Nånannanismens stamort på jorden

Nånannanismen styr Sverige. De fredsskadade svenskarna, omhändertagna i generationer, skyr frihet och eget ansvar. Här ska ingen ha något ansvar, inte politikerna, inte tjänstemännen, inte medborgarna. Vi köper försäkringar för allt och slipper därigenom ansvar. Våra höga skatter är egentligen en försäkring, löftet att politikerna skyddar oss och ger oss allt livsnödvändigt, inklusive underhållning. Därmed blir alla problem någon annans!

För att frälsa oss från våra synder accepterar vi politikernas klimatpolitik. För att upprätthålla illusionen om solidaritet med de svaga bejakar vi vaccinkrav och andra desperata pandemiåtägärder. För att hålla oss fortsatt trygga och fria från krig drömmer nu svensken om panikbeslutat natomedlemskap.

Allt detta är skapat av socialisterna. Men de skyller helt oblygt på högerextremister och nyliberaler. Deras två favorituttryck för att beskriva hur avskyvärda deras politiska motståndare är.

Men höger kan vara så mycket och så mycket mer. Gemensamt är frihet, moral, äganderätt, företagande, rättsstat, demokrati. Å andra sidan är nazism, fascism o kommunism inget annat än grenar på socialismens träd. Allt fler inser att denna korporatism är det enda vänstern har att erbjuda, och lögnerna förstås.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Nånannanismens stamort på jorden

 1. Jan Andersson skriver:

  Jag har flyttat från ett samhälle där allt vuxit upp runt ”den stora fabriken” och där alla litade på de skulle få ett jobb där och inte behöva någon utbildning men omhändertas livslångt och funkade inte det så såg arbetarekommunen som fullständigt dominerade i kommunkontoret till att det ordnade sig ändå på något sätt. Samhället jag har flyttat till har aldrig haft någon industri att tala om utan sedan hundratals år har invånarna själva fått ta ansvar för sin utkomst genom att vara småföretagare som hantverkare, fiskare eller bonde. Skillnaden är tydlig, här är man välkommen som småföretagare och inte en udda fågel.

  • Göran skriver:

   Det finns två orter i Norrland (vilka jag inte minns namnet på) som ligger några mil från varandra. I den ena orten har alla en positiv attityd där att går att fixa, medan de andra orten har en pessimistisk attityd och är negativa till förslag.

   Vad skiljer dessa orter i övrigt? Den ena har ingen arbetslöshet medan den andra har hög arbetslöshet. Vilken som är vilken ort får ni lista ut själva.

   Av detta kan jag dra en slutsats. Om man inte själv får bestämma över sitt öde, då skapar vi inget välstånd.

 2. Pingback: Nånannanismens stamort på jorden | ulsansblogg

 3. ivarandersson skriver:

  Att inte köpa en försäkring är att lita på att staten ska hjälpa dig när ditt hus brinner ner, din bil blir stulen osv. Att köpa en försäkring är att ta ansvar om något händer. Du litar på dina medmänniskor som via sina försäkringsavgifter är solidariska om något händer.

  • Göran skriver:

   Jag har aldrig uppfattat att en försäkring skulle vara en solidarisk handling.

   Det innebär att om jag köper en mobiltelefon och inte tecknar en försäkring för den så är jag osolidarisk. Å andra sidan, kan vi se de som tecknar försäkring och sedan utnyttjar den för att få en ny mobiltelefon om och om igen.

   Om man i stället för att teckna en försäkring för sin egendom sätter in det beloppet i en investering som ger 10 % avkastning så kommer det nog visa sig att ens eget försäkringsbolag kommer att gör en vinst över tid.

   • ivarandersson skriver:

    Vi som har tecknat hemförsäkring/bilförsäkring hjälper varandra då hemmet/bilen skadats. Administrationen sköter försäkringsbolaget. Har du varken hemförsäkring eller bilförsäkring? Varför ska du ha försäkring på din mobiltelefon? Du har väl kompisar som hjälper dig om du blir rånad?

    • Göran skriver:

     Så om jag inte stöldförsäkrar min bil, då är jag osolidarisk, även om stöldförsäkringen kommer att kosta mer än vad bilen är värd?

     Å andra sidan har jag ingenting emot att vara en osolidarisk person. Det visar kanske lite mer att jag tar eget ansvar.

     Sedan har vi det här med att ta igen på gungorna vad man förlorar på karusellen. Med andra ord, många av dessa hemelektronikstormarknaderna gör sina vinster på försäkringarna och inte på själva produkten.

     Egentligen borde staten stå för alla skador på bilar. Staten stjäl cirka 100 miljarder från bilism men använder bara 25 miljarder för vägar, broar och annat som hör till bilism. Det finns således gott om utrymme att ersätta skadade eller stulna bilar.

     Är det inte statens uppgift att skydda oss medborgare mot brott?

     Vad fan får vi för pengarna?

     • Thomas skriver:

      Bilförsäkring är en enkel pedagogisk symbol.
      I Sverige skall alla ha en trafikförsäkring och de som inte sköter detta är skyddade av kollektivets, alla andras, trafikförsäkring.. även om staten kräver den enskilde på en eventuell olyckas resultat. Vilket naturligtvis inte ger något resultat ur kollektivets synvinkel…
      Så, trafiken kan därmed utvecklas som den gjort.. Detaljregleringar i hastighetsskyltar till förbannelse. Och, gcvetvsivis, detta går att ”utveckla” i oändlighet..
      Svensk trafikkultur har numera blivit ett internationellt skämt, där folk beter sig hur som helst…
      Om man vänt på allt, en eventuell olycka hänger på om det finns försäkring som inte är obligatorisk, så blir det litet lurigare… Hur skall ens egen försäkring se ut?
      Om man har en försäkring…. hur beter man sig i trafiken om man inte har en trafikförsäkring?
      Tja, det kan jag svara på, då jag under några månader för femtio år sedan körde egen bil i USA, där man då inte krävde annat än en liten statlig avgift på bilar.. Jag blev extremt försiktig i trafiken! Vilket efter det präglat min trafikstil, även om man allteftersom blivit ”återförsvenskad”, alltså åter börjar bete sig som ett bortskämt barn utan eget ansvar…

     • ivarandersson skriver:

      Göran
      Varför ska du försäkra din skrotbil? Använd sunt förnuft om du ska köpa en försäkring.

  • Mats Jangdal skriver:

   Att inte köpa försäkring är att lita på att jag hinner bygga upp en buffert (pengar, verktyg, material, kunskap, tid) för att hantera en eventuell skada, bättre än vad försäkringsbolaget gör. Samma buffert kan till största del användas oavsett vad av min egendom som skadas. Varje försäkring däremot bygger sin egen buffert hos försäkringsbolaget.

   • ivarandersson skriver:

    Ett sätt att skaffa sig buffert är att ta en försäkring men med eftertanke.

 4. afugglas skriver:

  En önskan framför alla andra för Sveriges överlevnads skull är att väljaren måste ges rätten att avpollettera, sparka POLITIKER och tjänstemän som missbrukar väljarnas FÖRTROENDE, varför vill socialisterna avskaffa sedlar och mynt, vi skall inte ha något förtroende och BEROENDE annat än i SOCIALISMEN.
  Möjligt att det är utopiskt och övermaga filosofiskt men fruktansvärt praktiskt.
  Hans Jensevik framstår som trovärdig i dessa sammanhang.
  Flera tips från läsekretsen tack.
  T.ex varför får inte väljaren stryka namn på icke trovärdiga POLITIKER på våra 673 miljoner valsedlar varv endast ca 20 miljoner hamnar i valurnorna?

  • Göran skriver:

   Med den förmodligen kommande matbristen, vilket är planerat, har Tyskland infört lagar att staten kan konfiskera privata jordbruk för att kunna distribuera maten jämlikt.

   Ja, det var så Sovjetunionen gjorde i Ukraina vilket ledde till minskad produktion och miljoner människor som dog i svält.

   Agendan är att avskaffa mindre privat egendom såsom småföretag och jordbruk.

   När alla vapen är förbjudna, vad blir då nästa steg? Förbjuda metspön?

 5. Göran skriver:

  Allt vi har i Sverige idag är tack vare tidigare generationer sedan flera tusen år tillbaka.

  Socialism är att totalt strunta i tidigare generationer och att förstöra och riva ner våra förfäders insatser.

  • Jan Andersson skriver:

   Detta är det mycket viktigt att minnas, varje dag. När vi förfasas över hur farfars farfars familj levde, de tre första barnen dog under första levnadsåret, tre andra samma vecka av dysenteri innan de fyllt tio år, så måste vi inse att det var eländet då som fick hängivna forskare att så småningom hitta ett botemedel. Det var de återkommande koleraepidemierna (10000 döda bara i Stockholm 1892) som fick samhällsbyggarna att inse att de gemensamma brunnarna på torgen var smittokällan och att varje hushåll måste få tillgång till rent vatten från en säker källa.

   Ovanför muséet i Vitlycke strax utanför Tanumshede i Bohuslän finns ett par bronsåldershus uppförda, och så bodde och levde svenska folket i tusen år. Gör er själva den tjänsten att åka dit och sitta en timme i ett sådant hus och fundera på om du själv idag skulle kunna bo så. Svaret är faktiskt, ja, kanske, om man var tvungen. Fast man inte idag äger någon nyttig kunskap som behövs, och blir en belastning på de andra, men man kanske kan lära sig?

   • Thomas skriver:

    Jo, där har man varit… men på bronsåldern var det ett mildare klimat än vad vi har idag.
    En kanske mer ”nära” plats att besöka är Åsle Tå i Skaraborg, där man kan studera hur egendomslösa och de nästan egendomslösa hade det fram till industrialiseringen och emigrationen förändrade allt.
    Så kallade ”tåe” finns på de flesta orter, även om det numera är bara svårt synbara ruiner…(även här på gården..)
    Når de mest handlingskraftiga emigrerade på 1800-talet (vilket går att läsa om i H Mattsons bok ”Minnen”) så var det bara backstugesittarna kvar, men med industrin så blev tiderna bättre vilket fick dem att lämna sin usla tillvaro för ett bättre jobb som industriarbetare, med klart bättre lön än daglönare på ett gods eller herrgård. Den processen var inte helt genomförd förrän efter 1970, vilket jag själv har upplevt och som jag naturligtvis inte fattade då…
    (Den ekonomiska krasch som nu måste uppstå – hur skall folk klara det?)

 6. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Putin and Trump have convinced me: I was wrong about the 21st century
  13 Mar 2022

  ”Robert Reich, a former US secretary of labor, is professor of public policy at the University of California at Berkeley and the author of Saving Capitalism: For the Many, Not the Few and The Common Good. His new book, The System: Who Rigged It, How We Fix It, is out now. He is a Guardian US columnist. His newsletter is at robertreich.substack.com”

  Utdrag översatt till svenska:
  Nationalismen försvinner, demokratin är oundviklig, kärnvapenkrig kan inte hända: Ukraina visar att gamla vissheter var fel.

  – Nationalismen håller på att försvinna. Jag hade fel. Både Putin och Trump har utnyttjat främlingsfientlig nationalism för att bygga upp sin makt.

  – Nationer kan inte längre kontrollera vad deras medborgare vet. Fel igen. Trump fyllde media med lögner, liksom Putin. Putin har också avstängt ryska medborgare från sanningen om vad som händer i Ukraina.

  – Stora kärnvapenmakter kommer aldrig att riskera krig mot varandra på grund av vissheten om ”ömsesidigt säker förstörelse”. Jag är rädd att jag hade fel. Putin tar nu till farliga kärnvapen brinksmanship.

  – Civilisationen kommer aldrig mer att hållas som gisslan av galna isolerade män med kraften att skapa förödelse. Trump och Putin har övertygat mig om att jag hade fel.

  – Demokrati är oundvikligt. Putin och Trump har övertygat mig om att jag hade fel om hur långt vi hade kommit under 2000-talet. Teknik, globalisering och moderna styrningssystem har inte förändrat tyranniets sätt. Men jag, liksom miljontals andra runt om i världen, har inspirerats av det ukrainska folket – som ger oss lärdomar som vi en gång visste.

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/mar/13/putin-trump-ukraine-russia-invasion-war-21st-century

  Mvh,

  • Benny skriver:

   Bara en fullvärdig globalist kan skriva sådan här smörja! Men vänta bara när agenda 2030 genomförts då kommer folk att vilja ha ledare som Trump och Putin som röjer upp efter de globalistiska oligarkernas framfart! Sverige kommer att ha 20 miljoner invånare varav hälften muslimer och en kriminalitet som inte står Mexikos eller USA:s efter på någon punkt!

Kommentarer är stängda.