Dags för Morgan att gå!

Så har då, sent om sider, på SDs förslag, riksdagen valt att ställa misstroendevotum om Morgan Johanssons lämplighet som justitieminister.
Av alla de saker som till slut lett fram till detta misstroende vill jag nämna följande som jag tror varit avgörande för att samla oppositionen:

Han lovade redan för tio år sedan att knäcka gängen – det är snarare gängen som knäckt honom.

Han tar aldrig ansvar för något som verkligen är hans ansvar. Nu senast skyllde han på kommunerna för att gängen härjar på de flesta håll i landet.

Han påstår att han sett till att vi har fler poliser än någonsin. Det är lögn! Vi har flera anställda inom polisorganisationen än någonsin, men de som tillkommit är i huvudsak civilanställda.

Han har vägrat genomföra implementeringen av det vapendirektiv EU-kräver. Istället har han försökt lotsa fram väsentligt strängare regler, till men för alla civila vapenägare i Sverige.

Han har av en majoritet i riksdagen upprepade gånger uppmanats att göra förändringar i vapenlagstiftningen som underlättar för vapenägarna liksom att minska polisens arbetsbörda för licenshantering. Av detta har inget levererats.

Efter senaste omgången med riksdagen i vapenärenden, där centern bytte sida och inte röstade som de tidigare gjort, tillsatte han trotsigt ännu en utredning om vapenfrågor.

Men det som fick bägare att rinna för oppositionen tror jag var att han från sin pulpet på golvet i en debatt med Johan Forsell svor åt honom. Något som Morgan Andersson åthutades för av talmannen. Andersson uttryckte då även ringaktning för talmannen och meddelade ungefär att det hade han inte med att göra.

En sådan minister kan vi faktiskt inte ha i en civiliserad demokrati! Morgan Andersson måste bort!

Magdalena Andersson, statsminister och Morgan Anderssons chef reagerade som väntat med ställa ultimatum och hela regeringens vara på spel. Hon skulle naturligtvis ha vägrat kommentera, gett honom en timme att avgå frivilligt, för att därefter meddela att han inte längre tillhör regeringen.

Ja, sossar skulle nog tycka att det vore att slänga honom under bussen, som ett modeuttryck lyder. Men det hade räddat henne kvar som statsminister. Det hade gett henne chansen att inför valet lansera någon som kan hjälpa henne vinna valet om tre månader, istället för att stjälpa henne och socialdemokraterna.

Oavsett hur förtroendeomröstningen går, om den ens blir av, får vi hoppas att så dåliga politiker som Morgan Johansson och Magdalena Andersson inte återkommer i någon regering efter valet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Dags för Morgan att gå!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vad spelar det för roll om svenskarna skulle befrias ifrån Andersson med det bidragsberoende svensken har av utplundrade skattepengar och så alla dessa partitrogna s k tjänstemännen. Ingen nu känd grupp svenskar har ryggrad att stå upp mot denna hord.
  Beundransvärt Mats att du orkar hålla ”koll” på dårskapen och lögnerna.

 2. Jan Andersson skriver:

  Jag tror att utrensningen måste vara större och tydligare. Annars blir de som är kvar gisslan under Morgans tänkesätt och metoder och han blir en slags martyr hos sina före detta medarbetare som får behålla jobben. Inte lätt för en ny minister att jobba in sig där fast det är nödvändigt med ett nytt synsätt. Man kan tycka synd om medarbetare som får sparken, men så är verkligheten. Sedan anser jag nog att Magdalena, om det verkligen är sant, blev valt till sin post med en kurdisk utslagsröst lämnad efter löften om stort bistånd till kurdiska terrorister, är mycket värre komprometterad. Det har blivit fullständigt omöjligt för henne att behålla sin post även med tanke på att hon håller på att köra över hela svenska folket i NATO-frågan. Det är märkligt att en så viktig tjästeman inte förstår att en chef inte kan vara chef utan ett antal kreativa och effektiva medarbetare som utför jobbet, och att enbart lojalitet är en belastning eftersom man oftast möter dubbeltänkande vilket är en styggelse i en ledningsgrupp. Skilda åsikter är självklart, men inte att undanhålla chefen kännedom om sådana. Då uppstår diktatur. Även om hon skulle bli omvald så är all trovärdighet förbrukad, och det är den enda styrka en chef förväntas ha.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det är helt sant att hon i utbyte mot att få bli statsminister utlovade stöd till kurdiska organisationer. Om dessa är terrorister är mer än jag eller de flesta vet med säkerhet.

   • Jan Andersson skriver:

    Och varför i hela friden ska jag betala för något när vi inte ens vet vad eller vilka som tar emot pengarna?

    • Göran skriver:

     Visar verkligen att representativ demokrati är rena skiten. De som ska representera vet inte ens vad de som de representerar har för åsikter och rent ut sagt struntar de nog fullkomligt i det.

     • Jan Andersson skriver:

      Om jag visste säkert att inga terrorister får ett öre (med kontroll och övervakning) så kan jag frivilligt bidra med ett tillfälligt bistånd om något behöver byggas upp, men ha vill ha en garanti att det är landet Sverige som får förfrågningar sedan.

 3. Jan Andersson skriver:

  Glömde – ingen trovärdig chef kan skylla på någon annan för sina problem och misslyckanden. Det ingår i alla chefers uppdrag att förutse problem som uppstår (eftersom de förväntas ha den bästa överblicken över sitt ansvarsområde) och ha strategier och alternativ klara att använda. Ett sätt är att avgå, inte att hota med att avgå, vilket är ytterst barnsligt, utan göra det direkt, pang-bom. Det blir då alltid minst problem totalt och återskapandet av organisationen går snabbast.

  Det spelar därvidlag ingen roll om chefen har ”rätt” eller inte, de som uppmärksammat eller bara i värsta fall hittat på debaclet förlorar sin måltavla och lugnet återställs i organisationen, vilket alltid är större än de enstaka medarbetarna. Media, som älskar att rota i all skit, gör sitt samhälle en stor otjänst genom att aldrig någonsin ge allmänheten en korrekt bild, och med förkärlek trappa upp situationen för att sälja sina usla reklamblad.

  Alla tänkande människor bör ha ett A- och B-alternativ i alla livets situationer. Att tänka före, vad det än gäller. Om jag inte trivs på nya jobbet, vart går jag istället? Om motorvägen är avstängd, vilka alternativa vägar finns? Om restaurangen är stängd, hur får vi mat idag? Om tippen är stängd, fast deras nätsida säger att det är öppet, och jag åker dit med bilen full med skräp, och jag ska fortsätta till ett bröllop sedan och hämta upp medåkande i finkläder, vad gör jag då? Den som har ett B-alternativ behåller lugnet och blir aldrig ställd.

  En chefs första ansvarspunkt är att ha minst ett B-alternativ, kanske också C eller D. Då behöver man aldrig skylla i ftån sig och aldrig löpa gatlopp i media. Kom bara ihåg: alternativen är färskvara, håll skallen igång, ständigt.

 4. ivarandersson skriver:

  Den enkla lösningar är att Morgan frivilligt avgår. Då blir det ingen omröstning på tisdag, Magdalena behöver inte avgå, förhållandet till Erdogan påverkas inte och Kakabavehs inflytande över omröstningen försvinner.

  • Jan Andersson skriver:

   Helt korrekt, men Morgan har flera gånger gjort uttalanden som tyder på att han anser sig oersättlig. Vilket kanske gör det nödvändigt att handgripligen avlägsna honom.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Sorry Ivar,
   Med det resonemanget kan vi aldrig bli av med varken Anderssonskan eller Johansson.
   Förstår inte hur Du tänker!
   Om vi tar fatt i OREDAN nu eller efter ett val som socialisten har alla utsikter att manipulera spelar väl kanske oss svenskar bättre i händerna att göra det strax.
   Inga tempoförluster helst.

   • ivarandersson skriver:

    Magdalena kan se till att Morgan avgår frivilligt för att rädda sitt regeringsinnehav.

   • ivarandersson skriver:

    Ebba Busch föreslår att Morgan ska lämna frivilligt och Magdalena skulle fundera på saken.

 5. Göran skriver:

  Magdalena Andersson menar ungefär att eftersom hela regeringen är ansvarig för alla beslut som regeringen tar innebär ett avsättande av en minister i regeringen att det är ett avsättande av hela regeringen. Riktigt så uttryckte hon sig inte exakt, men essensen i det är vad hon menar.

  Ingen tycks reagera på detta löjliga påstående och korkade uttalande. Två saker som gör det löjligt.

  1. Morgan Johansson blir överkörd av en bil och dör. Hela regeringen dog.

  2. Morgan Johansson säger själv upp sig. Hela regeringen blir uppsagd.

  Till det kan läggas, att om en minister faller av någon orsak och det medför att hela regeringen blir dysfunktionell, vad är det då för pajasministrar till regeringen statsministern har valt? Det går även bra att fråga sig av vilken orsak vi har en vice statsminister?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Göran, skulle inte förvåna mig om inte hela regeringen snubblar på din briljanta logik.
   Man kan ju alltid hoppas.

  • Jan Andersson skriver:

   En arbetsledare får ansvar för att bygga ett hus på en vecka. Måndag förmiddag sitter två montörer på sina verktygslådor fram till lunch. Arbetsledaren ringer givetvis efter två nya. När de anländer på tisdag morgon skickar han hem de två första. Vad de än har att anföra till sitt försvar struntar han i. Hans ansvar är att huset blir klart enligt tidplan.
   Magda är arbetsledare, och hon har en tidplan att följa, Bästa tiden att agera är alltid – nu.

 6. Göran skriver:

  Morgan Johansson är en mästare på ”nyttigt hyckleri”. Nyttigt hyckleri är när man gör något för att tillfredsställa någon annan utan att bry sig om resultatet.

  Exempel på detta är när Morgan Johansson säger att polisen har fått mer resurser (pengar). Socialdemokratiska väljare blir nöjda och tycker att Morgan Johansson är bra. Att de nya resurserna inte gör polisen bättre bryr sig inte Morgan Johansson om. Det har inte någon betydelse utan bara att socialdemokraternas väljare tror att det sker något bra.

  Ni kan applicera detta på socialdemokraternas sjukvårdspolitik. Sjukvården blir sämre och socialdemokraterna lägger mer resurser på sjukvården och vår väljare. Att sjukvården sedan fortsätter att bli sämre är inte det viktigaste.

  Tvärtom, kan man cynisk säja att så länge socialdemokraterna håller en massa funktioner i samhället dysfunktionellt har de sina garanterade väljare.

  Man kan tro att en borgerlig allians borde kunna köra över socialdemokraternas sjukvårdspolitik och göra sjukvården bra. Men, de så kallade borgerliga är precis lika värdelösa på sjukvårdspolitik. Ja, det är kanske just det det handlar om: politik, en motsats till praktiskt genomförande.

  • ivarandersson skriver:

   Sjukvården är inte regeringens bord utan regionernas.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Det kostar ju inget att köpa socialistens hyckleri, det är ju någon ”annan” som betalar.
   Självklart röstar många på socialisterna.

 7. Thomas skriver:

  Eftersom den politiska situationen i Europa är så skakig och svensk situation blivit än skakigare så är troligen det enda som kan rädda situationen – en regeringskris.
  Det blir då en sorts krisregering där M och S får de viktigaste posterna och valet i höst blir uppskjutet…
  Pandemilagen är ju förlängd så alla bitar är på plats…
  (Vågar man skriva mer?)

  • ivarandersson skriver:

   Pandemilagen slopas sista mars.

   Från april ska covid-19 inte längre klassas som en allmänfarlig sjukdom, föreslår regeringen i en proposition.

   Och sista mars ska också den så kallade pandemilagen avskaffas, något som riksdagen tidigare begärt.

Kommentera