Lagen om utlandsspioneri

Vi har fått en ny lag som gör det straffbart även för MSM att rapportera om sådant som regeringen bedömmer som störande i realtionen till främmande makt. Som om det är ett bekymmer att svenskarna tidigare fått för mycket detaljerad och relevant information om vad som händer i utlandet!

Varför är det OK för media att rapportera om förhållanden rörande främmande makt när det gäller Ryssland, men inte när det gäller Nato eller USA? Är det främmande makt som är högsta beslutande organ rörande svensk censur numera?

Det är OK för svensk MSM att rapportera om det är negativt för Donald Trump, men inte om det är negativt för Joe Biden, hans son Hunter eller vicepresidenten Kamala Harris.

MSM rapporterar alldeles för lite jämfört med vad som är rimligt när det gäller BRICS-ländernas samrabeten och utveckling. Även för lite om sakinnehåll och konsekvenser för världen, EU och Sverige.

Varenda skott Israel avlossat mot Gaza samt hur många dödade palestinier det resulterat i, rapporteras minutiöst. Men hur många israeler som dödats nämns knappast alls.

All denna underraportering har funnits sedan tidigare, så den kan inte vara en effekt av den nya lagen. Man undrar om svenskarna kommer att vara lika underinformerade som folket i Nordkorea när lagens effekter väl sätter in?

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Lagen om utlandsspioneri

 1. Thomas skriver:

  Sverige har väl varit ”Europas Nord-Korea” sedan Indelningsverket infördes…??
  Att det idag, efter att ukrainabråket började, avslöjas tydligt/tydligare är då själva orsaken till att man tvingas skärpa censurlagarna.. att befolkningen skall få fatta något är ju helt uteslutet, man kan ju göra egna bedömningar..vilket vore katastrofalt.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Sveriges s k ”RIKSDAG” som skall representera svenska folket är ett Hån, Förlöljligande och kränkande mot befolkningen.
  Vem eller vilka av dessa 349 s k ledamöter förutom Elsa Widding är valda av SVENSKA FOLKET?

 3. Glenn skriver:

  Media ”skapar människors verklighet”
  Utan media skulle människors upplevda verklighet vara en helt annan.

 4. Göran skriver:

  Detta är nog bara första steget i inskränkandet av yttrandefriheten ytterligare. Hur ska vi veta vad som ska få skrivas? Jag har inte läst lagen, men jag ska ta och göra det.

  Just nu är min spontana reaktion, att vi borde skriva till regeringen och fråga om en artikel en vill skriva är okej att publicera.

  Ja, kanske även inlägg här på Frihetsportalen bör förhandsgranskas av regeringen.

  Justitieombudsmannens it-system för hantering av anmälningar kraschade för mindre än 10.000 anmälningar inom några dagar. Så, hur mycket kan vi krascha regeringen?

 5. Göran skriver:

  Att socialisterna nu skulle få majoritet i riksdagen är nog en effekt av medias rapportering om den totalt värdelösa regeringen. Rapporteringen om socialdemokraterna är att de hade fixat problemen – trots att de aldrig har fixat några problem.

  Samtidigt är det ett tecken på vilken otroligt dålig ledare Ulf Kristersson är. Han är den person som skulle väljas sist i fotbollslaget eller brännbollslaget.

  Att rapportera om Joe Bidens familjs mottagande av miljoner dollar från utlandet, är det negativt för Sverige eller USA, dvs. falla under lagen för utlandsspioneri?

 6. Göran skriver:

  Sedan när Sverige gått med i NATO blir det amerikanska baser i Sverige med amerikanskas soldater som lyder under amerikansk lag. När vi har tillräckligt med utländska brottslingar i Sverige ska vi ta in ännu mer.

  Det lär bli lite våldtäkter från de amerikanska soldaternas sida, och media kommer inte att få skriva om det, för då påverkar det de etniska svenskarnas bild av amerikanska soldater i Sverige och det anser väl regeringen vara negativt.

  Men vad sjutton. Kvinnor i Sverige får väl sära på benen för fredens skull.

  • Benny skriver:

   Det blir nog snarare sära på benen för krigets skull! USA planerar för nya krig och väntar sig att Sverige ska skicka soldater till dessa krig, ja många fler än Sverige har i Afghanistan, Irak m m idag! Frågan är om svenska folket är medvetna om detta eller har hjärntvätten gått för långt? Är man också helt på det klara med att det är nya koloniala krig man ska ställa upp i eller kommer man att fortsätta låtsas sprida ”demokrati” samtidigt som man plundrar de länder man anfaller som man gör i Syrien, Irak, Libyen etc? Frågorna hopar sig och hade vi haft en fri debatt hade säkert dessa frågor flutit upp som osänkbara bajskorvar för makteliten och regimen i Stockholm. Det är nog därför som censur (spioneri) av kritik mot USA och Nato ska införas! Visst finns det många som stödjer västvärldens krig runt om i världen men man borde ju kalla en spade för spade och inte låtsas som att krigen är för en en god sak utan är till för utplundring och att använda dyngan vi kallar demokrati som ursäkt för krigen är rent hyckleri!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *