Pandemi och vacciner

Dagens gästskribenter är Christer Nilsson och Margareta Lundström.

Jag publicerar inlägget som PDF, för det är enklast så för att behålla såväl layuot som illustrationer oförändrade. Christer bilägger denna länk till en artikel om en svensk studie. Länk till studien finns i artikeln.

PANDEMI OCH VACCINER (1) (3)
Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Gästlistan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Pandemi och vacciner

 1. Thomas skriver:

  En utmärkt sammanställning.
  Mitt påstående att detta har sin parallell i pesten 1350 har jag fått mycket mothugg på. Men om man ser på helheten, inte bara sjukdomsbilden utan den sociala, ekonomiska och politiska reaktionen så tycker jag ändå att parallellen finns där… Och tydligare blir det ju..

  Även om själva viruset inte är så stort problem (jag känner sådana som haft problemet utan större störningar) så tycks själva effekterna bli destruktiva på samhället. Sådant som hittills varit relativt ”oskyldiga” frågor (migrationen) och skuldsättningen (Där svensk skuldsättning tycks vara värst i hela EU) kokar nu upp till globala problem, särskilt efter att USA lämnade Afghanistan.
  Alla gamla spelpjäser tycks blivit flyttade, men detta är svårt för allmogen att riktigt uppfatta – innan allt blir väldigt konkret.
  Att vi är tillbaka i 1930-40-talen har jag känt av ett bra tag. Det var en process som på allvar började med Reinfeldts regering, men som faktiskt klart drog igång just på 1930-talet och som backade undan en tid fram till 1980-talet på grund av de ”goda” tiderna efter kriget, men som sedan utvecklats bit för bit.
  Nu står vi inför ”slutstriden”!?

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det hela är ett vansinnesprojekt konstruerat av marxister och människoförnekare.
  Vissa på den kanten t o m skryter och skriver böcker om illgärningarna.

 3. Göran skriver:

  Vaccinerade säger och skryter ibland om att de har tagit ett ansvar genom att vaccinera sig. Med take på den lilla dödlighet som gäller för covid-19 och det verkliga ansvaret varit att ordna covid-19-fester och sett till att ha blivit smittade för att sedan bli immuna. Då slipper vi alla mutationer. Som det ser ut nu så kommer covid-19 med alla dess mutationer se till att vi ska jabbas vart sjätte månad och restriktioner finnas hålla på i all oändlighet.

  När 100 % är jabbade och jabbade ska se ständigt men antalet sjuka bara ökar, vad ska de hitta på då?

  En sak kan vi räkna med. När folk får sina vaccinationspass i mobilen eller som ett implantat då kan vi alla spåras direkt av myndigheterna, och de kan begränsa vår rörlighet var vi än är. De kan bestämma att vi bar får röra oss x antal kilometer från vårt hem. De kan kontrollera att vi bara åker till jobbet på morgonen och bara besöker godkända affärer. Vilken rolig framtid.

  Dessutom lär de med lite vett i skallen flytta och fixa någon plats på jorden där sunt förnuft råder, medan alla andra 99 % sitter inlåsta i sina hem och undrar vart alla jobb tog vägen, för med de sunda som flyttar försvinner jobben. Inlåst, fattig och brist på allt blir framtiden för oss.

  • Mats Jangdal skriver:

   Inte bara fysisk rörlighet hotas. Du kommer att tvingas logga in med ditt covidpass på internet. Är du ovaccinerad kan du bara se myndighetssidor, men aldrig kommentera. Därmed är all opposition eliminerad och diktaturen permanentad!

   • Göran skriver:

    Och minst 90 % av svenska folket kommer att tycka att det är en bra idé.

    När de vaccinerade upptäcker att de har gjort något dumt genom att vaccinera sig, kommer de att vilja att alla ska befinna sig i samma eländiga situation, såsom att tvinga ovaccinerade att inskränka sin livslängd genom att vaccineras. Eller, varför ska bara ovaccinerade kvinnor kunna föda barn? Låt alla bli sterila.

 4. Göran skriver:

  En sak som jag tycker denna så kallade pandemi har visat är, att större delen av läkarkåren vet faktiskt inte vad de håller på med. Då syftar jag inte på just covid-19 utan på vad läkare håller på med i största allmänhet.

 5. Göran skriver:

  En annan sak. Det är mer eller mindre en naturlag att majoriteten alltid har fel.

  Det kan ni nog applicera på vad som helst. Ta bara beslut i Riksdagen. Blir det inte alltid galet?

 6. Jan Andersson skriver:

  Mycket skitsnack här!

  Citat WHO: ”I genomsnitt tar det 5–6 dagar från infektionstillfället till det att symptom framträder, men det kan ta så mycket som 14 dagar.”

  Och man är faktiskt smittosam två dygn innan symtom uppträder. Det är just det som är det stora problemet; ingen smittar någon medvetet med covid-19 utan att vara sjuk i huvudet. Detta var väl känt redan i februari 2020, när Anders Tegnell framträdde utan att ha en susning om vad han sa.

  Citat WHO; ”Evidence indicates that people become infectious around 48 hours before symptoms start, but are most infectious when having symptoms, even if symptoms are mild and non-specific. It appears that someone infected with the Delta variant may infect others earlier, within one two days of being exposed.

  Available data indicate that adults with mild to moderate COVID-19 remain infectious no longer than 10 days after symptoms begin and this has not changed with the new variants of concern. Most adults with severe to critical illness or severe immune suppression likely remain infectious for up to 20 days after symptom onset.”

  Hela vaccinationskampanjen är till för att rädda akutvården i alla länder från att kollapsa, med de hjälpmedel som har gjorts tillgängliga, för att även fortfarande kunna ta hand om de normalt förekommande akutpatienter som vårdapparaten dimensionerats för. Alternativa medicineringar fungerar nog bra med måste i Sverige administreras av läkare, men det är just det inte läkarna har haft tid med. Och att behandla outredda personer är inget en läkare gärna sysslar med.

  Alla alternativkurer som har rekommenderats fungerar säkert bra, speciellt som de som drabbats värst har alltid haft ”oupptäckta” ämnesomsättningsproblem och slitna inre organ, speciellt levern, på grund av sin livsstil och att de äter ”det som är gött” i stället för det som är hälsosamt.

  Citat Roger Persson:
  ”Jag vägrar sätta på vinterdäck för att:

  Det är min bil, mitt val, min frihet.
  Vinterdäckens effektivitet är inte bevisad, annat än från studier utförda av tillverkarna.
  Någon jag känner var med om en olycka efter att ha satt på sina vinterdäck.
  Faktum är att de flesta olyckor på vintern involverar bilar med vinterdäck.
  Vissa äldre bilar är redan inne på sin tredje uppsättning vinterdäck, detta bevisar deras ineffektivitet. Vi vet inte vad vinterdäcken är gjorda av.
  Däckjättar skrämmer oss med vintern bara för att bli rika.
  Förresten var det däckjättarna som uppfann snö och spred den på natten när du sov.
  Kör jag med vinterdäck kan regeringen följa mina spår i snön.
  Om bristen på användning av vinterdäck orsakar dödsfall och skador, är det bättre att stänga ner samhället tills snön försvinner naturligt.
  Lita inte på regeringen eller så kallade däckexperter.
  Lita på oberoende facebookinlägg i stället.”

  • Göran skriver:

   Det finns gott om så kallade jämförelser med vaccin och bilar i sociala medier, men de haltar. Jag kan ta en själv. Bilar genomgår massor med tester innan de säljs till konsumenter och många konsumenter väljer bilar utifrån säkerhet. Vaccinen är har nästan inte testats alls och alla försöksdjur har dött, men de flesta konsumenter tycker att de är säkra. Det enda detta säger är bristande logik.

   Ett nytt sommardäck är bättre än ett slitet vinterdäck. Ett bra immunförsvar är bättre än en onaturlig kemisk substans som kallas för medicin.

   Jag har noterat två saker har jag noterat i sociala medier jag har tagit del av. De som gnäller mest om att man ska vaccinera sig är personer som enligt bilder inte ser speciellt hälsosamma ut, beskriver oftast vilken dålig mat de äter (utan att vara medvetna om det), medan de som är emot vaccinering ser hälsosamma ut på bild, tränar och skriver inte om vilken mat de äter.

   Under de två år som SARS-CoV-2 har härjat har alla personer med dålig hälsa faktiskt kunnat förbättrat den genom att ändra på sin livsstil. Hur många har passat på att göra det? Vad har Folkhälsomyndigheten gjort för att hjälpa dem? De enda Folkhälsomyndigheten har hjälpt är pillerindustrin, att fylla deras fickor med pengar.

 7. Lars Mellblom skriver:

  Sannolikt är att vad som nu kallas vaccinpass övergår till att bli ett generellt inrikespass, identitetskort, bank-ID och Internet-ID som Mats noterar. Redan har vi i Sverige sett politiskt misshagliga individer fått sina bankkonton avslutade. Här i Frankrike har vi undantagslagstiftning i kraft sedan attentaten 2015 och utegångsförbud sedan mars 2020. Det senare varierar i stränghet över tiden och geografiskt. Ett tag fick vi inte avlägsna oss mer än 10 km från hemmet. Då diskuterades om det skulle gå att geografiskt begränsa kredit-och betalkorts giltighet så att det överensstämde med 10 km zonen.

  Avslöjande är att vaccinpasset började planeras av Europakommissionen redan 2018, d.v.s två år innan det kinesiska viruset dök upp. Tidsplanen finns publicerad på kommissionens website.

  https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf

  • Benny skriver:

   I de gamla öststaterna hade man s k inrikespass och man fick inte resa fritt eller bosätta sig var man ville utan tillstånd från de kommunistiska byråkraterna! EU-byråkraterna har precis samma ådra med behov av kontroll över medborgarna! Något annat som är gemensamt som EU har med Sovjetväldet är att EU styrs av icke folkvalda byråkrater som sätter sig över de lagar och förordningar som finns i regelverket efter eget behag. Och eftersom fulmedia har den ägarbild den har så förekommer ingen granskning alls av hur lagar efterföljs precis som i forna Sovjetväldet.

Kommentarer är stängda.