Konspirationsteorier, sa Bull!

Har läst FOIs rapport till Säpo, kallad Rutten Demokrati. Den är författad av tre kvinnor, Hannah Pollack Sarnecki, Anna Lioufas och Mathilde Jarlsbo, Samhällsnytt berättar vilka dessa kvinnor är. De har inget förstått, alternativt avsiktligt missförstått allt!

För att driva hem sina teser har de till och med uppfunnit ett uttryck jag aldrig tidigare hört, liberaldemokrati. Vilket de hävdar är namnet på vår demokrati och den enda legitima. De påstår på i stort sett varje sida av rapporten att människor som inte är nöjda med hur Sverige styrs är konspirationsteoretiker som hatar det demokratiska systemet som sådant. Så här står det i sammanfattningen:

De enas via ideologiska element som bland annat fientlighet mot det liberaldemokratiska statsskicket, rasism, konspirationstänkande, anti- etablissemangtänkande, ett pseudovetenskapligt förhållningssätt, misogyni och antifeminism, HBTQI-hat, antivaccin-idéer, gröna fascistiska idéer och pro-ryska hållningar. Även QAnon och Sovereign citizen-inspirerade idéer är vanligt förekommande. De olika komponenterna utgör tillsammans ett trossystem, som påverkar såväl föreställningsvärldar som strategier och praktiker. Det rör sig om exkluderande och avhumaniserande övertygelser, om konspirationstänkande och om spridandet av budskap om existentiella hot, samt om apokalyptiska idéer om samhällskollaps. Särskilt handlar det om antidemokratiska ideal och metoder.

En komplett lögn för att göra det enkelt för de som idag styr Sverige att smutskasta alla försök att med demokratiska medel bilda opinion för andra mål med demokratin. All demokratisk aktivitet som opinionsbildning via åsiktsfrihet, yttranderfrihet, tryckfrihet, ja nyttjande frihet över huvud taget, ses av författarna som antidemokratiskt. Allt de inte förstår, gillar, eller känner igen som socialism och feminism måste stämplas som högerextremt och antidemokratisk. Tror inte jag behöver skriva mer än så här. Det hela dryper av statlig vänsterorienterad psy-op. Ett ”bunta ihop dem och slå ihjäl dem” narrativ helt utan den humor som präglade Lars Ekborgs monolog för drygt 50 år sedan.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Konspirationsteorier, sa Bull!

 1. Göran skriver:

  Jag måste säga att flera av epiteten i rapporten passar in på mig. Jag har inget emot det. Det enda som irriterar mig en aning är den bristande intelligensen hos dessa tre kvinnor och mer eller mindre total brist på bildning.

  Ett exempel: ”…antivaccin-idéer…” Ja, det kan jag påstå att jag har massor av. Frågan är hur jag fick de idéerna? Jo, genom att läsa en massa om vacciner. Tror ni att någon av dessa tre kvinnor har läst något om vacciner för att kunna dra en slutsats att de som är kritiska till vacciner har fel eller har de lyssnat på vad vaccinkritiker har att säga? Med nära inpå 100 % säkerhet kan jag nog påstå att de inte har det.

  Vad som bevisar dessa tre kvinnors låga intelligens är att inte kunna se motsägelser i t.ex. Folkhälsomyndighetens uttalanden. Avsaknaden av bildning är bland annat att blint tro på vad myndigheter och staten säger eftersom man inte vet något annat.

 2. Glenn skriver:

  Dessa damer är nyttiga idioter eller kanske väldigt medvetna om sitt ”uppdrag”.
  Folk har mer än någonsin vaknat och börjat ifrågasätta många sakers tillstånd. Att idiotförklara alla som inte köper de offentliga narrativen är nu en medveten strategi och fungerar tyvärr då den stora massan sover. Friktion och polarisering är vad man eftersträvar.

  • Göran skriver:

   Inte undra på att samhället ser ut som det gör i dagsläget med tanke på att objektiva utredningar om situationen inte görs utan allt har en vinklad agenda.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Undrar i mitt stilla sinne vem Charlotte von Essen är?
  Vem vågar politiskt ”klä” av och avslöja kvinnor på alla dessa märkliga befattningar.
  De socialistiska samhällsomstörtarna använder kvinnor ungefär som minröjare, stryker dom med gör de ingen framtida skada.

  • Jan Andersson skriver:

   Jag vet en yrkesmålare som med en mening får tyst på varje fruntimmer som vill planera målningsjobbet istället för honom.

 4. Peter Sjöström skriver:

  Förr hade damer av den här kategorin tillgång till ”symöten” där de kunde kackla obehindrat . Tyvärr så får de nuförtiden utrymme i media samt betalt ! Och de presterar ej något det gjorde det på mötena förr . Stickades och syddes .
  Mvh Sjöström

 5. Thomas skriver:

  Hmm…
  Sanna Marin har väl avslöjat dagens kvinnor i västvärldens politik?!
  Alltså, hon är ett typexempel….
  McGregor hade några korta kommentarer om just kvinnliga politiker…ja, den kommentaren kunde även gälla i många andra delar av samhället…
  Nåväl.. som det står i en av blaskorna (Aftonbladet eller Expressen) som en nygammal kvinnotaktik – Gift dig rikt – var rubriken..
  Att WEF styrs av en partiark är väl därmed givet och den man som accepterar den hierarkien är då en given slav.. För en kvinna kan det ju aldrig vara…Eller?

  • Thomas skriver:

   Ingen som nappar på tanken..?
   Att feminismen är en taktik att neutralisera männen i samhället så att en nyfeodal politik kan införas…
   Minns att Hitler var kvinnornas man. Vilket innebar att han inte kunde gifta sig förrän på ”den yttersta dagen”…
   Givetvis så uppmuntras ”arbete” som en moralisk och ekonomisk funktion för män.. men att vara en patriark i vårt samhälle gäller bara för en elit, den elit som inte betraktar sig som slavar… Därför att ”Arbete” är bara något för den förslavade allmogen… (att detta är en ”moral” för allmogen måste man inse genom att tänka igenom frågan ordentligt!!)

 6. Jan Andersson skriver:

  Som alternativ rekommenderar jag denna läsning, så nära sanningen som det går att komma:

  https://morklaggning.wordpress.com/

  • Mats Jangdal skriver:

   Arnstbergs beskrivning av demokratin liknar Aniara. Något gick fel strax efter start. Ingen vet hur det kan åtgärdas. Passagerarna hålls lugna med underhållning, men färden ligger fast mot dödrymden och slutlig total destruktion.

   • Jan Andersson skriver:

    Sant! Men vi står fortfarande med fötterna på jorden, och det finns inget onormalt hot mot vår planet Doris. Så kanske allt mest liknar en jättelik stadskupp istället där unga intellektuella tror att deras utbildningar är relevanta och automatiskt gör dem till lämpliga ledare för den grå odefinierade massa som måste styras som en fårskock och hållas lugna med barnslig underhållning, men som är de som håller igång Sverige på ett fantastiskt sätt. Det är talande att den sista läsvärda svenska boken kom ut 1976 (Ivar Lo-Johansson).

    Mest illa är det på teknikområdet, eftersom allt sådant nu betraktas som endera science-fiction eller trolldom.
    När min förra hemkommun drabbades av en stor vattenläcka för några år sedan, var det inte bara att gräva och laga, utan först leta efter röret. Ingen dokumentation fanns och Byggnadsavdelningen hade inte en susning. Men en rörfirma som varit med sedan hedenhös hittade naturligtvis läckan så snart de fick jobbet. Och bland annat gamla trätuber i marken…

    Vad skulle vi ha gjort utan dessa gubbar?

    https://youtu.be/YBdmppcfixM

    https://da.se/2023/02/sa-ar-dagsformen-pa-57-pappers-och-massabruk/

   • Göran skriver:

    Något gick fel. De första personer som bröt mot USAs konstitution var de som skrev den. Något gick fel, som sagt vad.

 7. villvaraanonym skriver:

  Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och ”de som idag styr Sverige” (Jangdal) har en annan verklighetsuppfattning/tolkning gällande orsaken till den bristande kvalitéten hos (hotet mot) Sveriges demokrati — den [demokratiska processen] är mer än ”Rutten”, den är redan försatt ut spel — än forskare vid Uppsala och Göteborgs universitet…

  # 2022-06-16 Uppsala universitet (www.uu.se)
  ”Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige”
  – ”FOLK ÄR HELT ENKELT RÄDDA för att prata med okända om sina åsikter. Det kan vara svåra frågor, som immigration, integration, skolan och sjukvården.”
  ”PEKAS UT SOM RASISTER ”
  – ”I debatten om immigration och integration har till exempel olika debattörer pekats ut som rasister, eller fått kommentaren: ’Nu klev du över gränsen, nu är du på SD-sidan’. Sker det här alltför ofta så stannar debatten, menar Sten Widmalm.”
  – ”Då vill inte folk prata öppet om svåra politiska frågor längre.”

  # 2016-01-27 Expressen Debatt
  ”Om kvinnor vågat åsiktsrösta som männen hade SD varit störst”
  forskare vid Göteborg universitet:
  – ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, HADE SD ENLIGT GÄNGSE VÄLJARMODELLER MED RÅGE VARIT SVERIGE STÖRSTA PARTI.”
  – ”Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller inställning till invandring eller politiskt förtroende. Tvärtom visar undersökningar att kvinnor sympatiserar med invandringskritiska partiers budskap i samma utsträckning som män.”

  … och än/enligt privatpersoners anekdotiskta vittnessmål:

  # 2022-06-30 Göteborgs-Posten (GP) Debatt
  ”Jag vågar inte längre säga vad jag tycker av rädsla för att bli utfryst”
  kvinnlig polisinspektör, Göteborg:
  – ”Ord som mångfald, diversitet, yttrandefrihet och tolerans används i alla möjliga sammanhang men jag tycker att debattklimatet blivit ensidigare, mer räddhågset och dikterande.”
  – ”Jag vill inte prata politik eller samhällsproblem ens med mina närmaste vänner och släktingar för jag vet inte om jag stöter på iskyla och kommer bli bortvald till nästa träff.”

  # 2022-05-23 Kvartal.se
  ”Invandringsfrågan förklarad i en enda graf”
  Henrik Höjer, vetenskapsredaktör:
  – ”DEMOKRATINS MÅL ÄR ATT FÖRVERKLIGA FOLKVILJAN. Därför bör det finnas en viss nivå av åsiktsöverenstämmelse mellan folkvalda och väljare.”
  – ”Men invandringsfrågan – som skapat så mycket friktion i svensk politik – är ett stort undantag.”

  # 2021-april Axess Magasin (nr. 3)
  ”Det gick inte”
  Mauricio Rojas (FP/L):
  – ”Både opinionsundersökningarna och forskningen visade ganska tidigt att det fanns ett betydande folkligt missnöje. Sedan FLERA DECENNIER tillbaka har OMKRING HÄLFTEN AV BEFOLKNINGEN ANSETT ATT INVANDRINGEN VARIT FÖR STOR.”

  # 2019-03-10 Jenny Pipers blogg
  ”Roten till Sveriges tillstånd handlar i grund och botten om rädsla!”
  – ”Däri ligger roten till det passiva tillstånd som Sverige befunnit sig i under alltför många år – rädslan att bli kallad rasist eller förknippas med främlingsfientlighet och nazism.”

  # 2018-08-15 DagensArena.se (webbtidning: ”radikal, progressiv idégrund”)
  ”Normalisering och rädsla ökar kvinnors stöd för SD”
  Anna-Lena Lodenius:
  – ”Om kvinnor röstade på SD i samma utsträckning som männen skulle SD KUNNA BLI SVERIGES STÖRSTA PARTI.”
  – ”Hittills har kvinnor valt SD betydligt mer sällan än män, av uppenbara skäl.”
  – ”… kvinnor [är] känsligare för vad omgivningen tycker och RÄDDARE för att väcka ogillande.”
  – ”Även om kvinnor har delat SD:s åsikter har de inte alltid velat gå ut med att de gillar ett parti med rötter i nazistiska miljöer som ofta STÄMPLAS SOM RASISTISKT.”

  # 2010 (!) -09-21 Sveriges Television Opinion
  ”Häxjakten mot (SD) ett hot mot demokratin”
  Andrias Isik, frilansjournalist (fd. Newsmill.se):
  – ”Medier och partier måste sluta med denna häxjakt mot SD och istället föra en sund och konstruktiv debatt om problemen som SD påtalar. När SD framställs som rasister och nazister så frambringar detta ett hat som riktas mot SD-folk – när dessa sedan råkar illa ut så har vi som skriver och uppmanar till hat en skuld till detta. För alla har rätten till egna åsikter utan att behöva vara rädda för sina liv. Det är egentligen ett sätt att hetsa det svenska folket mot SD – något jag inte vill vara en del av. Vi måste värna yttrandefriheten och demokratin.”

  *
  Man kan väl konkludera att meningsskiljaktigheterna
  (de tre författarinnorna har ”missförstått allt”, Jangdal / ”den bristande intelligensen”, ’Göran’ 11:04 / ”nyttiga idioter”, ’Glenn’ 11:29)
  angående vem/vad som är ett hot mot Sveriges demokrati utgörs av den enes subjektiva upplevelse av ”smutskastning” (Jangdal) som är den andres (motparten, t.ex. FOI, Socialdemokraterna) moraliskt/medmänskligt och demokratiskt motiverade bekämpande av diskriminering/”de bredare författningshotande krafterna” (FOI)?

  — Vem har rätt? Jangdal eller FOI? Det beror på vem/vilken PART som tillfrågas.

  (–”Ni är SD! RASISTER! ropar den okända mannen [invandrar-somaliern till den svenska Expressen-journalisten Nina Svanberg] och drar i väg med ordföranden.”
  — 2022-11-07 ”Expressen har följt spåren efter de försvunna läxhjälps-miljonerna till falska adresser, tomma lokaler och källarmoskéer”)

  (2022-04-29 Sveriges Radio ”Rektor varnade för högerextremt parti – kritiseras av JO”
  – ”När Alternativ för Sverige delade ut flygblad utanför Kunskapskällan i Herrljunga mejlade gymnasieskolans rektor alla elever och varnade för ”ett högerextremt och rasistiskt parti”.”
  – ”Nu kritiseras rektorn av Justitieombudsmannen som menar att detta stred mot den grundlagsstadgade objektivitetsprincipen.”)

  PS
  Som jag förstår det, har de tre författarinnorna inte tillfrågat/faktaklntrollerat/bekräftat deras (subjektiva) påståenden med de utpekade (de ”författningshotande krafterna”, FOI) och dessas verklighetsuppfattningar.

  TEST, sant eller falskt (enl. t.ex. Jangdal resp. FOI):
  1. Sveriges svenska karaktär/själ bestäms av/via dess folkslag.
  2. Svenskar är inte ’rasister’.
  3. Digitaliseringen är inte förenlig med (den analoga) demokratin.
  4. Europeiska unionen (EU) kan inte ha ett parlament.
  5. ’Covid-vaccinen’ är inte vaccin.
  6. Klimatet: Ökande värme/koldioxid är inte ett hot mot framtida livsvillkor.

  (sant enl. mig)

 8. NewsVoice har också replikerat FOI-rapporten som kopplar oberoende medier till våld och extremism. FOI-rapporten kan klassas som myndighetsnäthat.
  https://newsvoice.se/2023/06/hannah-pollack-sarnecki-anna-lioufas-mathilde-jarlsbo/

  • Mats Jangdal skriver:

   Tack Torbjörn!
   Vi är många som är utpekade av en statlig rapport som om vi vore samhällsfientliga element. Jag är inte namngiven eller utpekad så att jag kan identifieras. Men jag ingår definitivt i det stora svepet.
   Jag tror att samtliga utpekade på något sätt vid det här laget har responderat via sina egna kanaler.
   Det märkliga är MSM knappt nämnt detta alls. De kanske förstår att det vore kontraproduktivt att alls erkänna att det finns media och kanaler med annat innehåll än deras eget. De vet naturligtvis att förräderi endast är en fråga om vid vilken tidpunkt man väljer eller byter sida.

Kommentarer är stängda.