Tankar i korthet

Idag får det bli några tankar som inte hör ihop sinsemellan. De räcker inte för att fylla en artikel, men de är för bra för att slarva bort. Först ett citat från klassisk grekisk litteratur.

Pythia
Smid ditt språk på sanningens städ.
I samma anda tänkte de isländska skalderna. Endast eftermälet räddar död mans efterlevnad och dåd.

Svenskarna är så trångsynta när det gäller sanning, men alldeles vidöppna för lögner. Jodå, vänstern förstår detta. Det är ett av deras arbetsredskap, att med missförstånd (lögner) så splittring och därur skapa hat som de kan styra.

De flesta människor jobbar på att få sina bojor att fungera effektivare, inte på att få slippa dem helt och hållet. Grattis! Ni kommer lyckas fjättra, inte bara er själva, utan även mig och alla andra som söker friheten.

Det är träffande att politikerna kallar de politiska lögnerna för narrativ, för narras gör de helt klart.

Kvinnor vill vara småflickor
De vill vara Pippi Långstrump eller Greta. För de tror/tycker att man får inte kritisera flickor för de kan bli ledsna då. Vi har alltså inte bara en pågående feminisering i samhälle och offentligt samtal, vi har även en pågående infantilisering av denna feminism!

Ett lyckat swexit kräver svenska politiker som är redo att styra ett suveränt land. Jag ser inga sådana i vår riksdag.

Ett av socialismens främsta kännetecken är att den döljer den ransonering dess stölder nödvändiggör genom att skapa köer.

En woke person är en insnöad extrovert, alltså en som inget fattat och skriker ut sin dumhet i tron att det höga tonläget visar på intelligens.

Närhelst jag hör någon kalla sig holistiker eller kräva holistiskt synsätt osäkrar jag min pistol

Berättigad fråga:
Är det värre att fördöma islam genom att bränna koranen, eller värre att fördöma yttrandefriheten och därmed all frihet genom att förbjuda brännande av koranen?
Det är med att ställa saker på sin spets som med soluret, det är i den skarpaste belysningen man ser var slagskuggan faller.

Psyksjuka eller psykpunka
Vänster, woke, hbtq kvinnor är mer psyksjuka, har fler diagnoser än genomsnittet, och överför det till sina barn

De räddaste människorna vill tvinga resten av världen att åtgärda deras rädsla.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Tankar i korthet

 1. Mats Jangdal skriver:

  Jag hade problem med att logga in på Frihetsportalen idag. Därför blev publiceringen väldigt sen.
  Vi får se hur det går imorgon.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Dina tankar överbryggar sådana petitesser, avbrott på fibernätet har vi faktiskt ganska ofta.

 3. Pingback: Tankar i korthet | ulsansblogg

 4. Thomas skriver:

  Ja, det mesta tycks var en slags potemkinkulisser….

 5. Göran skriver:

  Finns det någon religion som har bränt fler böcker än islam?

  Jag kan säga som så, att en anledning till att islamiska länder är relativt primitiva är att de har eldat upp kunskap.

 6. Jan Andersson skriver:

  Genom att fokusera enbart på Erdogans vägran att släppa in Sverige i NATO har alla andra tveksamheter skjutits undan från den demokratiska debatten. NATO eller inte är definitivt en existentiell fråga för Sverige, speciellt i alla framtida relationer med de östliga länder som inte öppet har brutit med den forna supermakten Sovjetryssland men ändå verkar rädda för ett nytt Sovjet II. Att Erdogan bara behöver uppmärksamhet i turkiska media inför det förestående presidentvalet där har ingen beaktat. Det han säger är bara nonsens i sammanhanget. Så talar en gangster.

  Mitt tips är att strunta fullständigt i Erdogan, men försök i stället att hitta gångbara arrgument som talar FÖR en svensk NATO-anslutning och inte bara EMOT.

  NATO kan jämföras med en assistansförsäkring till bilen. Om du får punka eller soppatorsk kommer det förmodligen någon och hjälper igång dig igen. Om du har fått fel på bilen, transporteras i bästa fall din bil till närmaste verkstad och du själv till en hyrbilsfirma. Men huvudproblemet och logistiken får du fixa själv, som alltid.

  Är försäkringen värd kostnaden? Kanske, om den är nästan gratis. Annars kanske du tjänar på att ringa ett par samtal själv från mobilen?

  Vad kostar NATO-medlemskapet? Förbättras de långsiktiga relationerna med Ryssland efter Putin? Ingen som undrar?

  • Jan Andersson skriver:

   Nyheten att de flesta svenska politiska partierna är FÖR en NATO-anslutning är inte värd skiten under naglarna när inga argument redovisas och sammanställs. Ska vi sälja vårt oberoende för en grynvälling, dessutom till en sönderfallande organisation? Alla svenskar vet väl vid det här laget att svensk politisk verklighet är en virtuell lekstuga i media och har inte förmåga annat än att hålla upp skenet. Vi hsr redan sålt oss till EU med förödande konsekvenser för den tidigare välkända svenska pragmatismen, dvs. sunt förnuft och förmågan att skilja på gott och ont, skojare från människor med rent mjöl i påsen. Idag måste man vända varje sten och väga varje gram för att inte bli blåst, hela tiden.

Kommentarer är stängda.