Bravo Rebecca och Rainer!

Hinner inte med. Så idag blir det två exempel på andra som hjälper till att varna för klimatbluffen, klimatpolitiken, den organiserade klimathotarpropagandan och tron att vindkraft är en hållbar energilösning.

Detta dagen efter att den ”borgerliga” regeringen gett klartecken till två havsbaserade vindkraftsparker på hallandskusten.

Rebecca Weidmo Uvell har anmält SVT till GRN för deras skrivna avtal med Covering Climate, där de förbinder sig alltid lyfta klimathotet som en huvudfråga. Det ingår inte i GRNs uppdrag att granska helheten, men det är bra att någon sätter ljus på agerandet.

Rainer Nyberg, professor emeritus vid Finlands strålskydd skriver om vindkraftens negativa påverkan.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Bravo Rebecca och Rainer!

 1. Thomas skriver:

  Vad skall man tycka…?
  har man inte haft teven på sedan flera år tillbaka, så vad skall man tycka?
  Vill folk bli hjärntvättade så vad kan man göra åt det?
  Det är fortfarande frivilligt….

 2. Ivar Andersson skriver:

  Vindkraften är inte hållbar.
  Hållbarhet handlar alltså om en balans mellan miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Många gånger fokuserar man bara på miljön när man pratar om hållbarhet, men det är alltså inte korrekt.

 3. Göran skriver:

  Det enda som är hållbart är om det ekonomiskt lönsamt.

  Sedan kan du lägga på miljö eller social hållbarhet. Men om miljöaspekter eller sociala aspekter leder till att det inte bli ekonomiskt lönsamt är det inte hållbart.

  Tolka nu inte detta som att man ska strunta i miljö eller sociala aspekter utan kalkylen är sådan att om miljö eller sociala aspekter är sådana att man inte kan få ekonomisk lönsamhet då genomför man inte projektet.

  Vindkraftverken tar inte med miljö eller sociala aspekter. Miljömässigt förstör de miljön. Vad är kostnaden för det? Socialt förstör vindkraftverken för människor. Vad är kostnaden för det?

  • Benny skriver:

   Den som trodde att politiken skulle ändras med en ny regim tog helt fel! I partidiktaturens Sverige så är det svårt att byta kurs, ja närmast omöjligt eftersom sossemaffian ändå har sista ordet. Att det svenska folket är lite trögtänkta som inte förstår hur Sverige styrs är beklagligt…Hade vi haft en stor opposition värd namnet hade nog folk varit mer upplysta men AFS är alldeles för ensamma och saknar plattform i sin oppositionsroll.

   • Göran skriver:

    Jag vet inte om du har sett länkad video nedan om sex personer som ska ranka varje persons intelligens från intelligentast till lägst intelligens av dem.

    Av de sex personerna är det en kvinna (röda byxor) som skryter om sin akademiska utbildning och jobb och anser att en kille (beige jacka) har lägst intelligens (jobbar inom militären) medan hon rankar sig själv som näst högst intelligens i gruppen. Resultatet blir att denna kvinna har lägst intelligens i gruppen medan killen hamnar som trea på högt intelligens.

    Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, att kvinnan med de röda byxorna är signifikant för vänstern och deras tro på att de är så bra, och alltid kommer att tro det vad som än händer. Detta är precis det du skriver om att folk inte förstår hur Sverige egentligen styrs, vilket de aldrig kommer göra. Lite cyniskt sagt: AFS kommer aldrig att ändra på det.

    Utanför ämnet. Killen ovan har en avancerad befattning och militären testar intelligensen hos rekryterna, så killen har fått sin befattning utifrån sin intelligens.

    https://www.youtube.com/watch?v=RAlI0pbMQiM

    • Ivar Andersson skriver:

     Kvinnan med röda byxor tror att människor med rätt åsikter (PK) är intelligenta. Intelligens har ingenting med åsikter att göra. Hur dumma kan PK-folket vara?

     • Göran skriver:

      Det är det jag menar. Folk med röda byxor är i majoritet av alla människor i västvärlden.

      De flesta politiker har röda byxor oavsett parti.

     • Göran skriver:

      De röda byxorna visar även den utbildningshysteri som vi lever med. Hon har en lång utbildning och utför ett jobb som inte verkar vara mer avancerat än att fixa en kopp latte på ett café. Men, hon tror att hon behöver en lång utbildning för att utföra det jobb hon gör.

      Av en slump talade jag med en person för en vecka sedan som berättade att för det jobb som denna person utförde krävdes en högskoleutbildning, som anställning, medan person själv inte hade någon utbildning utan hade lärt sig på plats så att säga.

      Desto fler personer som har lång utbildning desto lägre värde har utbildningarna.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Den dagen svenska folket UPPTÄCKER hur vi sparkar, avpolletterar korrupta politiker går Sverige mot ljusare tider.
  Tyvärr måste det nog nöd, elände och ENERIGIAVBROTT till först.
  En skog av havererade vindkraft är väl en passande början?

 5. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Jag är tyvärr inte juridiskt bevandrad, men jag tänker mig att det måste ju gå att för upp ett sådant här flagrant brott mot sändningstillståndet högre nivåer än den tandlösa granskningsnämnden. (Jag har själv gjort flera anmälningar men aldrig fått något fällt, det närmaste var att Carina Bergfeldt fick en varning efter ett av sina tramsinslag om Trump.) Jag tänker mig att SVT/Public Service borde kunna dras inför skranket baserat på falsk marknadsföring, underlåtenhet att uppfylla åtagande enligt avtal, trolöshet mot huvudman och rätt och slätt rent bedrägeri.
  (Med bedrägeri syftar jag då inte på att skiten de sprider är felaktig, utan att de tillskansar sig medborgarnas pengar under förevändningen att de skulle vara objektiva och opartiska. Fan vet inte om det inte borde åtalas för utpressning också.)

  • Benny skriver:

   SVT körde ju stenhårt med den s k ”Russiagate”-affären som nu grundligt bevisats i en utredning som rent strunt och påhittad av media och ”demokraterna”. Inte ett ljud i propaganda-TV om detta vilket visar vilka krafter som egentligen styr PS. Det enda SVT sysslar med är ju falska nyheter och desinformation. Hade ju varit klädsamt om de kommit in med en rättelse om att de spred fake news? Det lär dock inte hända med nuvarande styrning…

  • Göran skriver:

   Trolöshet mot huvudman skulle kunna vara en rubricering, men frågan är om de som betalar för skiten, folket, är huvudmannen eller om riksdagen är huvudman.

   Det är säkert riggat på sådant sätt att ingen kan ställas till svars.

   Roligast är att moderaterna tycker att det är jättebra med ett media som i huvudsak arbetar emot dem. Varför vill ens moderaterna ha regeringsmakt?

  • Mats Jangdal skriver:

   Det enda sättet att fixa det är nog att någon riksdagspolitiker kräve att ansvarig minister rredogör för hur depatementet säkerställer att Det reglerinsbrev som getts SVT är tillräckligt klart på denna punkt samt hur ministern kontrollerar att det verkligen följs.
   Är svaren på detta ej till fyllest så begär man att KU prickar ministern.

Kommentarer är stängda.