Den konspiratoriska Frihetsrörelsen

Det märks att det är valår i år. EU, amerikansk president, Rysslands presidentval redan avklarat och flera andra val på gång. SVT kallar det för supervalår. Det ger dem också en legitim anledning att lägga sig i dessa val eller göra en tolkning av dem, anser SVT.

Nu är det högerextremister som ska granskas för hela slanten och brännmärkas.
De har redan, nyligen, haft ett inslag med SOM-forskaren Björn Rönnerstrand som skrev SOMs rapport om samhällskontraktet. Jag kontaktade honom och frågade varför SOM anser att samhällskontraktet endast är vertikalt, mellan makten och folket. Wikipedias förklaring är också endast vertikal.

I idéhistorien, när olika filosofer och ideologier studeras, läggs mycket fokus på det horisontella samhällskontraktet, det mellan människorna. Av de tio budorden kan de 2,5 första ses som samhällskontraktet mellan makten och folket, de 7,5 följande handlar uteslutande om samhällskontraktet människor emellan. Det tredje är alltså en blandning.

Hans svar var att de är mycket väl medvetna om den horisontella dimensionen, men just i årets rapport var det endast den vertikala dimensionen de tittat på. I SVT redovisade han lite märkliga åsikter om vad som är höger och i synnerhet vad som är extremt med högeråsikter. Enligt mig är ett samhälle med endast vertikalt samhällskontrakt socialistiskt eller möjligen enväldesdiktatoriskt (i den mån möjlighet till kontrakt finns där). Ett i huvudsak horisontellt samhällskontrakt är i grunden borgerligt, alltså högerextremt enligt vänstern. Likväl är det detta samhällskontrakt de ropar efter när de kräver att civilsamhället ska ”steppa upp” efter att det vertikala samhällskontraktet fallerat. Som i fallet Mikael i Skärholmen.

Några dagar senare följde SVT upp med den kända vänsterextrema samhällsforskaren Hannah Pollack Sarnecki och hennes idéer om högerextremism, konspirationsteorier. Till exempel det som i inslaget av SVT benämns som ”den konspiratoriska Frihetsrörelsen”. Antingen är de fyra journalisterna på SVT, Henrik Sköld, Ida Persson, Filip Brusman, Aris, Velizelos, som gjort inslaget språkligt okunniga, eller så påstår de avsiktligt att Frihetsrörelsen hyser en konspiration mot Sverige, staten och det demokratiska samhället.

Sanningen är ju att Frihetsrörelsen ser sammansmältningen av staten, media och akademia som en konspiration mot folket. Vanligen kallar SVT sådant för en konspirationsteori, men nu är det tydligen de som tror på en sådan konspiration som är konspiratörerna. Högerextrema sådana, för tydlighets skull.

I Bryssel igår avbröt polisen en konservativ konferens medan Nigel Farage och Suella Braverman var på scenen som talare. Det gjordes efter domstolsbeslut,  med hänvisning allmänhetens säkerhet samt rädsla för att det som sades på scenen skulle väcka tankar om rasism eller homofobi. Stängningen uppges ha skett på borgmästare Philippe Close order. Han är medlem i socialistpartiet.

En annan organisation som igen är mycket aktiv och sprider konspirationsteorier om högerextremism är den vänsterextrema insamlingsorganisationen Avaaz. De tigger pengar för att kunna demonstrera och obstruera val i världen så att endast vänsterkandidater blir valda. Andra teman som Avaaz driver är klimathotet, utrotninghotade arter, oljans ondska, världssvälten och Putin som den nye Hitler.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Den konspiratoriska Frihetsrörelsen

 1. Jan Andersson skriver:

  Där här är nog det viktigaste om samhällsutvecklingen jag har läst hittills. Att vänstern har många ansikten och köper rösterna som behövs för att komma i majoritet från samhällets mest sårbara har varit känt länge, i Sverige övertydligt genom Olof Palme för femtio år sedan, Han utnyttjade oppositionens tillfälliga svaghet till sin fördel och nästan fjäskade för baby-boomens många unga som nyss fått rösträtt med för att de skulle bli trygga socialdemokrater. Vi vet hur det gick med det, för vänstern bekymrar sig aldrig om konsekvenserna av sina reformer, speciellt inte när det är mest ickesocialister som drabbas (de som håller uppe samhällsekonomin). Går det åt skogen, som det oftast gör så småningom, skyller man givetvis debaclet på oppositionen… alla vägar leder till Rom.

  Näringslivet, vars betydelse för varje samhälle övertydligt framgår av namnet, drabbades av pålagor som dels orsakade en historiskt stor utflyttning av större företag från Sverige (bland annat socialdemokraternas favorit IKEA) och de som stannade kvar sade upp personal i en veritabel folkvandringstakt och ersatte med automation i en skala som så småningom gjorde Sverige till världens mest slimmade land (och det finns ytterligare åtgärder som i skrivande stund genomförs). Alla som får lämna jobbet blir förstås ytterligt besvikna och är lätta byten att rekytera till vänsterväljare, fast de som av ålder och erfarenhet förstår hela baktanken tar sig för pannan och protesterar – och kallas förstås omdelbart ”extremhöger” och jämförs helt osakligt med de värsta, observera vänsterledare (!) som världen hittills skådat, Hitler, Stalin, Lenin, Mao med flera.

  SVT är en av de värsta megafonerna för socialdemokratin, finansierade av den och principen att bara framhålla bristerna och aldrig orsakerna, konsekvenserna och lösningarna är övertydliga. Den socalistiska myten om det orättvisa högersamhället måste hållas levande. De är heller inte ensamma, många dagstidningar med historiskt svaga redaktioner överlever bara genom generösa statsbidrag, vilka naturligtvis är villkorade till principen att alltid framhålla socialismens fördelar men aldrig oppositionens.

  Blir det ändå för svårt eller omöjligt att försvara en åsikt eller ett taget beslut med tydlig vänstervridning, hänvisar man snabbt och elegant till EU, som är en överstatlig helt odemokratisk organisation (alltså ett imperium med tvivelaktig framtid) vars beslut ”lilla Sverige” naturligtvis inte kan påverka. EU har på trettio år vridit åt vänster i en häpnadsväckade takt, till alla små och aningslösa medborgares tillfredsställelse, men till stor förtret för de som bär upp samhällena via näringlivet.

  Men eftersom medborgare i allo land blir äldre och klokare och efterhand inser att de blivit lurade av den förenklade vänsterretoriken, blir de också mindre benägna att rösta socialistiskt. Då måste man hitta utvägar och den effektivaste hittills är nog invandringen. När de med helt annat språk börjar ta in de första fragmenten av vår inrikespolitiska debatt i media, så är det för dem solklart att socialdemokratin är deras främsta välgörare och ”extremhögern” med sitt slimmade näringsliv som vägrar att anställa dem är deras dödgrävare. Och alla invandrare som fått rösträtt ersätter lätt de svenskar som kommit på andra tankar,

 2. Glenn skriver:

  Som ännu aktiv på arbetsmarknaden har jag möjlighet att träffa folk i olika positioner på olika fabriker. Då och då pratar operatörer öppet om politik och det slår mig att man är ganska vakna och inte ointresserade, inte bara röstboskap vilket ger mig visst hopp. Förtroendet för loppcirkusen i Stockholm är inte närmvärt hög och de olika agendorna förkastar man i regel.Senast i går på en fabrik diskuterade man Nato, könsbyten samt några andra ämnen. Man fimpade samtliga och ganska tydligt var att Nato anslutning faktiskt inte gillades alls.-lite överraskande och intressant. Den arbetande ”arbetarklassen” är inte bortom hopp.

 3. Ivar Andersson skriver:

  Står man längst ut till vänster så kan alla problem kallas högerexstrema. Mer objektivitet behövs för att förstå samhällsproblemen och kunna föra en diskussion för att lösa problemen.

  • Jan Andersson skriver:

   Just nu verkar det inte vara något av riksdagspartierna som är villiga att diskutera objektivt.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Ett alldeles utmärkt exempel fick vi oss till livs när Magdalena Andersson intervjuades av syskon och svåger till offret.
  Efter att de två klätt av ”Anderssonskan” inpå bara trosorna hände något fantastiskt.
  Hon (Andersson) BEORDRADE kamerafolket att STÄNGA av ljud och kamera.
  Och kan man tänka, vips hörde och såg man inget mer därifrån.
  Den ”vertikala dimensionen” av maktutövning demonstrerades utan att någon sa ett knyst. Tänk er, 5.900 skattefinansierade (SR/SVT) lyder prompt taktpinnen från en SOCIALIST.
  Var det så det var tänkt?

 5. Göran skriver:

  Vad fan är högerextremt för något? Kan någon förklara det?

  • Ivar Andersson skriver:

   NMR står långt till höger och kan därför kallas extrema.

   • Mats Jangdal skriver:

    NMR är väl nationalsocialister, och därmed vänster, till och med vänsterextrema.

    • Göran skriver:

     Sant. Det är dock fortfarande ingen förklaring till vad högerextrem är för något.

     Säger man vänsterextrem så säger det egentligen ingenting heller. Att vara vänster och anhängare av Hitler, Lenin, Stalin, Marx, Pol Pot, Fidel Castro med flera av dessa vänsterikoner är bara normal vänster. Det är det som är vänster.

     • Jan Andersson skriver:

      Det finns bara två uppdelningar i vänsterskrået: kommunister och socalister. Skillnaden är att socialister liksom kommunister endast vill utveckla det vertikala samhällskontraktet till total kontroll men vårdar sig om de sårbara alltså obildade, sjuka, handikappade och avvikande. Det senare bryr sig kommunister inte ett skvatt om, de vill bara bestämma allt och de grupperingar som protesterar öppet kan fara åt helvete, vilket också kommuniststaten ordnar men inte direkt välvilligt.

      De som anser att individer bör eller måste få ”frihet under ansvar” är varken socialister eller kommunister, utan något annat. Konservativ, moderat, libertarian, skit samma för socialisterna med dess media i Sverige; alla kallas extremhöger.

      Det är så klart inget annat än en förbannat korkad svartmålning, men vad kan vi vänta oss när den måttfulla retoriken har genomskådats och argumenten sviker?

      Lyckligtvis går vi inte på denna förenkling, och några mer argument är inbördeskrig återstår väl inte nu, eftersom mord med politiska förtecken är vardagsmat men gränserna står fortfarande vidöppna och invandrarna väller in.

      Ovanstående är ingen ödesmättad skräckmålning, utan exakt det som utvecklingen pekar på och som händer i en stat som enbart vill jobba vertikalt, och struntar blankt i var och ens incitament att göra något speciellt av sitt liv, tillsammans med likasinnade.

      EU borde ha fungerat som en återställare,men de som företräder EU idag är väl värre marxister än vi sett på mycket länge och detta imperium kommer bara att omöjliggöra en återgång till det Sverige som vi gamlingar minns och vårdar minnet av.

    • Ivar Andersson skriver:

     Går man tillräckligt långt åt vänster hamnar man till höger 🙂

     • Jan Andersson skriver:

      En rundgång där ytterligheterna möter varandra? Ett herrskrädderi i Stockholm förr berättade att de bara hade två kundgrupper: näringslivets toppar och kommunistledarna.
      När SAS i början av 80-talet introducerade sin limousinservice (man kunde bli hämtad på sin hemadress men flera delade på notan, slutade man med det efter några år när bara fackföreningsfolk utnyttjade servicen.
      Här kan vi tala om att ytterligheterna möter varandra, men i övrigt är jag tveksam…

 6. Göran skriver:

  I SVT-artikeln som Mats länkar till står följande:

  – ”På lördagen samlades några hundrata…”
  – ”Utanför SVT i Stockholm samlades runt 300 demonstranter, enligt polisens bedömning. ”

  En sak som denna manifestation eller demonstration riktar sig emot är att SVT ljuger. Exakt det bevisar SVT att de gör i och med de två citaten ovan.

  Det var säkert 1.000 personer om inte fler som deltog.

  En lustig sak jag har noterat är att när det samlas en grupp personer som SVT inte tycker om, då är det alltid 300 personer som samlades.

 7. Benny skriver:

  SVT är desinformatörer i stor skala kan man konstatera! Kommer ihåg för några år sedan när man visade bilder från Minsk som påstods visa folkmassor i protest mot Lukasjenko men där det senare avslöjades att banderollerna visade ett stöd för Lukasjenko och att folkmassorna protesterade mot den av EU/USA orkestrerade försöket att arrangera en ”färgrevolution”. En annan klassiker är när man intervjuar ”random” person på gatan som ska stödja någon agenda som SVT driver…Oftast visar det sig denna person vid närmare granskning vara en vänsteraktivist vilket man nogsamt inte nämner. En annan typ av missledande är när man helt struntar i att förmedla de enorma bonde-protester som pågår mot EU runt om i Europa och helt enkelt sorterar bort det ur nyhetsflödet i syfte att undanhålla för svenska folket att få reda på! Tur att internet och fria media finns annars vore vi torsk!

  • Jan Andersson skriver:

   Tysta möten tyder inte på konsensus, utan på subkultur, fast svenska makthavare tycks tro det förstnämnda. Det är definitivt heller inte konsensus när tusentals bönder i Europa protesterar mot EU.

   ”Uppstår sådant i perfekta Sverige måste det ignoreras, för det är ändå bara en liten grupp med extrema högeråsikter som demonstrerar, och inget man måste bry sig om. Skriv inget om detta, det är onödigt och kan sprida sig om folk får reda på det. En liten andel misslyckade extremister finns överallt i de svenska ursamhällena, kallas ibland även rasister och nazister, för det är exakt det de är om man vill tala klarspråk. Gudskelov att vi har invandrarna som kommer att rensa ut alla sjuka tankar så småningom”.

 8. Göran skriver:

  Den grupp som Hannah Pollack Sarnecki pekar ut som högerextrema råkar vara en grupp som vill ha bort den enorma bubbla av nepotism som Hannah Pollack Sarnecki i högsta grad är en del av av. Därav att hon försöker svartmåla denna grupp med nedsättande uttryck eftersom den hotar hennes tillvaro.

  Den nepotism som Anna Kinberg Batra blivit avslöjad med i dagarna, är bara toppen på ett isberg. Nepotismen hos dessa personer är inte unik för någon politisk inriktning utan den finns hos alla. De stödjer även varandra, som ett slags kvotsystem. Jag får och du får.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Den SOCIALISTISKA elefantkyrkogården i anslutning till ”regeringskansliet” vågar man inte nämna i sammanhanget.

 9. Samuel af Ugglas skriver:

  Behövde fundera lite extra på Mats inlägg men jag kunde inte låta bli att reagera över följande: ”vänsterextrema insamlingsorganisationen Avaaz. De tigger pengar för att kunna demonstrera och obstruera val i världen så att endast vänsterkandidater blir valda”.
  Funderar någonsin svensken över hur man utser sina så kallade representanter som enligt all socialistisk propaganda och annan reklam skall REPRESENTERA dig under fyra (4), för mig själsligt plågsamma år i det s k ”RIKSDAGSHUSET”.
  All representation sker med nominerade kandidater utpekade av TJEJ och KILLKOMPISAR i koppel av de verkliga samhällsomstörtarna, partiledarna.
  Frågor?
  Överbevisa mig om jag har fel!

  • Jan Andersson skriver:

   Min fru tittar i bland på debatten i riksdagshuset. Men jag fixar inte det, det finns undantag men ingen av de andra ledamöterna skulle fungera en enda dag som kollega, dvs. arbetskamrat. Personer som med gnällig röst tuggar samma felaktiga dogmer om och om igen får mig att gå från TV.:n. Och hur många gånger ska de hälsa på Talmannen? Det är mer givande att mata småfåglarna… då står klockan stilla men den drar sig i varje fall inte bakåt…

Kommentarer är stängda.