Lögnerna

Dagens gästskribent är Bernd Stymer

När folk pratar med mig om elsabotaget och att bygga fler vindkraftverk så säger de alltid – men vi måste ju ha el. Alltid. Varenda gång.

Då tänker jag – herre gud! – hur bemöter man den dumheten som de ständigt hör i vår otäcka propagandakanal SVT/SR eller läser i media som ständigt upprepar vad regeringen nu tjatar om grön framtid nu efter valet när löftena före valet är glömda.

Men jag bevarar lugnet och frågar – har ni inte ström hemma? Svaret är naturligtvis  – ja, det har vi. – Vad behöver ni mer el till? Sedan kommer hänvisningar till ”grön omställning och rädda klimatet”. Om jag då frågar om de behöver ”grönt stål” eller om de märkt att jorden håller på att gå under av värme, svarar de naturligtvis – nej.

Då fortsätter jag med att hänvisa till ”Kontrollrummet” på Nätet där vem som helst varje dag och timme kan se att alla i Sverige har så mycket el att den massvist exporteras. Inte av oss svenskar som inte får ett öre för den elen, utan av alla de utländska ägarna till vindkraftverken som dessutom får stjäla vår reglerkraft och plats i våra nät.

Då lämnar folk mig slokörade. Sällan blir folk förbannade på att de är lurade. Enklare är att tro att jag är tokig, elak, farlig. Ytterst få debatterar då. Det är mycket säkrare att bara tro – bråkstake och gå. Sällan orkar folk att höra mig om klimatförändringen, att den är evig eftersom den beror på jordens bana runt solen och att livets molekyl CO2 inte har med saken att göra.

De upprörda hänvisar då till ”tusentals” forskares rapporter men när jag begär namn på en enda som i vetenskapligt experiment bevisat att molekylen kan värma atmosfären till katastrof får jag självklart inget svar då det experiment aldrig utförts.

Då nämner jag att växthusägare även i Sverige pumpar in CO2 i husen för att det skall växa bättre utan att temperaturen där höjs det minsta. De som fortfarande orkar höra mig frågar jag – hur vet du att 2 plus 2 är 4? Ingen svarar med att visa det i ett experiment med två äpplen och två päron som räknas ihop till 4 frukter.

Nu är det nästa ingen som orkar höra mera om hur den samlade Riksdagen lät sig 2009 bedras av M.Olofsson att ersätta den unikt effektiva säkra kärnkraften med historiens äldsta och mest ineffektiva maskin vindkraftverk för att minska landets utsläpp av CO2 i elproduktionen i kolkraftverk som inte fanns när landet hade ett besvärande stort överskott av el.

Naturligtvis upplyste ingen att bygget av ett vindkraftverk alltid skapar mera CO2 än maskinen någonsin kan gottgöra med sin el. Naturligtvis fick ingen veta att beslutet ökade landets utsläpp av CO2. Fick veta? Hela riksdagen visste då tydligen inget om el eller klimat. Men tillräckligt många av dem visste tydligen att tjäna egna pengar på dessa maskiner och lät girigheten skövla Sveriges landskap och skada allt levande för eviga tider.

Det här vill ingen svensk lyssna till. Inte nu när alla är upptagna med att fira ytterligare en av lögnarna som prånglas ut av SVT/SR att inte Birger Jarl på 1200-talet skapade riket Sverige och inte storroffaren G.Wasa. Men den lögnen passar bättre in i ett land i fritt fall där lag inte gäller, där gangster rövat makten, där en fartblind klass politiker vill tvinga befolkningen att lämna det alldeles nyss erhållna välståndet för gröna fantasier.

Var finns hjälpen?

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Lögnerna

 1. Göran skriver:

  Detta fenomen att ingen vill lyssna om det är jobbigt eller strider mot sin egen världsbild, ja, det upptäckte jag ganska tidigt i mitt liv.

  Om vi tänker på att vi går och röstar vart fjärde år på löften som aldrig infrias, blir det då så att vi blir så uppluckrade av det eller uppgivna, att det leder till att vi aldrig blir upprörda utan knapp bara suckar åt det. Vi har slutat förväntat oss något. Kanske vi vart fjärde år får ett litet hopp och släpar oss till urnorna, för att efter valet uppge vår lilla suck igen.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   ”Kanske vi vart fjärde år får ett litet hopp och släpar oss till urnorna, för att efter valet uppge vår lilla suck igen”.
   Vad är det som får oss att rösta vart fjärde år?
   De flesta svarar Skola, Vård, Omsorg, och så är den diskussionen överstånden.
   Hur skall vi övertygas om det inte finns något alternativ av betydelse.
   Och där finns ”stoppklossen” vilket i sin tur betyder att vi har aldrig fått chansen att som väljare sparka korrupta politiska ”nasare” oavsett om det är energi eller annat politiskt ”krängbart”. (För en sketen s k RÖSTSEDEL)

 2. Ivar Andersson skriver:

  Men vi måste ju ha el även när det inte blåser och solen skiner. Hur okunnig måste man vara för att inte förstå att väderberoende elproduktion inte klarar sig utan vatten-, kärn- och kolkraft/oljekraft/gaskraft. Fråga tyskarna varför ett samhälle måste rivas för att utvinna brunkol.

  • Jan Andersson skriver:

   Tyskland är ett lysande exempel på hus illa det kan gå med huvudlös klimatpolitik. Vi behöver inga fler avskräckande exempel. Redan för fyrtio år sedan kom mycket saklig kritik från klyftigt håll som påvisade konsekvenserna för tyska folket och den tyska industrin, motorn i hela Mellaneuropa. Det var säkert inte med torra ögon de sedan tvingades börja köpa gas från Ryssland, fast Angela Merkel från DDR hade fått lära sig att mot nomenklaturan kämpar enskilda individer förgäves, så det var bara att köra över protesterna. Deras 20000+ vindkraftverk nu täcker teoretisk hela Tysklands behov, men ger bara runt 20 % av den enkla anledningen att det måste blåsa småspik för att de ska ge någon effekt att tala om. Om när det INTE blåser tillräckligt spelar det ingen roll om man har 20, 20000 eller 2 miljoner vindkraftverk – alla ger noll.

   Men fortfarande verkar detta Tyskland vara en ledstjärna och inte ett skräckexempel för Sveriges klimathysteriker, inklusive nästan alla politiker oavsett partifärg. Tillsammans med CO2-bluffen så MÅSTE vi nu ”anpassa oss” till en ny verklighet, vilket vi inte alls måste eftersom det inte existerar något klimathot i Sverige (eller Tyskland). Tyskland är frivilligt degraderat utan att minsta skymt av något klimathot existerat. Sverige är på god väg efter.

   Det hela är sjukare är sjukt. Men det måste finns tillräckligt med vanliga svenskar kvar för att stoppa idiotin – nu.

 3. Thomas skriver:

  När jag läste Torsten Nothins båda böcker från 1950-talet så fick jag känslan av en förlorad demokrati, där Nothins politiska aktiviteter var början – och slutet – på den svenska demokratin. Där politiska händelser på 1930-40-talen skapade det som beskrivs i avhandlingen ”Ett folk av mänsklig granit”. Och som Nothin beskrev med bitterhet, helt klart… Så, det svenska försöket till demokratisk utveckling varade från rösträttens införande fram till 1932, ungefär, då landets politik var italienarnas föredöme….
  Så där tio år enbart. Några vindsnurror ute i landet förändrar inget alls, om man säger så…

 4. Jan Andersson skriver:

  Om man försöker sig på tankexperimentet att makthavarna faktiskt vet att CO2–hotet är en bluff men ändå använder sig av all fejkad klimathysteri för att slippa mycket av de inhemska protesterna när vi nu ska bygga vindkraft överallt som EU har bestämt åt oss, vad blir slutsatsen då?

  Ännu värre enligt min mening, de drar nytta av lögnen för att ta ifrån mig min och mina barns arvedel, vår del av Sverige.
  Det är landsförräderi på hög nivå, och betydligt värre än att de struntar i demokratin för att driva sin blinda agenda, för det går att reversera snabbt.

  Om 75 år kommer ett vindkraftverk att stå på Skansen bredvid en väderkvarn, och folk kommer att förundras över vilka primitiva apparater vi en gång nyttjade. Alla andra är nermonterade, fast de fula spåren finns kvar på många ställen.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det finns de som är övertygade att politikerna vet att det är en bluff, för de har tillgång till så goda rådgivare.
   Jag tror inte alls på det, för politikerna är idémässigt fångna hos media och aktivister, de vågar inte lyssna på sakkunniga som har något annat budskap. De vågar inte, för de är så rädda att råka ut för den utfrysning som drabbat Elsa Widding. Något sådant skulle innebära slutet på deras politiska dagdrivarkarriär och slut på festen vid köttgrytorna.

   • Thomas skriver:

    Mats, så är det nog…
    Grupptrycket är enormt, på ett sätt som vanligt folk aldrig behöver uppleva…
    Det är ett konstant ”inbördeskrig” i alla politiska partier, inte bara inom SD, utan alla politiska partier…
    De få som orkar stå på egna ben blir inte långvariga i hetluften..
    tex, Hanif Bali, Elsa Widding, med flera..

    • Thomas skriver:

     Om man inte kan använda ”normala” metoder så blir det litet fulare metoder..
     Djurskyddet är effektivt…
     Den socialdemokratiske politikern i Uppsalaområdet som hade ett jordbruk, blev anklagad för dålig djurhållning (anonymt) och tvingades bort…
     En annan var en riksdagsledamot för M i Skaraborg där man hittade döda kråkfåglar i hans hästars vattenho… därmed tystnade han.
     Att ha ryggen fri kräver en smörig taktik…
     Allt kräver en översyn av det demokratiska systemet.. t.ex. som en del anser, en återgång till 1809 års regeringsform…

     • Göran skriver:

      Definitivt behöver vi en ny grundlag i Sverige som fokuserar på att förhindra maktmissbruk.

    • Jan Andersson skriver:

     En miljö som jag skulle stå ut i max en vecka. Den som en gång böjt sig är inget att ha längre (sagt om en vanlig spik och en vanlig man). Den använder lögner som giltiga argument kommer inte någon att lita på sedan, även om han bestämmer sig för att enbart tala sanning. Det är för sent – han har en gång böjt sig.

     • Thomas skriver:

      intressant tanke…
      De ”forskare” som efter pensioneringen byter åsikt, just för att man alltför länge duckat för att rädda sin personliga ekonomi, har jag väldigt svårt att respektera…
      Dock kan mycket förlåtas då en del vid dryga åttio blir mycket obekväma i sina reaktioner, ja, aggressiva i sina åsikter, då de troligen inser att ducka vid åttio är meningslöst…
      En jag lärde känna agerade vid sextio ungefär, vilket kastade ut honom ur accepterade kretsar och gjorde att han inte ens kunde publicera sig i svensk vetenskaplig press utan fick ”nöja” sig med norska publiceringar…
      Däremot är hans öde tydligen känt inom de kretsar där hans verksamhet var och man inser vad som krävs av en ”forskare”….
      Så, en allmän debatt med en kunnig allmänhet som vågar föra en debatt är nödvändigt för ett fritt, demokratiskt samhälle…
      Det räcker inte med Widding!!

Kommentarer är stängda.