Pandemi, inte läge för panik

Så här är det. Corona är ett relativt milt virus. Det är nytt för oss och vi har inga motmedel. Vi kommer att utveckla motmedel, dels som immunitet, dels vaccin och troligen även bromsmediciner eller annat som lindrar. Men det tar något år och innan dess är pandemin över för denna gång. När pandemin är över kommer ≈ 99,7 % av Sveriges befolkning att ha överlevt viruset. Många fler kommer att ha dött av andra orsaker. De som överlevt viruset består av följande grupper:


– De som inte smittats.
– De som smittats utan att få symtom.
– De som smittats och fått milda eller diffusa symtom.
– De som smittats och fått tydliga symtom, men där det räckt med vård i hemmet.
– De som smittats och fått allvarliga symtom och därför vårdats en tid på sjukhus.
– De som smittats och fått allvarliga symtom och därför vårdats på intensivvårdsplats och överlevt.


Det finns de som argumenterar att livet är heligt och därför måste ALLA rikets resurser sättas in för att stoppa smittan. Men smittan är som visats inte alls liktydigt med döden. Så varför ska man lägga alla pengar på sådant som mestadels är onödigt, bortkastat?


Om livet är heligt, varför läggs inte ALLA pengar på evigt liv? De flesta dör ju av ålderdomssvaghet i Sverige. Eller hjärtkärlsjukdomar, som är den största enskilda dråparen, eller cancer som är nummer två? Corona kommer ganska långt ner på den listan, så varför ska det plötsligt prioriteras? Samtidigt fortsätter Migrationsverket importera människor med okänd hälsostatus.


Om livet är heligt varför tillåts abort? Än mindre skattefinansierad ”fri” abort? Varför är det inte längre straffbart med självmord?
Var är rimlighet och konsekvens i resonemanget för dem som vill göra ALLT för att stoppa viruset. Är det Facebook, denna kloak av falsk information, som får både vanligt folk och etablerade journalister att tappa koncepterna? Vilken tur att jag aldrig accepterat dess taffliga villkor.


Svenskarna är ett kollektivskadat folk; man ska göra som svenssons gör, följa med strömmen, inte tänka själv. Vissa erkänner att det finns förnuft att få, men det känns för dem ändå tryggare med panik i grupp!

För denna ytterst irrationella panik är både regeringspolitiker, oppositionspolitiker, etablerad media och alternativmedia, twitteroratorer, facebookretoriker, knasteoretiker och andra, redo att förstöra statens ekonomi, företagens ekonomi och hushållens privatekonomi. Kan det bli galnare? Kan ett land styra mot undergång och kollaps på ett tydligare sätt?

I Norge har arbetslösheten gått från 2 till 11 % på en månad. Ni har i SVT hört Tredje AP-fondens VD Kerstin Hessius, säga att en ekonomisk krasch tar fler liv än viruset. Nu säger ekonomen Tino Sanandaji:
– Det vi ser nu, det är första gången kanske sedan kapitalismen startades som vi ser en synkroniserad nerläggning av hela världsekonomin, sektor för sektor. Utan att vi vet riktigt hur lång tid det tar innan det återstartar.

Vad behöver ni mer för bevis för att paniken är ett hot mot hela den fria världen?

Globalisternas verktyg för totalitär makt?

Faktaruta
Några exempel på dödsorsaker i Sverige 2018, då dog drygt 92000 personer. Från Socialstyrelsens register. Båda könen.
Vissa infektions- och parasitsjukdomar – 2262
Tumörer – 23502
Psykiska sjukdomar och syndrom samt beteendestörningar – 6826
Cirkulationsorganens sjukdomar – 30295
Andningsorganens sjukdomar 6997
Matsmältningsorganens sjukdomar 2867
Sjukdomar i urin- och könsorgan 1502
Yttre orsaker till sjukdom och död (skador och förgiftningar) – 5202

I Italien är 95,2 % av de avlidna 60 år och äldre.
Prognoser visar på 4,7 miljoner färre turister under 2020, om nedstängningen slutar i april! Affärsresenärer inte räknade.
En bra sida att botanisera i.

Andra lästips:
https://newsvoice.se/2020/03/torsten-sandstrom-samhalle-riskhysteri/
https://www.di.se/ledare/oppna-upp-sverige/

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Pandemi, inte läge för panik

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Obs. gäller inte Sverige (än så länge):
  Ett utegångsförbud likt det som införts i delar av Europa, tror (obs tror) jag är en stor risk för människors liv och hälsa.
  Att inte kunna njuta av vårsolen (efter en gråmulen vinter) när tillfälle ges, skulle personligen uppfattas som en allvarlig inskränkning av mitt liv.
  Tids nog hamnar man ändå i den situationen att vara avhängig någon annan människas välvilja, för att få komma ut, när man är så pass skröplig att det inte låter sig göras för egen maskin.

  Huuugalien, brrrrr.

 2. Gunnar Littmarck skriver:

  Jag hörde i natt att de 3,5 miljoner tester UK köpt in detekterar antikroppar inte viruset.
  De ska delas ut gratis genom Amazon och de som testar sig själva får svar inom några dagar.

  De som därefter får ett positivt svar d.v.s. att de har antikroppar och därmed är immuna kommer kunna röra sig som tidigare i samhället.

  Det har inte funnits sådana bra tester tidigare vad jag hörde.

  Mycket smartare att finna de som är immuna än de som bär på viruset, för då kan samhället starta igen.

 3. Göran skriver:

  Men, det kanske bara är bra om ekonomin kraschar. Det kommer den att göra förr eller senare, så varför inte nu?

 4. Jan Andersson skriver:

  Jag fattar varför folk inte vill åka kollektivt inklusive hiss. Snuskiga vagnar, dörrhandtag, handräcken (även rulltrappans!), kortläsare och knappsatser. Görs de överhuvudtaget rena på nätterna och i så fall hur?

  Att vara instängd med potentiellt smittade är panikartat jobbigt, och det var äckligt redan tidigare!

  Men varför törs man inte handla i en vanlig butik? Du kan gå ut igen om det är för mycket folk i din bedömning, använda engångs plasthandskar eller dito påsar, och ställa varorna i karantän när du kommer hem. Du behöver inte ta i något annat än dina varor. Kassapersonalen sitter på plats hela dagen, vilket borde vara tusen gånger farligare. De sköter sina jobb, varför sköter inte du ditt jobb, utan skall jobba hemifrån? Det funkar INTE, vilket snart kommer att besannas.

  Eller att inte ens våga gå ut i friska luften! Många råd ftån officiellt håll verkar inte fullt genomtänkta, om man skall vara snäll.

 5. Göran skriver:

  Det är i alla all två som tjänar på denna kris. Privatflyg har fått en högkonjunktur. Fraktflyget har höjt priset från 1 euro per kg till 6 euro per kg.

 6. Dandersan skriver:

  Total isolering i små grupper-Wuhan. 3 veckors isolering och antalet smittade går mot noll.
  Halvdan isolering fördröjer förloppet men mildrar samhällsskadan.
  Våren får ses som en period med stilla veckor.
  Kunde varit värre.

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Hustrun hörde ett inslag på SR/P1 kl 06.45 idag om två företagare som ifrågasatte varför de betalar till det allmänna enorma summor i skatter och avgifter och skall TVINGAS att ta lån genom banker, pengar som STATEN garanterar. Inte undra på att företagen hellre går i konkurs.
  För socialister finns ingen BALANSRÄKNING endast, allt mitt är ditt.

  • Göran skriver:

   Jag tror socialdemokraterna känner till ordet balansräkning men de vet inte vad det är för något.

   Socialdemokraterna ser det nog inte som något negativt att företag går i konkurs. De flesta socialdemokrater hatar företag och företagare. Socialdemokraterna förstår inte hur välstånd skapas.

   I morse råkade jag se en video från USA där man frågade folk om de rika betalade tillräckligt med skatt. De råkade stöta på en tös från Norge som sade att de betalade mycket i skatt i Norge men att allt var gratis. Den som intervjuade påpekade att det inte var gratis utan att de hade betalat för skola m.m. via skatterna. Norskan förstod inte vad intervjuaren menade. Ja, så hjärntvättade är folk.

   Just nu läser jag en bok av en kille som reser runt i världen och undersöker hur banker fungerar i olika länder, fastighetsmarknaden, investeringsmöjligheter osv. Han skriver att han är förvånad över hur bra sjukvården är i många länder i jämförelse med USA eller Europa och att den är så väldigt mycket billigare. Det är också en hjärntvättning, att svenska folket tror att de får så bra service för alla skattepengar de betalar.

 8. Åke Sundström skriver:

  ”Kan det bli galnare? Kan ett land styra mot undergång och kollaps på ett tydligare sätt?”

  Generellt helt sant, men överdrivet att använda ord som undergång och kollaps i detta isolerade skuldutpekande, när våra politiker – även Coronan och andra pandemier förutan – i flera decennier styrt Sverige mot ett en systemkollaps, inte för oss vuxna utan för våra barnbarn.

  Och mer balanserat än att, som Sanandaji, tala om ”en synkroniserad nerläggning av hela världsekonomin”. Om ett halvt år är allt glömt och normaliserat – samtidigt som flertalet berörda länder överlämnar notan för de feltänkta åtgärdspaketen till framtida skattebetalare, utan att besväras av några dåliga samveten. Precis som alltid, business as usual!

 9. Göran skriver:

  Om man tittar på dödsprocenten för konstaterade fall vad gäller säsongsinfluensa och corona är de 10 % mot 4,5 % i USA. Tittar man på siffran för troligt antal sjuka i säsongsinfluensa hamnar dödsprocenten på 0,1 %.

  Då kan man ställa sig frågan om det är sjukvården som har ihjäl folk i stor omfattning? De som inte har fått bekräftat att de har säsongsinfluensa dör i mindre omfattning än de som tagit kontakt med sjukvården.

 10. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Fruktad farsot: Spanska sjukan
  ”1918–20 dog mellan trettio och hundra miljoner människor i spanska sjukan världen över.”

  Muterat influensavirus
  ”När begreppet spreds över världen rörde det sig ännu bara om vanlig influensa, låt vara att den var ovanligt smittsam.”

  ”Sverige drabbades vid halvårsskiftet 1918, .. Omkring 10 000 svenskar rapporterades ha insjuknat i juli, men endast några tiotal avled.”

  ”Vad ingen kunde ana var att influensans upphörande på sommaren endast var lugnet före den verkliga stormen. Från och med augusti månad kastade sig en ny, muterad och synnerligen dödlig variant av influensaviruset över mänskligheten i land efter land.”

  https://popularhistoria.se/vardagsliv/hygien-halsa/fruktad-farsot-spanska-sjukan

  P.S. Vad kan komma att hända om COVID-19 skulle muterar vidare och bli en ännu smittsammare och allvarligare sjukdom?

  Mvh,

  • Mats Jangdal skriver:

   Det är ett mycket stort om!
   För som sagt, ingen vet.

   • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

    Återstår att se om COVID-19 muterat eller ej fram tills dess att finns ett verksamt vaccin mot viruset!

    Spanska sjukan

    ”Skillnaden i åldersstruktur för dödligheten i 1918 års epidemi och vanliga epidemier i USA. Döda per 100 000 personer i varje åldersgrupp. Streckad linje för åren 1911–1917 och heldragen linje för 1918.”

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Spanska_sjukan#/media/Fil:W_curve.png

    Mvh,

    • Stefan Eriksson skriver:

     Att statistiken i detta fall härstammar ur det geografiska området USA under dessa år är kanske inte så konstigt, då Europa till stor del ödelagts i ww1.
     Statistikerna på vår världsdel var fullt upptagna med att diarieföra vad som påträffades i skyttegravarna längs europeiska
     gränsavsnitt.
     I den ”miljön” gjordes rimligen ganska få mer exakta utredningar av dödsorsaken, och med säkerhet förekom fall där personen förklarades död men ändå levde och vice versa.

     Ungefär som läget i andra regioner idag, med andra ord.

    • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

     Tydlig och öppen kommunikation från forskare och myndigheter blir avgörande för att bevara allmänhetens förtroende. Med anledning härav måste man ställa sig frågan varför det inte alls, av sakkunskapen, diskuteras om det nya koronaviruset (COVID -19 av typ L och/eller S) kan mutera till en ännu mer aggressiv form, innan det finns verksamt vaccin?

     Mvh,

 11. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Hospital video reveals extensive lung damage in US coronavirus patient

  ”The imagery shows extensive damage to the lungs of a generally healthy 59-year-old male with high blood pressure, Mortman said. Since becoming seriously ill, the patient requires a ventilator to help him breathe, but even on the highest setting, it’s not enough. He also needs another machine that circulates and then oxygenates his blood, Mortman said.”

  https://edition.cnn.com/2020/03/26/health/covid-19-lung-damage-video/index.html

  Mvh,

 12. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Antiviralt medel som riktas mot biosyntes av kolesterol

  Varför skulle minskad biosyntes av kolesterol ha någon inverkan på ett virus?
  Vissa virus har ett kritiskt beroende av kolesterol och lipider för överlevnad.

  Liposomerna hindrade dramatiskt viral aktivitet
  Liposomerna hämmade virusutsöndring med 22% -41%, beroende på virus och celltyp. Viral replikation reducerades med 50% – 91%.

  Källa:
  https://www.nasw.org/users/mslong/2010/2010_09/PERLs.htm

  Läs mer på:
  https://newsaboutdisease.com/2017/01/19/antiviralt-medel-som-riktas-mot-biosyntes-av-kolesterol/

  The Lancet Manuscript Number: THELANCET-D-20-02111
  Low Serum Cholesterol Level Among Patients with COVID-19 Infection in Wenzhou, China

  https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3544826

  Mvh,

 13. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Coronavirus, sjukdomsstatistik se:

  https://www.svt.se/datajournalistik/har-sprider-sig-coronaviruset/#countrycards

  Mvh,

Kommentarer är stängda.