USA-fascismen

USA har enorma och självförvållade inhemska problem. Eliten gör som dåliga ledare alltid har gjort, de ger sig på andra länder. Det ger känslan av angrepp utifrån och kan nödtorftigt tjäna som något att samlas kring, medan man struntar i de verkliga problemen och hoppas att folket glömmer allt.

President Abraham Lincoln sa som bekant att man kan lura alla människor någon gång och somliga människor varje gång. Men man kan inte lura alla människor hela tiden. Dagens demokrater har dock gett sig fan på att de i alla fall ska försöka lura alla människor varje gång och hela tiden.

Den amerikanska exceptionalismen bygger på (van-)föreställningen att landet är givet av Gud till de nuvarande härskarna, liksom dess konstitution. Det är ett slags messiaskomplex som itutas folket dagligen och stundligen av politiker, via media, skolor, kyrkor och sportevenemang. Det är obehagligt likt fascismens krav att individernas, medborgarnas oavvisliga plikt är att ständigt hylla staten och arbeta för dess storhet via egna insatser, korporationer och statliga myndigheter.

För oss som nu är starkt kopplade till USA via Nato och DCA, är det viktigt att inse att vi inte är amerikaner, bor inte i en av dess delstater. För utomstående är USA den svartsjukaste älskarinna du kan tänka dig. Hon ser dig hellre gå under i kaos och plågor, än se dig lycklig med någon annan.

USAs krig
USA har sedan länge en mycket välkänd och åtminstone tidigare ofta uttalad doktrin. De ska aldrig ha krig på hemmaplan, men gärna hos andra. Därför startar de gärna proxykrig som i Ukraina. De anfaller länder som Irak och Libyen för att de inte gillar dem eller deras ledare. De ger sig in i inbördeskonflikter som i det sönderfallande Jugoslavien, för att inte sådana personer eller grupper som de ogillar ska få makt.

Till försvar för denna angreppspolitik vräker de ut propaganda, med påståenden som: ”våra anfallskrig mot andra håller oss fria och starka.” Detta mantra upprepas dagligen och stundligen i media och av politiker.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på USA-fascismen

 1. Benny skriver:

  Befolkningen i USA är inte nöjda med den politik som förs från Washington, tyvärr krävs det närmast en revolution för att ändra systemet till en mer demokratisk och folkstyrd vilket är mycket svårt i det hårt övervakade USA! Det sägs att närmare en miljon människor ”jobbar” i olika säkerhetstjänster typ FBI, CIA, NSA och många till som vi inte ens hört talas om. De gamla Stasi-gubbarna från DDR skulle varit avundsjuka på denna massövervakning som är till för att säkerställa oligarkernas, den judiska lobbyns och maktelitens privilegier man förskaffat sig genom sina marionetter i kongress och senat. Och missnöjet jäser i delstaterna typ Texas men även i andra delstater och många kringgår eller helt enkelt struntar i direktiven från Washington.

  • Jan Andersson skriver:

   Några nördiga siffror:
   USA är 330 miljoner, vi är 10 miljoner. Båda är vi dvärgar i förhållande till Kina och Indien som är 1600 miljoner i varje land, totalt 3200 miljoner. Bara dessa är alltså 9-10 gånger fler än USA och Sverige sammanräknade. Skulle vi försvinna helt skulle världsamfundet knappast märka det.

   På hela jorden finns det nu över 8000 miljoner, en fördubbling sedan 1980. Alla vill ha mat och vatten, många vill bostad med elström, säng, mobil, bil och en bättre framtid.

   Vänerns yta är 5450 miljoner kvadratmeter, men fortfarande får alla ståplats på isen, med 0,68 kvadratmeter var. Vänern är mindre än ett riskorn på en vanlig 30 cm jordglob, bara för att ge ett gtepp om volymerna.

   USA leder världsstatistiken över antalet personer i fängelse per capita, ca 4 gånger fler än världsstatistiken, ca 10 gånger fler än i Sverige.

   I världen finns nu 1000 miljoner bilar, flest per capita i USA med mer är en bil per invånare. I Sverige är siffran 0,5 bilar per invånare, 6 procent av alla är elbilar.

   Det finns nu 1000 miljoner bilar i världen, av dem är bara ca 0,5 till 1 procent tunga lastbilar och bussar. För att kunna parkera alla dessa på samma ställe behövs en jättelik parkeringsplats med en yta av ca 30 000 kvadratkilometer – en yta stor som Småland.

  • Jan Andersson skriver:

   Man kan tillägga att Ukrainas befolkningtal i runda slängar är 40 miljoner, varav en tredjedel är ryssar.

   Ryssland hyser ca 140 miljoner i världens till ytan största land, varav ca 80 procent är ryssar. Men hela 60 procent av landarealen har permafrost.

   Kanada är ett annat stort land men med 40-50 procent permafrost.

   Även Kina har ca 20 procent permafrost.

   Skandinavien skulle också ha permafrost om vi inte hade Golfströmmen.

  • Jan Andersson skriver:

   Texas har som enda delstat inskrivit i författninen att de kan lämna federationen när de vill och bli ett fri oberoende nation. Det har ingen annan delstat möjlighet till. Texas kan ”föda hela jorden” med sina enorma jordbruksmarker, men de har inte tillräckligt med vatten för bevattning. Ukraina och Krim kan göra detsamma och har gott om vatten. Jag har hela tiden ukrainakriget pågått undrat om inte denna livsmedelsproduktion ligger Putin varmast om hjärtat, och det var Ryssarna som påbörjade de enorma pumpstationerna på åttiotalet…

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är kanske tur att folk kan skilja på HÄRSKARNA och KONSTITUTIONEN.
  Det är väl maktmissbruket som bör åtgärdas vilket hänger intimt samman med möjligheter att plundra befolkningen på SKATTER!

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, med skatter kan härskarna bejaka sin kärlek till makt genom att bekriga både egna och andra folk.

 3. Pingback: USA-fascismen | ulsansblogg

 4. Glenn skriver:

  Off topic

  Det går inte fort men det rör på sig.

  BREAKING: Fem stater stämmer nu Pfizer för att avsiktligt vilseleda allmänheten om säkerheten och effekten av deras Covid-vacciner.

  Staterna är Kansas, Texas, Mississippi, Louisiana och Utah.

  ➡️ @RealTimeDailyNews

 5. Göran skriver:

  USA:s krig mot terrorism i världen ökade terrorism med 6.000 %.

 6. Glenn skriver:

  Angränsande topic

  BRICS-utvidgningen: språngbrädor mot ekonomiskt ledarskap

  BRICS-gruppen har tryckt på ”paus” för ytterligare utvidgning för att integrera nyligen anslutna medlemmar, sade Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov den 25 juni. En lista över kategorier för BRICS-partnerländer kommer att upprättas under denna tid för att ”fungera som ett steg stenar mot fullt medlemskap.’

  🔶 De nya medlemmarna har potential att utöka BRICS närvaro i Afrika, Mellanöstern och Persiska viken.

  🔶 Sammantaget har den utökade gruppen en sammanlagd befolkning på cirka 3,5 miljarder, eller 45 % av världens invånare. Den totala befolkningen i de fem länderna är över 300 miljoner.

  🔶 BRICS+, som det informellt har kallats sedan expansionen, ökade sin andel av den globala ekonomin till cirka 37 % av världens BNP, och överträffade G7 (30,3 %) och EU (14,5 %).

  🔶 Den totala investeringsbara förmögenhet som för närvarande innehas i BRICS-blocket uppgår till 45 biljoner USD, enligt BRICS Wealth Report som släpptes i januari 2024.

  🔶 BRICS-länder producerar nu cirka 44% av världens råolja.

  🔶 Närmare 30 länder har uttryckt sin önskan att gå med i BRICS antingen som fullvärdig medlem eller som partnerland. Enligt diplomatiska källor som citeras av ryska medier inkluderar de:

  Azerbajdzjan, Algeriet, Bangladesh, Bahrain, Vitryssland, Bolivia, Venezuela, Vietnam, Honduras, Zimbabwe, Indonesien, Kazakstan, Kuba, Kuwait, Marocko, Nigeria, Nicaragua, Palestina (som observatörsstat eller dialogpartner), Pakistan, Senegal, Syrien , Thailand, Turkiye, Uganda, Tchad, Sri Lanka, Ekvatorialguinea, Eritrea och Sydsudan.

  BRICS etablerades 2009 som en samarbetsplattform för de största tillväxtekonomierna, som förenar Brasilien, Ryssland, Indien och Kina. Sydafrika gick med i gruppen 2010.

  Fem nya medlemmar gick med den 1 januari 2024: Egypten, Etiopien, Iran och Förenade Arabemiraten. Saudiarabien har inte formaliserat sitt deltagande utan har deltagit i BRICS-möten.

  👍 Boosta oss! | Prenumerera på @geopolitics_live

 7. Glenn skriver:

  Biden – Trump debate.
  Klickade länk på måfå och fann detta:
  https://www.democracynow.org/2024/6/28/biden_trump_debate_immigration

  Amerikanskt perspektiv naturligtvis.

  Enhel hel del om debatten som CNN arrangerade. Man håller sig för pannan när man inser vilka kandidater man för fram. Dessa är ansiktena utåt för makten i USA. Bedrövligt. Biden får nog slinka ut via bakdörren inom kort. Katastrof.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *