Det ständiga bedrägeriet

Dagens gästskribent är Bernd Stymer

Sveriges stora propagandakanaler SVT/SR som i direktsändning, när regeringsbildningen offentliggjordes i Riksdagen, sade till förloraren M. Andersson (S)- vi trodde ju att vi skulle gratulera dig för din nya regering –  tjatar nu varje dag på den nya regeringens Energiminister Ebba Busch om hur den nya ”gröna industrin” och ”den gröna omställningen” får el i framtiden. Nu lämnar landet det största elöverskottet av alla EU-länder men propagandakanalen skräms med att det kommer att fattas 100 TWh. Propagandalögnen följs alltid av frågan – kommer ni att stoppa vindkraften? Det besvaras alltid med – nej, usch då – av en minister som inte vet och inte vågar tala sanning.

Naturligtvis får folk inte veta att befolkningen i Sverige har all el den behöver från sina betalda vatten – och kärnkraftverk. Befolkningen behöver inte el från ett enda vindkraftverk, men Busch och de övriga i regeringen har varit med om att skänka bort befolkningens betalda el till utländska snyltare som tillåts stjäla vattenreglerkraften och plats i folkets betalda ledningar så att de kan exportera massor med vindel och utan ett öre i betald skatt kunna stoppa miljarderna i fickan. Befolkningen nöjer sig tigande med skövlad natur och hälsa. De är hjälplösa mot propagandakanalernas lögner. Som tack för att befolkningen under tvång betalar för SVT/SR får de politikernas lögner varenda dag och i nästan varje program. Det är omöjligt att värja sig och det blir inte lättare av att hela mm-media, som också lever på politikernas bidrag, med liv och lust deltar i bedrägeriet.

Naturligtvis får befolkningen inte veta hur mycket dessa 100 TWh som fattas är egentligen. 100 TWh säger folk ingenting. Men enkel matematik ger att för 100 TWh krävs åtminstone 12557 3MW-verk med 10% leveranssäker el. Över 12 tusen stora verk krävs. Var ska dessa stå? Det är ju bråttom säger bedragarna, så de kan inte stå i vattnet om 20 år, utan de måste upp på land nu. Var då? Hemma hos mig? Aldrig ! Då blir det fängelse för mig.

Många domar om tillstånd för vkv i alla instanser grundas i att ”samhällsnyttan” är så stor att vi, de drabbade, måste godta vedermödor som vkv skapar. Frågar man dem om nyttan så svarar domarna inte, men alla tillfrågade myndigheter svarar – vet inte.

I SVT/SR Agenda 6,2 och för säkerhets skull även 7.2. stod 3 rika välmående direktörer med miljonlöner för grönt stål, för Holmens skog och för batterifabriken i Göteborg, mot Ebba Busch ensam oerfaren minister som inte har kunskap om elproduktion i Sverige. SVT/SR:s Kartoft frågade ständigt direktörerna –  vad behöver ni? Inte en enda drabbad medborgare fick närvara som kunde ställa den enkla frågan – vad har jag för nytta av batterierna eller gröna stålet? Och – vad i tillståndsprocessen skall snabbas på? Överklagningarna? De drabbades medbestämmande enligt svensk och internationell lag? Vad har jag, som nu svälter och fryser och inte har råd att köpa elbil, för nytta av grönt stål som blir så dyrt att det bara kan säljas med att jag tvingas betala bidrag även för det?

Hur kan vi medborgare rädda vår hälsa och vår natur?

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Det ständiga bedrägeriet

 1. En annan Göran skriver:

  En som vet vad han pratar om, rolig dessutom.

 2. Beklagligt att ingen hjälper EB med matten…. en servettkalkyl…. Re: ”100 TWh säger folk ingenting. Men enkel matematik ger att för 100 TWh krävs åtminstone 12557 3MW-verk med 10% leveranssäker el. ” 100TWh kräver en medeleffekt på drygt 11.4 GW
  eller 12557 snurror med 3GW MEN tillgängligheten torde vara väsentligen lägre än detta dvs det behövs reserveffekt iaf…. vi har nu 2022 siffror som var ett bra år 33TWh 2021 var det 27 TWh dvs ett sämre år…. drygt 5.000 snurror…. 3ggr ytterligare… alltså…. varje snurra behöver minst 100ha och vatten och Betz lag osv göra att vi kanske v´behöver 1.000ha/snurra i medel… 20.000 snurror 20miljoner ha 200.000kvadratkilometer dvs nästan halva Sverige….. med en el som MHTT reserveffekten kostar 6ggr mer för konsumenter….. några har räknat fel eller lurat oss…. Känns som jag sitter i Sandviken faktiskt…. BTW Forsmark drygt 3GW stadigt på 100 hektar 3 sådana anläggningar gör också jobbet….. några kvadratkilometer alltså….. OCH vi betalar miljarder till en massa politruker för att lura oss dessutom…..

  • Jan Andersson skriver:

   Vi har redan skrivit på och godkänt EU:s avtal om att bygga 90000 vindkraftverk runt Östersjön. Det är så befängt att man hoppas att ingen svensk ämbetsman har hunnit att läsa avtalet innan det rutinmässigt underteckades, efyersom det var lunchdags.

 3. Peter Sjöström skriver:

  Tack för texter här . Kommentarer från min enkla penna synes överflödiga . Man kan beklaga att rader som skrivs på initierade bloggar inte får den spridning som dessa är värda att få och folket får den upplysning de är betjänta och i behov av .
  Mvh Sjöström

 4. Jan Andersson skriver:

  Jag tycker och tror att EU:s gröna omställning med idag helt utdaterade argument, och som Sverige faktiskt haft invändningar emot, är på både kort och lång sikt ett ännu mycket värre dråpslag mot svensk basnäring. Jag stöttar absolut dessa svenska protester hur långt som helst (efter ett liv i skogsindistrin) och väntar på det lyckliga ögonblick vi kan skjuta ut EU:s bräckliga farkost från svenska stränder och låta våra duktiga industralister sköta vår skogsindustri själva, utan att hela tiden känna EU:s klibbiga fingrar runt nacken.

  • Mats Jangdal skriver:

   Hoppas du får rätt om att vandringen i dödsskuggans dal snart är över!

   • Jan Andersson skriver:

    Ser också att någon på Ebbas näringslivskansli har ifrågasatt den hejdlösa vindkraftsutbyggnaden (vilket presenteras som ”bekymmersamt” av mainstreammedia).
    Jag jublar. Ännu ett frö har såtts för en återställning av baksmällan efter klimatfyllan.

 5. Göran skriver:

  Vad är egentligen grön omställning? Vi ska ställa om till grönt, men är det grönt? Om vi utgår från att grönt är synonymt med miljövänligt och ingen koldioxid och tittar på några alternativt och om de är gröna:

  1. Batteribil. Inte bättre än en petroleumbil.
  2. Vindkraftverk. Inte bättre än kärnkraft.
  3. Solceller. Inte bättre än kärnkraft.
  4. Fossilfritt stål. Inte bättre än kolstål.
  5. Fossilfri gruva. Inte bättre än vanlig gruva.
  6. Köttfri diet. Inte bättre än köttdiet.
  7. Sopsortering. Inte bättre än andra alternativ.
  8. Och så vidare.

  Ovan baserar jag på om man tar med hela kedjan för produkten.

  • Jan Andersson skriver:

   Att tänka igenom hela kedjan har aldrig varit ett kännemärke för de vänstervridna. Men de har varit fantastiskt duktiga på att framföra sina korttänkta reformförslag, vilka har svalts med krok, bete, flöde och metrev av mainstremmedia som älskar enkla gratisrubriker men aldrig kunnat beskriva verklighetens konsekvenser.

 6. Pingback: Det ständiga bedrägeriet | ulsansblogg

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Undrar hur många som sätter sig in i hur SVT förvanskar och förvränger information?
  Lyssna annars till detta pedagogiska inslag med Lennart Mattikainenoch Mikael Willgert: https://swebbtv.se/w/1xrUoi3yJVw3TxWodd1jnN

  Så går det till!

  • Göran skriver:

   Det roliga är att SD, M, KD och L alla tror på vad som sägs på SVT eller SR.

   Observera att i programmet på SR så säger de svepande påstående utan att förklara vad de menar. Man kan inte säga att någon är högerextremist utan att förklara vad de menar med det. Det är ett av de största felen som görs.

   • Jan Andersson skriver:

    Precis ALLT som inte faller vänsterextremisterna på läppen är alltid ”högerextremt”. Och vad alla nio tiondelar av svenskar som bor och verkar utanför tullarna i Stockholm egentligen tycker om detta har de ingen aning om och tänker inte ta reda på heller. Icke stockholmare är ju bevisligen dumma i huvudet, och måste ledas av de icke förståndshandikappade som bor och verkar i Stockholms innerstad, hela Världens intelligenta epicentrum.

    • Göran skriver:

     Kommer du ihåg när moderatledaren Anna Kinberg Batra sade att stockholmare var smartare än landsbygdsbor?

     Hade jag varit reportern som intervjuade henne hade min nästa fråga varit: ”Och varifrån landsbygden kommer du?”

 8. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Den otvetydiga okunskapen hos politiker, journalister och de självutvalda akademiska ”experterna” som ger dem råd i ämnen som är avgörande för hållbar energiekonomi, leder politiska beslutsfattare till mycket dåliga beslut.

  Mvh,

  • Göran skriver:

   Tror du att de leds till dåliga beslut, eller är det vara så att de först tar en känslomässig ståndpunkt och sedan spelar det ingen roll vad vetenskapen eller experter säger?

   • Jan Andersson skriver:

    Tja, vilken bolagsstyrelse skulle törs att anställa en avdankad miljöpartist nu när deras högst grumliga teorier visar sig förödande kontraproduktiva eller totalt fel ? Inget privat företag kan överleva med sådana verklighetsfrånvända chefer.

 9. Pingback: Länkar (#1) – Dubbla stolar – Skriver om det media censurerar och saknar objektivitet kring

Kommentarer är stängda.