Strandskyddsinvasionen

Länsstyrelserna är på gång att införa en ny interaktiv karttjänst. Än så länge finns den bara för LST Dalarna. En väsentlig sak som visas är alla områden i länet där strandskydd råder, varenda bokförd meter. Ni som till äventyrs trott att det gäller endast större sjöar och kusten får tänka om. Det gäller i princip allt öppet vatten.

Eftersom en av grunderna i strandskyddet är att stranden ska vara ”allemansrättsligt tillgänglig”, kan man med denna karttjänst hävda att länsstyrelsen faktiskt annonserar ut var vem som helst har rätt att beträda privat mark. Med i beskrivningen finns nära nog instruktion hur man ska upptäcka av markägaren olovlig användning av strandskyddat område.

Dessa övergrepp, denna konfiskation av privat ägande måste få ett slut. Att det till dels ingår i EUs vattendirektiv får INTE hindra en ändring. EU måste motas tillbaks på många områden, detta är ett sådant.

Denna naiva tro på statens välbringande makt är ett exempel på hur socialismen vantolkar Salus publica – salus mea, som jag skrev om i förrgår angående äreporten i Sörmjöle. Socialister kan inte hålla sig från overreach, överimplementering, ja halt konkret övergrepp gentemot medborgarna. Lag på lag, förordning på förordning, föreskrift på föreskrift, regel på regel blir, som det heter på engelska, the straw that broke the camels back.

Med den nya regeringen har Nätverket Rätt Strandskydd, (en del av Medborgarrättsrörelsen Sverige) fått nytt hopp och beslutat aktivera sig på ett tydligare sätt i strandskyddsfrågorna. Det gäller inte bara de fastigheter med en båtbrygga, det gäller även de som endast har en bäck genom fastigheten. Besök hemsidan, lämna tips, hjälp till!

Intervju med juristen Gunilla Sellberg i tidningen Skärgården.

qrf

EDIT: la till ett inte som oturligt fallit bort.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Strandskyddsinvasionen

 1. Niklas skriver:

  Ofoget med publika webkartor över allt möjligt på landsbygden behöver få ett slut, vare sig det gäller avverkningsanmälningar, strandskydd, fornminnen eller något annat.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det finns inget som skadat landsbygden och för den delen hela SVERIGE så mycket som det VULGÄRSOCIALISTISKA uttrycket ALLEMANSRÄTT och hur det missbrukats.
  Förfallet på jord och skog och med den sammanhängande produktionsapparaten har smygit sig på svenska folket som vilken cancersvulst som helst.
  Det kommer inte att räcka med en generation för återuppbyggnad.

 3. Thomas skriver:

  Den enklaste lösningen för den enskilde är naturligtvis att sälja sin egendom, eller plantera tätt med gran…
  Givetvis så skall man också skaffa sig ett arbete inom offentlig byråkrati…
  Det finns goda föredömen för hur man skall göra, som Gunnar Wetterberg, t.ex…

Kommentarer är stängda.