Magdalenas smutstvätt

Vår statsminister, för närvarande Magdalena Andersson S, är ytterst ansvarig för såväl Sveriges försvar som för att riket som helhet sköts och förvaltas på bästa sätt. Däri ingår även ett övergripande ansvar för att varken statsministern själv eller övriga medborgare utsätts för komprometterande åtgärder från främmande makt.

Nu visar det sig att vår statsminister haft en städerska som inte uppfyller ens lågt ställda säkerhetskrav i sin privata bostad. Nämnda städerska är enligt uppgifter i pressen utländsk medborgare, dömd för brott, dömd till utvisning, efterspanad av polisen och eventuellt mer.

Det städföretag hon arbetar för saknar kollektivavtal, ett mycket centralt demokrati- och rättvisekrav enligt det parti Andersson är ordförande för. Bolagets VD är dömd för ekonomisk brottslighet. Allt detta skulle vara graverande för vem som helst, men för vår statsminister är det synnerligen graverande.

Men det slutar inte där. Andersson är som sagt ytterst ansvarig för all säkerhet i riket. Att då ha en okontrollerad person i sitt hem blir en svår säkerhetsrisk. Vem vet vad en sådan person kunnat snoka reda på om rikets affärer eller om Andersson själv, för kunna använda i utpressningssyfte. Frågan måste också ställas vad en sådan person haft möjlighet att plantera hos statsministern? Avlyssningsutrustning, komprometterande föremål, bomber eller precis vad som helst.

När detta blev känt gick den socialdemokratiska propagandamaskinen in i försvarsmode. Anders Lindberg i Aftonbladet skyller på att de borgerliga skadat svensk arbetsmarknad. Göran Greider skyller på det av de borgerliga införda RUT och att det enligt klasskampen är fel att rika människor ska kunna köpa städhjälp.

Morgan Johansson, justitieminister, säger att det är Säpos skyldighet att kontrollera personal. Säpo svarar att det är det inte alls, varpå den annars så talföre twittraren Morgan Johansson blir tyst.

Magdalena Andersson själv levererar inte tillstymmelse till pudel. Det ligger inte för henne, har aldrig gjort. Det är alltid någon annans fel, vore det inte så skulle hon inte kunna glida genom partiet så smärtfritt till dess högsta post. Därmed framstår det också som ett förklarat ljus över varför Emma Lennartsson, som var statsminister Stefan Löfvens nära medarbetare vid säkerhetsskandalen i Transportstyrelsen, en skandal hon tvingades avgå för, nu är återtagen till en säkerhetsposition i Magdalena Anderssons regeringsstab. Ansvar och säkerhet är inget som bekymrar socialdemokratiska ledare!

Det hela har utvecklat sig till en svart sängkammarfars där en mängd partigängare springer ut och in och smäller i dörrar för att avleda uppmärksamheten från vad som verkligen hänt och pågår. Väljarna behöver ställa socialdemokraterna i avbytarbåset under många mandatperioder framöver.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Magdalenas smutstvätt

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Socialisterna tar händelsen ”Magdalena Andersson” för ett direkt initiativ att flytta fram sina positioner och politiska ambitioner d v s begränsa den enskildes medborgaren rätt till LIV och EGENDOM.
  Inget nytt precis men så fungerar SOCIALISTEN. Ingen skam, inget straff bara ett offer som vi skall tycka synd om, Magdalena Andersson? Jag blir äcklad.

 2. ivarandersson skriver:

  Socialisterna ägnar sig åt att kontrollera de legala medborgarna men har ingen koll på de individer som vistas illegalt i Sverige. Samma som i vapenfrågan. Illegala vapen är inte så enkla att beslagta som legala vapen som är lätta att beslagta (tänker på Karl Hedin)..

 3. Göran skriver:

  Överallt i det svenska samhället anställs det utländska personer som inte har sin lojalitet med Sverige. Det öppnar upp för spionage, smuggling, förfalskning och sabotage.

  Nu riktas blickarna mot en städerska, medan vi har och har haft personer i regeringen som har sina lojaliteter utanför Sverige.

  Så här är det. Alla socialdemokrater och utlänningar är goda människor. Alla andra etniska svenskar är onda människor.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Undrar hur lojal ”invasionsarmén” är mot socialdemokraterna över tid och verkligen röstar ”S” när det gäller, klanröstning och sånt?

   • Göran skriver:

    Det parti som är bäst på att garantera bidragen kommer invasionsarmén att rösta på.

 4. Benny skriver:

  Sossarna i Sverige uppför sig ungefär som hur USA agerar i världspolitiken! De regler som gäller andra gäller inte för oss…

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Städerskan: Varit i bostaden tidigare
  Den efterlysta kvinnan frihetsberövades vid statsminister Magdalena Anderssons (S) bostad. Enligt egen utsago var hon anlitad för att städa bostaden. Arkivbild,
  Den efterlysta kvinnan frihetsberövades vid statsminister Magdalena Anderssons (S) bostad. Enligt egen utsago var hon anlitad för att städa bostaden. Arkivbild, Foto: Jonas Ekströmer/TT
  Den efterlysta kvinna som frihetsberövades utanför statsminister Magdalena Anderssons (S) bostad säger nu till Expressen att det inte var första gången hon var i villan.

  TT
  Publicerad 12:12

  Stäng
  Dela artikeln:
  Städerskan: Varit i bostaden tidigare

  Stäng
  Expressen avslöjade i helgen att en kvinna som arbetade som städare hos statsminister Magdalena Andersson (S) var efterlyst efter ett avvisningsbeslut. Kvinnan frihetsberövades efter att personer från städfirman av misstag utlöst ett larm i huset, vilket gjorde att polis kom till platsen.

  Städfirman har, enligt Expressen, hävdat att kvinnan inte ska ha varit inne i bostaden och att de anställda vid varje städtillfälle fått identifiera sig när de skulle in i villan.

  Den frihetsberövade kvinnan säger nu i en intervju med Expressen att hon var på väg in i villan för att städa när larmet utlöstes. Kvinnan berättar också att hon varit inne i statsministerns villa vid ett tidigare tillfälle. Det ska ha varit någon gång under hösten 2021, skriver Expressen.

  – Det här var andra gången som jag skulle in i bostaden, säger hon till tidningen.

  Hon säger också att hon inte blivit kontrollerad när hon kommit för att jobba i bostaden. Efter händelsen har städbolaget hävdat att deras personal alltid har kontrollerats när de utfört arbete i fastigheten.

  ”Varje gång vi varit på plats så har vi legitimerat oss till säkerhetspolisen”, uppgav städfirmans chef i ett sms till SvD på söndagskvällen.

  En uppgift som den frihetsberövade kvinnan tillbakavisar.

  – Det finns ingen kontroll. Det enda är larmet. Det är en vanlig villa. Det finns inga vakter eller poliser som övervakar huset.

  Hon säger också att hon inte var informerad om att det var statsministern som bodde i huset.

  – Jag visste att det var någon viktig men inte någon av så hög rang.

  Polisen kommer nu att upprätta en anmälan om brott mot utlänningslagen mot kvinnans arbetsgivare, rapporterar SVT Nyheter. Det kan även bli aktuellt med en anmälan mot kvinnan.

  – Troligtvis en anmälan gällande den anställde, det är vad jag vet. Det är brott mot utlänningslagen, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen, till SVT.

  TT

Kommentarer är stängda.