Ny anmälan till GRN

Jag har idag, 4/10, inlämnat en anmälan mot SVT och i förlängningen Public Service samt Granskningsnämnden själv, om de nu begriper det. Ämnet är klimatet och PS hantering av det ämnet. Jag bilägger min inlaga som PDF, så kan ni läsa, ladda ner eller vidareförmedla som ni önskar.

Inbäddningen av youtubelänken i PDF:en fungerar inte, så den kommer här:

Anmälan om klimatet
Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Ny anmälan till GRN

 1. Dandersan skriver:

  Många bäckar små kan skapa en översvämning-Bra!

  Att klimatet är offer för en propaganda är uppenbart.
  På Vetenskapsradion vill de att klimatmodellerare skall få fysikpriset.
  De har kanske inte den kompetens som behövs för kritik av dessa modeller-vem har det?
  Forskare kanske: https://journals.ametsoc.org/view/journals/clim/aop/JCLI-D-21-0196.1/JCLI-D-21-0196.1.xml
  ”Our results suggest that imperfect convection parameterisations are responsible for a considerable part of the variations in tropical lapse rates and also part of the overestimation of warming compared to the observations.”

  På Svenska skit in skit ut!

  • Åke Sundström skriver:

   I kortform: SISU, välbekant begrepp bland både manipulatörer och seriösa forskare. Felaktiga eller irrelevanta .indata är ju den allra vanligaste metoden för att producera datorbaserat ljugande, i form av ”modeller” eller diagram. Ett nobelpris till branschens skojare skulle väl återspegla tidsandan och SR:s vetenskapsredaktion har förstås noll koll på vad de här orerar om.

   • ... skriver:

    – Priset ligger rätt i tiden – klimatmodellering, säger Per Eklund, universitetslektor och docent, vid Linköpings universitet.

    Priset förklarar varför vi har ett klimat och en växthuseffekt, beskriver Eklund.

    https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/2021-ars-nobelpris-i-fysik

    Visst fick klimatmodellerare Nobels fysikpris

    • Mats Jangdal skriver:

     Det gäller för klimatalarmisterna att bestämma vad som är sanningen, inte att finna den!

     • Åke Sundström skriver:

      Jag är övertygad om att i varje fall de ekonomiska alarmisterna inte ens försöker finna den. De vet redan, men tiger.

      På naturvetarhåll är det förstås sämre med förståelsen av HELHETEN, inte bara de fysikaliska processerna utan även de än mer avgörande samhällsekonomiska bedömningarna.

     • Benny skriver:

      En del klimathysteriker påstår att Nobelpriset är ett bevis för att de har rätt! Obama fick ju Nobelpris precis som Egas Moniz från Portugal fick det för lobotomi! Och det här visar väl att de flesta klimathysteriker faktiskt är lobotomerade!

      • Dandersan skriver:

       Precis , klimatmodellernas fader fick pris och media går ut med att nu funkar dessa , det går inte att förneka.
       Alla modeller?
       Det finns ett helt paket spagetti i graferna och alla visar olika.
       Det finns även mätningar som visar att de ligger för högt.
       Vare sig precision eller noggrannhet!

 2. Thomas skriver:

  Letar man litet så hittar man olika ”konspirationsteorier” som är spännande….
  och då förstår man varför mainstreammedia låter som de gör.
  Inte går det att beskriva verkligheten som dessa konspirationsteorier menar, även om det är verkligheten…
  Någon som har sett nya Bondfilmen?
  Det sägs att den tycks präglas av coronastuk… vad märkligt..
  men det är väl också en konspirationsteori…

  Att bekämpa religiösa vanföreställningar, typ häxprocesser med ”visgossar” som dominerande funktioner, är mycket svårare än man kan tro.. särskilt om makten i samhället står på visgossarnas sida..

 3. ivarandersson skriver:

  Verkliga klimatförändringar kan observeras. IPCCs klimatförändringar finns bara i klimatmodellerna.

  • Mats Jangdal skriver:

   Precis! Empiri slår teori varje gång.

   • Göran skriver:

    Jag kan skapa en modell helt slumpmässigt och sedan kan åka jorden runt och leta efter bevis eller omständigheter att min modell stämmer. Säkert kommer jag att hitta något som stämmer eftersom det finns trillioner med variabler.

   • Åke Sundström skriver:

    Eller snarare: god teori bygger alltid på korrekt tolkade observationer.

 4. Jan Andersson skriver:

  Bra! Som medveten medborgare måste man utnyttja sin yttrandefrihet, speciellt när myndigheterna använder frukten av allas uppoffingar till samhällsförstörande verksamhet.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Vad skall det till för att få svenska befolkningen att förstå hur den blir grundlurad och bedragen i klimatfrågan?
  Min övertygelse.
  Rätten att begränsa politikers möjlighet att plundra befolkningen på EGENDOM!
  Salig Lars Vilks är ett praktexempel på hur socialisterna kränkt EGENDOMSRÄTTEN. För den som kommer ihåg LV´s tidiga historia om kampen om Kullaberg under Krapperup. T o m efter hans död och saliggörande mörkar man de verkliga problemen och kommer göra länge ännu.
  Att manipulera ett lands och befolkningens ekonomi utanför ekonomiskt kända lagar är marschen mot undergången. Skatteutplundringen under socialismen måste ändras, diskussionen om klimatet upphör automatisk när det inte kan ”gödslas” med värdelösa papperslappar och mynt man kallar för pengar.

  • Åke Sundström skriver:

   Önsketänkande, tyvärr, att klimatnojan dör när pengarna blir värdelösa. Däremot kan omsvängningen bli snabb när väl våra professorer (både naturvetare och ekonomer) börjar rannsaka sina samveten (om de har några) och berättar vad alla veta i stället för att sprida de sagor Löfven och Kristersson vill höra.

  • Jan Andersson skriver:

   Du har nog alldeles rätt i att våra tafatta ministrar tror att ”klimatet” per automatik skall skapa en uppryckning av det svenska näringslivet, som långsamt tynat bort sedan Olof Palmes tillträde. Men det är fel, det är nästan bara näringslivet i Kina som gynnas ännu mer. Och vad händer den dag det hörs ett rungande ”AHA!” över hela Världen och folk börjar fatta hur blåsta de har varit. Alldeles för stor risk att bygga något på så lösa grunder (utan de vanliga generösa bidragen förstås!).

   Vad Sveriges folk ska leva av om fem, tio eller femtio år står skrivet i stjärnorna. Det gäller även livsmedel, och den kommande energibristen som omöjliggör att bo på landsbygden som ickepensionär om man inte har något emot att cykla fem mil om dagen alla årstider. (El-distributionsbrist, inte produktionsbrist.)

   Det som händer i Storbritannien är en lärdom. Ett samhälle idag är oerhört sårbart och ännu värre blir det i framtiden eftersom man tänker lägga allt större men färre ägg i allt färre korgar.

   Jag har lärt mig att skillnaden mellan en klok och en naiv person är förmågan att tänka framåt aldrig så litet, att bedöma konsekvenser och alltid har planerat för ett B-alternativ om A-alternativet skulle fallera.

   • Thomas skriver:

    Jag noterade någonstans att bankerna nu nappat på klimatkrisen och energiomställningen.. man vill inte vara med och satsa på kol, olja och gas.. Så nu är ”utvecklingen” självgående..

   • Åke Sundström skriver:

    Eniga i stort, men liten gensaga. Få makthavare tror på allvar att klimatnojan leder till en uppryckning av näringslivet. Andra politiska fördelar överväger, t ex att med klimatet som ursäkt kunna brandskatta medborgarna ännu hårdare i syften som grundlurade väljare uppfattar som goda och berömvärda. (Och som chefer på Sveriges Radio vill belöna med ett nobelpris).

    Med ordet ”energibrist” i andra stycket syftar du rimligen på de FÖRMENTA problem som sägs uppkomma på grund av flaskhalsar på elnätet – när detta enkelt går att lösa genom att vintertid använda det stora kraftverket i Stenungssund.

    Det är inte alltså inte nätbolaget som förtjänar kritik, utan riksdagen och våra tigande professorer.

   • Benny skriver:

    Men tror du verkligen att kineserna vill att alla andra blir fattiga och arbetslösa om de bara gynnar sitt eget näringsliv? Vem ska då kunna köpa alla prylar de tillverkar? Globalisterna däremot vill ju ha alla pengar för sig själva och äga allt men de har nog inte tänkt på vilka som ska hålla igång konsumtionen och ekonomin…Fast de kanske inte bryr sig?

 6. Åke Sundström skriver:

  Låt mig oartigt påminna om att duktiga Elsa lider av en selektiv förblindelse när det gäller hennes fars specialområde: reaktorteknologi. Lite mer förlåtligt än allt ”vanligt” ljugande och visst gör hennes Youtube-föreläsningar nytta, låt vara att det kanske är ganska få som lyssnar (dock förstås fler än här).

 7. Åke Sundström skriver:

  Och gratulerar till argumentsamlingen i 21 punkter (som jag inte genast såg). Nu kan SVT eller SR inte slingra sig genom att påstå sig vara omedvetna om dessa invändningar.

  Men än en gång: det är vårt numera genomkorrupta forskarsamhälle klimatforskarna som utgör det stora problemet. Det är BARA med stöd av de berörda professorernas maktlojala tystnad som massmedierna och partierna kan hålla propagandamaskineriet igång.

Kommentarer är stängda.