ha i stället? Kanske socialisering av alla bönder för socialisterna kommer att skylla på någon annan.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Något bondeuppror är inte att förvänta. SOCIALISTERNA har ju redan fördrivit landsbygdsbefolkningen.
    Men det kanske finns andra möjligheter?

   • Thomas skriver:

    Som Bo Rothstein skrev: Kollektivanslutningen av de svenska bönderna… Det skedde 1932, tror jag….

Kommentarer är stängda.