Totalitarism i vår tid

Det blir allt tydligare för de som är vakna att våra politiker antingen är i full färd med att avskaffa den demokrati som utsett dem, alternativt så är de naivt omedvetna om att de biträder en sådan utveckling. Men vi som ser är ännu i minoritet, trots att vårt medvetande och vår bild blir allt tydligare på den punkten.

Att klimathotet har använts för att få oss att acceptera en destruktiv politik har stått klart länge för alla som genomskådat det falska budskapet. Med hoten om vaccintvång, tvångsvaccineringar och vaccinpass blir vägen bort från frihetlig demokrati allt tydligare.

Alla sossar utstrålar genuint förakt för allt och alla som inte är sossar. Från både tal och handling ekar det tunga totalitära stöveltrampet. Jag kommer aldrig att vänja mig.

Den nya kulturministern, Jeanette Gustavsdotter, är en dokumenterad regelrätt censurfascist. Hon har alltid verkat för att den etablerade elitens propagandakanaler ska ha exklusiv tillgång till läsarnas och tittarnas ögon, lyssnarnas öron.
Den nya civilministern, Ida Karkiainen, har under lång tid i sin ungdom umgåtts med hårdrockare som hyllar Hitler och sydstatsflaggan. Hennes sambo sedan hon var 15 år är trummis i bandet.
Miljöministern, Annika Strandhäll, är stamkund hos Kronofogden, men hon låtsas bli förvånad när SVT frågar om det.
Justitieministern, Morgan Johansson, pojkvän med Strandhäll, säger att nu ska han ordna allt som han lovat i sju års tid på Twitter att fixa, men inte gjort ett dugg för att ordna. Förmodligen fortsätter han skylla på de borgerliga.
Hans underhuggare på jusititedepartementet, Anders Ygeman, fick sparken som minister efter skandalen på Transportstyrelsen. Men Stefan Löfven benådade honom efter ett par år. Nu ska han hjälpa Morgan mot buset.
Ygemans underhuggare på Transportstyrelsen hette Ann Linde. Hon fick tidigt kännedom om säkerhetsläckan, men sa inget. Hon blev efter det utrikesminister och är det fortfarande.
Peter Hultqvist var då försvarminister och kände tidigt till säkerhetsläckan, men sa inget. Han är fortfarande försvarsminister.
Statsminister Stefan Löfvens närmaste medarbetare, Emma Lennartsson fick också tidigt kännedom om säkerhetsläckan, men sa inget. För det fick hon sparken. Nu är hon statssekreterare på Finansdepartementet, med budgetansvar.
Anna-Carin Sätherberg är landsbygdsminister. Hennes meriter är att hon varit bartender på fjällanläggningar i Jämtland.
Khashayar Farmanbar är Energiminister och har en examen i vad som enklast kan beskrivas som industriell ekonomi. Han tror att Sveriges framtida energibehov kan täckas med vindkraft.

Jag kanske oroar mig i onödan, men det här ser inte bra ut. Magdalena Andersson har getts stor makt att forma sin regering och hon har valt att befolka den med odugligt folk, vilket stärker hennes interna makt. Risken är stor att hon i övermod och oförstånd använder den på ett sätt som skadar Sverige. En stark ledare med svaga medarbetare är ett urgammalt recept för despoti!

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Totalitarism i vår tid

 1. Dandersan skriver:

  Magdalena A säger till dem som drabbas av höga elpriser-ni borde bundit era priser.
  Solidaritet a la Andersson.
  Med bundna elpriser kan man använda hur mycket el som helst.
  Vilket drabbar andra!

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Med expressfart mot avgrunden.
  Nu kan vi snart inte lita på våra kära och nära utan risk för att få en kniv i ryggen.
  Det är det allt avgörande problemet med ”giftsprutan”, den politiker kallar för ”vaccinet”!
  Vad är det för ett RÖVARGÄNG socialisterna staplat på benen, lögnare och bedragare hela bunten?

 3. ivarandersson skriver:

  Den nya regeringen är de bästa som sossarna kan ställa upp med. De andra partimedlemmarna är ännu sämre.

 4. Benny skriver:

  Mats, du oroar dig nog inte i onödan! Alla varningslampor lyser rött sedan länge och Sverige med sin töntiga SD-opposition är med stormsteg på väg mot en totalitär stat! Märk väl, ju mer de totalitära tendenserna breder ut sig i väst desto mer frenetiskt anklagar man andra som Kina och Ryssland för att bli mer auktoritära för att kamouflera sina egna brott och flytta fokus. MSM-media som numera är beroende av politiken och våra skattepengar spelar med i propagandan.

  • Göran skriver:

   Varje gång jag råkar höra någon SD:are tala i Riksdagen inser jag vilket meningslöst part många sätter hopp till.

 5. Göran skriver:

  Bland de största bevisen på att socialdemokraterna vill att allt ska gå åt skogen är Karl-Petter Thorwaldsson som näringsminister.

  När nu vissa inom näringslivet klagar på höga elpriser skrattar jag bara. Ni får skylla er själva eftersom ni inte höjt rösten det minsta lilla tidigare och de flesta av alla PK-korrekta direktörer i Sverige kommer fortsätta att hålla käften.

 6. Göran skriver:

  Om ni frågar socialdemokrater om regeringen kommer de säga att den är jättekompetent. Och, de kommer verkligen mena det.

  Å andra sidan. Hur den än skulle plocka ihop en regeringen med allt material i Riksdagen, skulle det aldrig kunna bli något kompetent.

 7. Sture Åström skriver:

  Problemet är att socialismens mantra: ”Allt är politik” efter hundra år har nått sådant genomslag att ”allt” blivit politik. Den har tagit på sig så mycket att den handlar om triviala småttigheter, som de okunniga politikerna, överåriga ungdomsförbundare, kan diskutera i oändlighet.

  Deras möten blir outhärdliga för folk med förnuft och prestationskrav. Kompetent folk vill inte vara med och slösa sin tid på sådant.

  ALLA PARTIER befolkas så av okunniga, inkompetenta pratkvarnar med gott om tid.

  Hur skall vi få vettigt folk att VILJA gå in i politiken ? Och bli så många att de kan ta över den från pratkvarnarna ?

  • Niklas skriver:

   Ett första steg måste ju vara att avskaffa alla offentliga bidrag till partier, inklussive kvinnoförbund och ungdomsförbund. Ty då blir de tvungna att skaffa tillräckligt med betalanse medlemmar på egen hand. Å då går det inte att bara snacka en massa rappakalja.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ett problem därvidlag är att de borgerliga låtit dem göra politik av allt utan att själva svara med borgerlig politik på motsvarande sätt. För visst kan man göra politik av allt. Den som blir beskjuten med ”allt är politik”, men avstår från att besvara elden har sträckt vit flagg! Åtminsotne på alla politiska arenor.

  • Peter Lundblad skriver:

   Ska hon sluta jobba för främmande makt?

   • Göran skriver:

    Nej, hon är en Bilderbergare, så det går bara att betrakta henne som en landsförrädare. Hon kommer att fortsätta Stefan Löfvens jobb att montera ned Sverige.

    Nu ska ni notera i förväg, att allt som socialdemokraterna nu talar om att göra ”bättre” kommer att bli precis tvärtom medvetet.

 8. Thomas skriver:

  Regeringen agerar intensivt på olika områden.. vad resultatet blir återstår att se – efter nyår.
  Som vanligt är det som kommer att ske – och som blir otrevligt – redan beslutat ett bra tag i förväg och redan förankrat inom byråkratin så det blir bara att ”bita i det sura äpplet”…
  Som men koronaproblemen..
  https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/departementsserien-och-promemorior/2021/12/regeringens-atgardsplan-for-inforande-av-smittskyddsatgarder/

 9. Göran skriver:

  Har vi inte en totalitär stat eller diktatur som består av åtta partier? Vad säger att en diktatur består av ett parti?

  • Thomas skriver:

   Givetvis.. ”Vi har inte ministerstyre”, som Hamilton sade..
   Vi har alltså en byråkratdiktaur.
   Då vi inte har ministerstyre (Dvs valda politiker med makt att ändra på saker och ting som väljarna kan hylla eller förkasta..)

Kommentarer är stängda.