Rysshatet

Att man kan ha olika åsikter om både länder (geografiskt), stater och folk kan jag förstå. Men blint rasande hat har jag svårare att förstå. Ja, jag förstår det inte alls. Visst, vi har länge haft en sund skepsis till Ryssland som granne, långt innan sovjettiden. Men det var ganska få som med hela sitt väsen hatade Ryssland eller ryssar.

Men så, när en mångårig konflikt i sydöstra Ukraina, rikligt understödd åt båda håll med USA, innehållande penningtvätt och korruption, som till slut fick Ryssland att tröttna och gå in med militär, då är det plötsligt norm i Sverige med ett outsläckligt rysshat. Så intensivt är det hatet att alla riksdagspartier, även de som upprepade gånger bedyrat sin trohet till svensk neutralitet och diplomati, kastar sig oförbehållsamt i Natos vida famn.

Den svensk som till äventyrs vill resonera om konflikten i Ukraina, om smutsigheterna som ledde fram till den, om Sveriges neutralitet och förhållande till Nato och annan främmande makt, blir genast skälld för kommunist, putinlakej och liknande. Vad kommunism har med dagens Ryssland att göra kan man undra, men man får inget svar. Beskyllningar om putinförbindelser har ingen som helst bäring på verkligheten för 99,9999% av Sveriges befolkning.

Allt verkar väldigt ologiskt och som en reptilhjärnereaktion. En automatiserad reflex utan eftertanke inblandad. Alla dessa reaktioner måste ha förberetts och fostrats på något sätt för att fungera så instinktivt och ögonblickligt. Det vill säga propaganda och indoktrinering som stora delar av folket varit mycket mottagliga för har pågått under lång tid för att tillvänjningen ska fungera och inte ifrågasättas.

Man tänker direkt på Hollywood. Nöjesbranschen slutade aldrig porträttera ryssar som spioner och grymma brottslingar när det kalla kriget var över. Tvärtom kan man se paralleller så långt tillbaks som till ryska revolutionen och avrättningen av hela tsarfamiljen Romanov. Det har med illa dold förtjusning använts för att svärta ner allt ryskt.

Ryssar, åtminstone väster om Kaukasus, räknas som vita. Alltså kan Hollywood inte anklagas för rasism om de ständigt utmålar ryssar som onda och korkade. Med asiater och afrikaner, till och med latinamerikaner är det annorlunda. Påstår att man de är onda är det rasism och hela det politiskt korrekta etablissemanget uttrycker sitt fördömande. Att tala illa om ryssar räknas tydligen inte ens som hets mot folkgrupp.

Nu finns ett till verktyg, och troligen ännu kraftfullare än film, tillgängligt för att indoktrinera massorna, videospel. Där är förutsättningarna givna, det finns en motståndare som ska förgöras till sista man. Det finns inte plats för reflektion, man måste skjuta på alla ”fiender” man ser, annars dör man, game over. De behöver inte vara ryssar i videospelen för att indoktrineringen ska fungera. I skarpt läge ersätter man nazister,  monster, aliens eller vad som helst, med ryssar. Men i ett verkligt storkrig, med kärnvapen, är det game over för alla, ingen vinner.

Att amerikanska oligarker, i brist på bättre beteckning, alltid önskat lägga vantarna på Rysslands enorma naturrikedomar har varit ett tema i 150 år ungefär nu. Men hela tiden har det stora landet haft naturen och lokalkännedom på sin sida. Ryssland är svårt att invadera på grund av både geografi och klimat. Dessutom finns inget folk i världen som är så rutinerade vid att fungera i extrem kyla.

Den som vill åt ryska värden, men inte vill göra det affärsvägen tvingas bida sin tid. Under tiden är det smutskastning av allt ryskt och diverse nålstick som gäller för att hålla den egna motivationen uppe och andra handelspartners borta. Hur Rysslands relationer med BRICs utvecklas återstår att se, men kan bli avgörande. Krig mot Ryssland är förmodligen bland det dummaste man kan företa sig. Fråga de som försökt!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

63 svar på Rysshatet

 1. Thomas skriver:

  Detta torde gå utöver vad censurlagen tillåter…
  så förvänta dig ett ”hembesök”!
  Nåväl, det senaste torde ändå vara ”Globala NATO” (EU + NATO lika med sant) som man kan konstatera bildades häromdagen…
  Allt under ett troligt paraply som heter FN….
  Spännande tider

  • Mats Jangdal skriver:

   ”Hembesök” lika med kallelse till förhör. Inte tror jag de ids komma hem till mig fysiskt.
   Mitt svammel ovan har väl dessutom för låg konkretion för avslöja något väsentligt i förhållande till ”främmande” makt. Jag vill ju bara ha fred och sitta här under min korkek, lukta på blommorna och nynna på ”the Fool on the Hill”.

 2. sixtenshusse skriver:

  Historiskt sett är det judarna som ligger bakom allt H:e på vår jord samman med fundamentalisterna. Men här hugger dom i Granit eftersom Putin och Ryssland kommer att ge alla en riktig omgång dom aldrig glömmer!

  • Gunnar Flyberg skriver:

   Historiskt? Judar har aldrig startat krig. Bara avundsjuka och det kan knappast lastas judarna. Sjukt judehat!

   • Göran skriver:

    Lite fel där. Judar överföll och erövrade dåvarande riket Edom. Om det kan kalas krig eller inte kan jag inte definiera, men någon form av militär våldshandling var det som invånarna i Edom ogillade. Ett exempel ur mitt minne.

 3. Gunnar Flyberg skriver:

  Vad är detta för proryskt inlägg?! Gästskribent från vänsterpartiet? Knappast någon annan kan inneha dessa åsikter. Nämn något som ryssar eller Ryssland bidragit med! Ryssland var smarta nog att lura västländer att skrota kärnkraft och ersätta med gas. Ett beslut som är orsaken till västvärldens och Sveriges energikris och höga elpris. Så hur kan någon överhuvud taget försvara Ryssland?!

  • Mats Jangdal skriver:

   Det är inte ett proryskt inlägg mer än det är ett inlägg för fred och frihet i samlevnad med sin omgivning.
   Frågan som ställs underförstått är: Underlättas sådan samexistens av hat?

  • Jan Andersson skriver:

   I Sverige har vi ingen gas, men har likt förb-t drabbats stenhårt genom att EU tvingat oss att sälja elen till de stackars tyskarna, som drabbats värst av alla länder av hippieflummet runt klimatlögnen. Men Sverige ligger ändå inte långt efter och just nu avgörs Sveriges framtid under åtskilliga decennier (våra barnbarn och barnbarnsbarn) genom regeringens oförmåga att se styrkan i svensk export baserad på skog och malm och massor av billig el.

   EU och NATO har övertydligt bevisat sin oförmåga och har gjort sitt. Bort med båda! Vi klarar oss alldeles utmärkt utan dessa dödgrävare och måste som alla som gått vilse hitta tillbaka till kända vägar.

   https://www.nwt.se/2023/01/11/replik-konsten-att-skjuta-sig-sjalv-i-foten/

 4. Göran skriver:

  Narrativet är att Ryssland hux flux anföll Ukraina för att Putin har imperialistiska drömmar.

  Vart har inbördeskriget i Ukraina tagit vägen? Hur blev det med självstyret för bland annat Donbas? Hur blev det med nazisterna i Ukraina vars främsta mål är att döda etniska ryssar i Ukraina. Hur blev det med Ukrainas mobilisering för ett storskaligt anfall på Donbas?

  • Gunnar Flyberg skriver:

   Vilka ”nazister” i Ukraina?! Det är bara ryssar (och tydligen du) som tror det finns nazister i Ukraina. Om någon skall kallas detta är det ryssarna som förföljer oliktänkande och judar.

   • Göran skriver:

    Det är allmänt känt att det finns nazister i Ukraina. Du är den första person jag nu känner till som förnekar det.

    • Niklas skriver:

     Finns ju gott om nazister på ryssarnas sida också, som t.ex. Wagner-gruppen.

     • Benny skriver:

      Det finns nazister överallt men de är mycket mer vanliga i Ukraina och västvärlden. Nazismen är en ideologi där den egna rasen eller gruppen anses överlägsen alla andra. Politiker i väst vet mycket väl att nazister strider för deras agenda precis som man använde IS mot Assad i Syrien. Globalisterna utnyttjar nyttiga idioter för sin sak oavsett vilken konflikt det gäller. Kurderna t ex har de lurat hur många gånger som helst!

   • Benny skriver:

    Har ”Gunnar” inte Youtube? I Ukraina döljer man minsann inte att man låter nazister marschera på gatorna i Kiev helt öppet utan de är mycket stolta över sina nazister! Inte ens regimen i Vita Huset förnekar detta. Kan du nämna någon oliktänkande i Ryssland som sitter i fängelse förutom den ökända förskingraren och nynazisten Navalny som är en bevisad brottsling? Frankrike ville ha denna skurk utvisad för stölderna mot Yves Rocher t ex! Har du sovit under en sten länge?

 5. Göran skriver:

  Är det helt fel att tänka sig att USA vill hålla ingång detta krig för att kunna behålla dollarn som världsvaluta. Ingen dollar som världsvaluta och USA tappar helt sin makt i världen.

  • Gunnar Flyberg skriver:

   Du kanske vill ha rubel som världsvaluta?

   • Göran skriver:

    Nix. Jag vill inte ha någon valuta som världsvaluta.

    • Samuel af Ugglas skriver:

     😦 Va?
     Inte ens GULD?
     Är kanske t ex ”bitcoin” bättre?
     Den som kan tutta fyr på pappersguldet kommer att rikligt belönad.
     Garanterat!

     • Göran skriver:

      Man kan ha många valutor. Det viktigaste är att avskaffa alla riksbanker och att ingen nation, staten eller liknande har makt över en valuta.

      Guld går bra som valuta. Nu för tiden kan man även koppla ett debitkort till sitt eget personliga guldlager.

      För egen del ser jag guld som ett skydd mot inflation. Guld som investering? Nej.

      • Jan Andersson skriver:

       Guld i madrassen, eller investeringar i svensk industri? Inte så hög avkastning, men guldet kan vara dyrast när man inte kan sälja…

 6. Göran skriver:

  När kommer ukrainarna förstå att de offras som slaktdjur åt andra länders intressen och framförallt USA:s vapenindustris intressen.

  Ingår ett tredje världskrig i globalisternas plan, dvs. klimatkrisbluff och pandemibluff har inte räckt till?

  I och med Estlands förbjud mot ryska i Estland och Sveriges plan på 10.000 svenska soldater till Estland verkar det som om en medveten eskalering ska ske i Baltikum, Sverige och Finland. Träsket i USA måste skratta läppen av sig av denna vilja att offra sig för ingenting.

  Fråga svenska ungdomar om de vill bli kanonmat i en konflikt med Ryssland.

  • Gunnar Flyberg skriver:

   Är detta en förtäckt Putinsida?! Betackar mig för den här typen av proryska och judehatiska inlägg! Kommer inte svara på dessa.

   • Göran skriver:

    En poäng med denna artikel är just att ställa sig frågan om man kan eller inte kan diskutera detta mer eller mindre helt neutralt.

    Det förutsätter dock att de som både läser artikeln och diskuterar den har en viss intellektuell kapacitet att göra det.

  • Jan Andersson skriver:

   Minns att Sverige genom sin omfattande export av järn- och stålmanufaktur till främst Tyskland troligen förlängde andra världskriget med två år (två miljoner döda). Marcus Wallenberg fungerade i praktiken som landets näringsminister, ingen var arbetslös. Krigsprofitörer, någon?

   • Göran skriver:

    Märker du hur svenska politiker och näringsliv då försökte ”skydda” Sverige och hur de beter sig idag, dvs. försöker ödelägga Sverige.

    • Jan Andersson skriver:

     De lyckades hålla Sverige utanför en öppen konflikt, men framför allt skapa förutsättningar för en fortsatt dominans från svensk industri när Europa låg i ruiner efter kriget. Det är så näringslivet i allo land tänker och agerar, vem som har rätt och fel spelar inte så stor roll när det står kunder i kö med sedlar i hand. Och den som får mat på bordet och tak över huvudet är ytterst tacksam för det. Det är väl omöjligt att få folk i en desperat situation att tänka stort och vidlyftigt på rättvisa och av ideologiska skäl avstå.

     Det var inte svenskt försvar som dödade fiender i Europa men vi underlättade båda sidornas krigföring.

     Mina förebilder var sedan sådana som Karl Adolfsson i Eda nära den norska gränsen, som efter kriget sålde mängder med främst lastbilar men även andra fordon i delar till Norge när de hade infört totalt importförbud på alla nya fordon. Om det var något ett krigshärjat land behövde så var det bilar och maskiner för att snabbast möjligt få igång landet igen.

     Minns att tyskarna brände varje hus i nordligaste Norge (syftet med ockupationen var att hindra leveranser med fartyg från Rysslands isfria hamn i Murmansk). Minns också att det var ryssarna som skänkte byggnadsmaterial så att det fanns en möjlighet att bygga upp orter som t.ex. Kirkenes igen.

 7. Carl Hermelin skriver:

  Tack Mats! Sveriges politik tycks styras av Amerikakramare och vapenindustri utan vare sig moral eller Sverigebevarelsedrift. – Är det ens lagligt med utländsk militär på svensk mark för att hota ett grannland? Carl H

  • Jan Andersson skriver:

   Nu ska tydligen EU och NATO gå samman, så vi behöver inte längre fundera på om vi vill bli medlemmar i NATO eller inte. Och vi rundar mer eller mindre elegant Erdogans desperata utpressningstaktik i bästa gangsterklass.

   Problemet är bara att vi kanske inte VILL bli medlemmar i NATO, och alternativen för svenska folket minskar stadigt att kunna återta sitt en gång kärnfriska land, där det var fult att ljuga och luras och sko sig på andras bekostnad.

   Ursula von der Leyen eller Vladimir Putin? Putin har åtminstone en saklig grund för sitt agerande (visserligen mycket svårsmält) men EU-damen har inget annat än maktfullkomlighet och fri korruption i synfältet. Jag är mycket mer rädd för henne är för Putin; om han kommer griper svenskarna efter bössan, men om hon kommer viftar alla med svenska flaggan och lägger sig platt inför hennes ockupationstaktik.11

   Nu blir allt ett snäpp ännu värre. Finns det något alls kvar som vi får bestämma själva? I lumpen hotade alltid Fiende Röd våra gränser. Nu är nog Fiende Blå värre och alla värst är fiende Grön.

   Klimatlöftena kommer ändå att sänka EU före 2035, så vad händer då med NATO? De tar över, så klart!

 8. Mats Jangdal skriver:

  På förekommen anledning.
  Det har inkommit flera nya läsare som kommenterar. Därför vill jag passa på att upprepa upplysningen att var och en är ansvarig allt de själva skriver.

  Kanske är det också på sin plats att påminna om att inget blir bättre av att man ersätter hat åt ett håll med hat åt ett annat håll.

  Frihetsportalen är dedikerad till fred, frihet och öppen, sansad debatt.

 9. Pingback: Rysshatet | ulsansblogg

 10. bjornwiklund skriver:

  Jag hade knappt en susning om Ukraina. Tack vare POTUS46 fick jag en del info….. och sedan som lök på laxen finns ju brandväggen mot Ryssland bra där EU…. Vi tävlar med NK och Kina nu…. tyvärr om Kina sätter ner foten kommer vi inte att ha nya datorer att surfa med längre….. USA har ju naturtillgångar och åkermark så det räcker för 350miljoner med Europa 750miljoner eller EU 450miljoner… dream on då det kommer stopp på konstgödsel…. mer koldioxid ökar skördar mer konstgödsel, kväve, ökar skördar….. alla är fria att dra slutsatsen vad som pågår…. men de som har små händer…. beklagar

 11. Göran skriver:

  Jag har mycket svårt att förstå varifrån hatet mot Ryssland kommer. Precis allt som Ryssland beskylls för kan vi finna i västerlandet. Till exempel, Ryssland påstås mörda journalister. Mord på journalister förekommer även i västerländska länder.

  Jag kan förstå att man hatar Ryssland om man utsätts för propaganda, men den propaganda som riktas mot Ryssland, kan lika väl riktas mot USA, Storbritannien, Frankrike, Kanada med flera västerländska länder.

  Gäller det angrep på andra länder ligger USA i toppen. Sanktioner mot USA? Det finns inget annat land på jorden som har förstört demokratier och infört diktatur som USA; den listan leder USA.

  Ända sedan USA grundades har USA hållit på med erövringskrig. Tror ni att alla stater i USA har anslutit sig frivilligt?

  Att USA är dåligt på många sätt gör inte Ryssland bättre eller tvärtom.

  Jag undrar bara hur kopplingarna i hjärnan fungerar när man tycker det verkar vara helt okej att ukrainare ska offras och dö, för någons – boende i Sverige – åsikt om Ryssland.

 12. Göran skriver:

  Det finns nästan 150.000 etniska polacker boende i Ukraina. Låt säg att Ukraina börjar mörda dessa. Efter fem års mördande av etniska polacker reagerar Polen med att invadera Ukrainsk territorium för att skydda de etniska polackerna i Ukraina.

  Hur skulle EU reagera på detta? Hur skulle USA reagera på detta? Hur skulle Sverige reagera på detta! Vad skulle påven säga? Vad skulle Ulf Kristersson säga? Vad skulle Sveriges ÖB säga? Vad skulle alla rysshatare säga? Vad skulle de som inte hatar Ryssland säga? Osv.

  Vilket land ska vi hata: Polen eller Ukraina?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Polackerna är smarta nog att invänta det totala sammanbrottet i Ukraina.
   För dem blir det betydligt enklare att hävda sina forna domäner.
   Kommer folk ihåg att 1683 räddade polackerna Wien från ”ottomanerna” (osmaner)
   Tänkte väl det.

   • Göran skriver:

    Jag är inte tillräckligt gammal för att komma ihåg det, men den 12 september borde vara en europeisk nationaldag.

   • Niklas skriver:

    Å detta mitt under Polens löjeväckande Liberum Veto, som Jan Sobieski bemästrade till fullo.

   • Benny skriver:

    Ja, Polen väntar bara på Ukrainas kollaps och hejar ivrigt på att Ryssland ska fortsätta mala ner ukrainsk militär i smyg! De t o m tillåter polska legosoldater att delta så att inte fronten kollapsar för snabbt. Europas hyenor Polen vet hur man spelar det politiska spelet.

 13. uppstigersolen skriver:

  Jag hatar inte Ryssland. Jag konstaterar att Rysslands ledare beter sig som Rysslands ledare gjort i hundratals år. Attackerar sina grannar. Torterar, våldtar och mördar folk i grannländerna. Ockuperar grannländer. Varför beter sig ryska ledare så? Vet ej, vad jag vet är att jag inte gillar det. Förhoppningsvis har vi i den fria världen nu tröttnat på detta beteende. Så att Rysslands ledare och befolkning kommer att inse att det är bättre att leva i fred med sina grannar. Vad kommer att krävas för att uppnå detta? 1 miljon döda ryssar? Eller fler? Färre? Vi får se.

  • Benny skriver:

   Fråga dig i stället varför USA som påstår sig vara ”demokratiska” gör samma sak fast i oändligt större skala? Men du är väl så hjärntvättad av USA-propagandan att du inte ens kan ta till dig fakta längre! Ryssland kommer att rensa upp i Ukraina sedan får vi se vilka villkor de ställer på att lämna ut de värsta krigshetsarna av västliga politiker för att dömas? För min del struntar jag i om Kristersson, Biden, Löjen, Schwab och de andra globalist-skurkarna döms och avrättas av Ryssland.

 14. Jan Andersson skriver:

  Detta är kanske ett lämpligt tillfälke att påminna om att nästan alla makthavare i Sverige var nazister och tysklandsvänner under 1930-talet, väl beskrivet i dukumentären i går:

  https://www.tv.nu/program/sveriges-sista-kungar

  Vad finns det för likheter med dagens konflikt i Ukraina? Jo, en blind övertro på vissa ”goda makter” skapad av media och ”goda krafter* typ EU, NATO, FN, WEF och många andra som egentligen har ett egenintresse i frågan och bidrar mer eller mindre medvetet med omfattande desinformation, typisk för alla större konflikter.

  Sverige gav alltså Herman Göring medalj strax efter Kristallnatten… smaka på den!

  • Niklas skriver:

   Tja, den tyskvänligheten räddade nog Sverige från att bli ockuperade under andra världskriget. Å Storbritannien funderade ju på allvar att ockupera de svenska malmfälten, just för att skära av denna malmexport och möjligtvis själva kunna nyttja denna malm för egen del.

   • Jan Andersson skriver:

    Det var kanske efter denna påtryckning som kullagerexporten till England kom igång,, 440 turer med Mosquitobombare (de snabbaste) till Göteborg, deklarerat med mässingsskylt invid ett Mosquitoplan i RAF:s flygmuséum i Henley norr om London.

   • Göran skriver:

    De inte bara funderade utan planerade det. Tyskland kom på att Storbritannien undersökte norska hamnar och drog sin slutsats av det och föregick Storbritannien genom att ockupera Norge.

    • Jan Andersson skriver:

     Engelsk militär har tydligt erkänt att de hade planerat en ockupation av Norge för att säkra leveranserna vis Murmansk. Men tyskarna hann före med en marginal av tre veckor. Fast engelsmännen hade nog varit mindre brutala.

  • Göran skriver:

   Norge gav krigshetsaren Barack Obama Nobels fredspris. Smaka på den.

   Times utsedde Adolf Hitler till årets man 1938. Smaka på den.

   Med ovan sagt, bara att det ibland blir fel och är idag ganska irrelevant.

 15. Thomas skriver:

  Det aktuellaste torde väl vara Rysslands byte av ÖB (eller vad han är)…
  Enligt vad jag uppfattar har han klara erfarenheter av Polen och Baltikums områden..
  Det tycks som att USA ser Sveriges och Finlands NATO-medlemskap som det viktigaste framöver för NATO…
  Låt oss gissa att Turkiet blir uteslutna ur NATO på samma gång som Sverige och Finland snabbt som ögat blir medlemmar snart…
  Och att man placerar amerikansk trupp – och kärnvapen – på svensk mark…
  Och så har vi en nordlig front utmed ryska gränsen…och det snart.
  Spännande tider!

  • Thomas skriver:

   Förresten…
   Är det inte enslags mobilisering på gång?
   Att alla ”svenska medborgare” mellan 18 -45 år skall ha någon slags ”samhällstjänst” framför sig…
   Är det någon mening med att diskutera vem som orsakar vad och hur?
   Och… agera själva även om ingen annan gör det!
   Spännande tider.

   • Niklas skriver:

    Snarare en upprustning av civilförsvaret än en allmän mobilisering, skulle jag tro. Civilförsvarsplikten ska väl motsvara den vapenfria värnplikten i en könsneutral version, om jag fattat det rätt.

    • Jan Andersson skriver:

     Förra gången man försökte inkalla oss till civilförsvarsjänstgöring gick det inte så bra… varför tror man att det skulle fungera bättre nu? Vårt folks värsta fiender sitter redan i regeringen!

     • Thomas skriver:

      haha… vilken regering?
      När började ”pudlandet”?
      jag undrar om inte det klaraste tecknet är beslutet om att Sverige inte skulle ha eget kärnvapen, alltså så där i början av 1960-talet…
      Hur har det svenska försvaret utvecklats sedan dess?
      En ständig och sakta nerrustning…!!
      Utom då vissa detaljer som gått att sälja utomlands…(typisk svenskt företagande)

      Men nu står vi inför en ny situation.
      Som 1914, eller 1939…
      Eller ser ni inte det?

      • Mats Jangdal skriver:

       Risken finns att du har rätt, och att Sverige i och med Natomedlemskap har förvandlat sig själv, hela landet, inte bara Gotland, till avfyrningsramp för atomvapen.

 16. Niklas skriver:

  Sakligt sett kan Putin avsluta kriget omedelbart. Allt han behöver göra är att dra tillbaka sina trupper till internationell rysk jord.

  Å om rysktalande minoriteter i forna Sovjetiska republiker känner sig diskriminerade, så kan de väl flytta tillbaka till moder Ryssland. För Ryssland är ju trots allt världens till ytan största land och inte särskilt tättbefolkat, så någon större platsbrist borde det knappast bli.

  • Niklas skriver:

   Internationellt erkänt ryskt territorium ska det stå i slutet på första stycket.

   • Jan Andersson skriver:

    Samma tankeblunder som Reinfeldts ökända uttalande om att Sverige hade plats för tiotals miljoner invandrare. Folk måste ha enkla jobb och tak över huvudet. Två saker som är en bristvara i Sverige, som på grund av beskattningen och straffavgift på anställda (arbetsgivaravgiften) gjort svenska företag till världens mest slimmade.

    Ingen vill bo i Sibirien, om de kan få slippa…

   • Jan Andersson skriver:

    Vi litar knappast på myndigheter som lekande lätt kringgår lagen om ockerpriser när det gäller energi. Vi betalar nu tio gånger för mycket för elenergi och tre gånger för mycket för fordonsbränslen, en medveten strategi för att förstöra ett land inifrån, orkestrerad av EU och med största nöje genomfört av våra svenska wokepolitiker, utan en tillstymmelse till eftertankte. Ett nytt civilförsvar? Vilka är det som vi ska skydda oss från?

    • Thomas skriver:

     Jag tycker alltid att det är märkligt att de mest kommunisthatande hänvisar till Krusses omorganisation av sitt hemland då han utvidgade Ukrainas område österut (varför vet jag inte), men som nu Väst anser vara legitimt…
     När Ukraina skulle bli en egen stat, när det nu var, borde man givetvis genomfört en folkomröstning och frågat befolkningen hur de ville ha det..
     Om man nu vill hänvisa till västerlandets demokratiska traditioner, men så blev det inte…
     istället blev det Västerlandets koloniala traditioner som blev styrande och det innebär – Krig.

     • Niklas skriver:

      Problemet med ryska/sovjetiska folkomröstningar är att de ofta är riggade. Således blir trovärdigheten lika med noll.

      I Arthut Szulcs bok ”I Stalins våld” (ISBN 978-91-1-3022452-3) finns gott om exempel på hur folkomröstningen efter Stalins annektering av östra Polen riggades. Tvivlar på att ränderna har gott ur.

      Å angående ev. flyktingvåg till Ryssland, så kan vi ju dra en parallell med den ökande finlandiseringen av Finland. Om det skulle leda till att många sverigefinnar skulle känna längtan efter Sverige, så tror jag att svenskarna mycket lättare skulle acceptera en halvmiljon sverigefinska flyktingar i Sverige än ytterligare någon halvmiljon från muslimska länder.

      Liknande skäl borde ju även kunna appliceras på Ryssland och den riska diasporan. Särskilt om ev. diskriminering är det verkliga skälet till Rysslands invation av Ukraina.

      • Thomas skriver:

       Jo, alltså…
       ibland hjälper inga argument för en civiliserad diskussion…

 17. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Timing är allt: Varför väst ger Ukraina tyngre vapen nu

  Efter att försiktigt ha gett defensiv hjälp under stora delar av kriget, skriver USA och NATO på Ukrainas allt mer djärva ansträngningar att gå till offensiven mot Rysslands förankrade styrkor i södra och östra Ukraina.

  Leveransen av Bradleys – tillsammans med Tysklands åtagande att tillhandahålla Marder-stridsfordon och Frankrikes att skicka sina AMX-10 pansarfordon – understryker ett nytt högvattenmärke i västvärldens förändring av konflikten från försiktighet till fördjupad inblandning.

  Ytterligare bevis på förändringen kommer från den nära förestående ankomsten till USA av ukrainska soldater för att träna på luftförsvarssystemet Patriot vid Fort Sill i Oklahoma. Tills nyligen hade USA begränsat all utbildning av ukrainare i amerikanska vapensystem till Europa och var ovilliga att skicka patrioter till Ukraina – på grund av farhågor att det avancerade antimissilsystemet och utbildning av ukrainare på amerikansk mark skulle ses som eskalerande av Rysslands president Vladimir Putin.

  Det är inte bara det att herr Putin förde tillbaka kriget till ett Europa som har arbetat så hårt för att säkerställa att krig aldrig mer skulle utkämpas på europeisk mark, utan mer det brutala och chockerande omänskliga sättet som han för sitt krig på.

  Mvh,

  • Thomas skriver:

   Intressant information..
   tyvärr använder du typisk propagandataktik (herr Putin) som gör att objektiviteten i resonemanget förloras…
   Man drabbas därmed omedelbart av misstanken att det fattas en hel del information.

  • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

   Israel agreed to transfer anti-missile and drone tech, Ukraine amb. claims

   ”This technology is officially transferred by the Israeli side,” Ukrainian ambassador to Israel Yevgen Korniychuk said on Friday afternoon.

   https://www.jpost.com/breaking-news/article-728482

   Mvh,

  • Göran skriver:

   ”…ett Europa som har arbetat så hårt för att säkerställa att krig aldrig mer skulle utkämpas på europeisk mark…”

   En orsak till att jag röstade nej till medlemskap EU för Sverige var för att jag trodde att EU skulle innebära ett krig mot Ryssland. Jag verkar få rätt.

   Jag kan bara fråga: hur har EU kämpat hårt för att undvika krig? Med den invandringspolitik som EU för, så är det en hundraprocentig väg mot krig.

  • Göran skriver:

   De Bradleys som ska levereras är av en gammal sort som mer eller mindre är tagna ur bruk. Det tar flera månader att utbilda personal till dem.

   Patriotsystemet är ett försvarssystem. Det kommer aldrig att levereras tillräckligt många för att de ska vara till någon nytta. De kan skydda några enstaka installationer men knappast hindra ryska flygningar. Dessutom räknas det med upp till 6 månader innan de kan opereras av ukrainsk personal.

   Detta är bara hyckleri och bara ett spel för syns skull; vi gör något.

   Ukrainska soldater lider brist på mat, tuberkulos sprids bland soldaterna. Sjukvården har inte resurser att ta hand om skadade och sjuka.

   Ledningen i Ukraina börjar tala om att Ukraina bara utför ett proxykrig åt EU, NATO och USA.

Kommentarer är stängda.