Morgan betar en fälla?

Som alla vet vid det här laget har Sverige (sosseregeringen) varit så saktfärdigt att implementera EUs vapendirektiv att Kommissionen besluta stämma svenska staten för detta. I riksdagen har funnits en klar majoritet för att implementera vad EU begärt, men inte mer. Sossarna har emellertid önskat gå längre i kontroll och reglering av privat vapenägande. Justitieminister Morgan Johansson har lagt fram förslag flera gånger, men alltid fått nej av riksdagen.

Majoriteten, både oppositionen till höger och regeringsunderlaget V och C, har uttalat att licenstidens begränsning till fem år för sportskyttevapen ska tas bort. Detta för att polisen ändå har ett dataprogram som varje natt letar igenom all data för att se om registrerade vapenägare utreds för något brottsligt. I vilket fall samtliga licenser dras in direkt. Svenska vapenägare är kontrollerade varje natt året runt alltså.

Morgan har envist vägrat lägga fram en proposition med den innebörden. Han har istället lockat med slopat krav på licens för ljuddämpare. Något som majoriteten inte gått med på att låta ersätta kravet på slopade 5-årslicenser. Tills torsdagen den 17 februari. SD hade vid behandlingen av propositionen yrkat på ett tillägg om slopade 5-årslicenser.

Då drog Morgan upp sitt ess, ett foto på Breiviks pistol av märket Glock, samma märke som de pistoler som stulits från regeringskansliet. Morgan påstod att om 5-årslicenserna slopas riskerar dessa hemska vapen att hamna i terroristers händer. Samma vapen som svenska polisen nu beslutat köpa in. Samma vapen som redan finns i tusentals svenska skyttars händer på 5-årslicens, som kontrolleras varje natt. Han kunde ha visat upp Mattias Flinks AK5 på riktigt, den finns säkert i något polisarkiv. Det statligt ägda automatvapen som den statsanställde officeren Mattias Flink lördag den 11 juni 1994 sköt ihjäl sju och skadade tre personer med. Sveriges värsta massmördare i modern tid. Men det passar inte in i narrativet att erkänna den risk staten utgör för folket.

Med det argumentet från Morgan backade C och V. De gav inget stöd åt SDs yrkande, för det kom ju från SD. Samtidigt gav de stöd åt förslaget om slopad licens på ljuddämpare för alla vapen. Morgan förklarade nöjt att ljuddämpare behöver man inte oroa sig för att de kommer i orätta händer. För de hanteras ju av ansvariga svenska skyttar som måste ha en godkänd 5-årslicens för sitt skjutvapen för att få ha en tillhörande licensfri ljuddämpare.

Jo, visst är logiken i herr justitieministers resonemang imponerande? Frågan är om han kallt räknar med att han gillrat en fälla. Att licensfria ljuddämpare kommer att i en del fall nå kriminella personer och då kan han med nöje och stor kraft slå till mot de legala vapenägarna. För ljuddämparna måste väl ha kommit den vägen till de kriminella?

Jag litar inte på den människan ens så långt som jag orkar kasta honom.

Lättnader i tillståndsplikten för ljuddämpare Justitieutskottets Betänkande 2021_22 JuU11 - Riksdagen
Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Morgan betar en fälla?

 1. afugglas skriver:

  Hur har en svensk s k justitieminister tid att trakassera den svenska jägare och skyttekåren och varför tillåts han att använda utplundrade skattepengar. Sverige kör i tredje klass mot AVGRUNDEN. Efter den 11 September (9.11) tar muhammedanerna över.

  • ivarandersson skriver:

   Sveriges regering är sossarnas A-lag men spelar i korpserien. Kunskaperna visar att de bara har skolats i Bommersviksakademin

 2. Pingback: Morgan betar en fälla? | ulsansblogg

 3. Göran skriver:

  Socialdemokrater eller de som röstar på socialdemokraterna måste vara de mest korkade människorna i Sverige. På första maj sjunger de att de dignar under skatter och det enda de gör är att höja skatter oavsett konsekvenser för arbetarna i landet såsom mindre antal jobb, mindre pengar i plånboken osv.

  Dessa människor kan inte se att socialdemokraternas agenda är att göra alla människor i Sverige livegna. Att ta bort vapen från privatpersoner är bara en agenda för att driva igenom vaccinationspass, stänga bankkonton, konfiskera bankkonton och privat egendom.

  Folket ska helt enkelt befrias från möjligheten att stå emot en tyrannisk regering.

  Det kommer nog bli överraskade att det inte kommer att fungera. När polisen i Kanada började misshandla och arrestera kanadensare, då blev det fler lastbilskonvojer i fler städer och fler människor har gått ut på gatorna.

  • Benny skriver:

   Jodå, den ”liberala demokratin” i Kanada levererar! Problemet med ”liberalerna” är att de är spjutspetsen i den globala diktaturen som oligarkerna jobbar på att införa. I Sverige agerar inte ens SD längre som ett oppositionsparti utan de är en version av liberaler ”light” numera! Jag tror att hade SD varit tuffare och mindre kompromissvilliga med den globala diktaturens hantlangare inom regimen som styr Sverige så hade SD varit ett betydligt större som parti för då hade folk sett ett tydligt alternativ. Orban i Ungern kompromissade inte med liberalerna och fick folket med sig!

Kommentarer är stängda.