Alternativ energi förstör miljö och pengar

Idag sammanför jag två gästinlägg. Först Sture Åström från Klimatsans, längre ned Bernd Stymer. Båda är välkända för Frihetsportalens läsare.

Solpaneler är en riktigt dålig idé i Sverige

Funderar du på solpaneler, bör du inse att du redan betalar för att det ska finnas kraftverk som ger el precis när du behöver den. Dem kan du inte vara utan. Kostnaden för deras existens måste du betala hur lite du än nyttjar deras el.

Självklart ger solpaneler ingen el på natten. Har du panelerna på din villa, kan du skaffa ett batteri som täcker nattens behov. Men det hjälper inte på vintern, när du behöver el som allra mest. Enligt statistik från SCB ger solpaneler under januari mindre än en procent av märkeffekten, det vill säga i praktiken NOLL. Det beror på att solen står lågt och att det dessutom ofta är molnigt.

Således behöver du ha tillgång till kraftverk, som fungerar både dag och natt såväl på vintern som på sommaren. Det är konventionella kraftverk för vatten, för kärnkraft eller kraftverk som eldas med kol, olja, gas eller ved.
Ju mer el du får från solpanelerna, desto mindre betalar du till de konventionella kraftverken. Solpanelerna parasiterar alltså på den konventionella elmarknaden.

De kraftverk som får sälja mindre el, måste naturligtvis ta mer betalt för den el de faktiskt får sälja. Där har du den fundamentala mekanismen under dagens extrema elpriser.

Således: När du redan betalar för den kapacitet du inte kan klara dig utan, varför skall du då lägga pengar på solpaneler?

Om du tror att du därmed minskar världens utsläpp av koldioxid, ska du veta att Kina och Indien varje år ökar utsläppen storleksordningen 100 ggr vad vi kan minska dem i Sverige.

Sture Åström, nätverket KLIMATSANS

 

Jag såg nyss att tidningen Epochtimes har en artikel om vindkraften i Sverige och att Pohl citeras med hänvisning till advokater.

Vi, folk i min närhet, har sedan 13 år förgäves försökt att hejda vindvansinnet. Vi har förlorat i mark- och – miljödomstolar, möd, HD, Kammarrätten, Europadomstolen EUROPEISKA KOMMISSIONEN Klagomål – Överträdelse av EU-lagstiftningen, FN

Communication to Aarhus Convention Compliance Committee by Bernd Stymer

Notification of the Swedish state for violating Aarhus Convention in matters of machines wind turbines in Sweden.

Vi har författat tusentals skrivelser till politiker, partier, regeringen, länsstyrelser, statliga verk, kommunfullmäktige, domstolar, media särskilt SVT/SR. Vi är rödmarkerade i media som inte publicerar ett ord som vi skrivit. Av den anledningen har jag nu gått med i Facebook där jag har en läsekrets så länge som de inte utestänger mig där också.

Vi har hela tiden begärt ett stopp för det bedrägeri och de olagligheterna  mot befolkningen som det politiska beslutet utbyggnaden av vindkraftverk i Sverige innebär.

Vill du veta mer så gå till webbsidan helgaro-liv.se.

Du bör där se de båda pdf-filerna och se och höra mp4-filen. Gör någon det så förstår denne vad och varför vi sysslar med detta.

Mvh, Bernd Stymer

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Alternativ energi förstör miljö och pengar

 1. Göran skriver:

  Jag vill uppmärksamma att Samnytts tredje del av deras serie om vindkraften har kommit ut. Hela förnybar-industrin är bara ett gigantiskt bedrägeri både ekonomiskt och miljömässigt.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Har nu också sett alla tre delarna.
  Det är bara att konstatera, socialisterna har inte svenska folkets bästa för ögonen.
  Hur länge har vi friheten kvar? Och vad blir deras nästa steg för att ta LIV och EGENDOM ifrån oss?
  Gott Nytt År

  • Göran skriver:

   Sverige har en byråkratisk socialism. Så kallade borgerliga väljare i Sverige tror att det kan bli en förändring om SD-KD-M kommer till makten. Haha, säger jag bara!

   Ska det bli en förändring då måste det komma fram partier som är beredda att lägga ned myndigheter. Vad jag vet är det bara Medborgerlig Samling som har den viljan.

   • Benny skriver:

    Sveriges problem är att man har bara systempartier som vill bevara nuvarande ordning i möjligaste mån! SD som också blivit en del av systemet vill ju inte ens lägga ner SR/SVT…Så vi har 8 systempartier med mycket små skillnader i politiken och inget radikalt parti för att ta tag i verkliga problem som invandringen, kriminaliteten och energikrisen!

Kommentarer är stängda.