Woke, en kamp mot staten

Jag kanske är sent ute, sist av alla förmodligen. Ju längre en statsmakt får verka utan omdaning eller rent av omvälvning, desto större blir statens omfång. Det gäller både i form av antalet anställda av staten och dess räckvidd in i medborgarnas liv. Med tiden kommer allt fler medborgare att känna obehag vid tanke på statens makt och räckvidd.

Det kan finnas flera sätt för individerna att hantera detta. De kan välja att bli revolutionärer som med våld vill störta systemet. De kan söka sig till svart ekonomi. En del kan välja att flytta utomlands. Somliga väljer naturligtvis den allra enklaste vägen och lierar sig med staten på statens villkor.

Men det som kanske varit mest framgångsrikt de senaste 50 åren är den subversiva verksamhet som kan gå under beteckningar som woke, HBTQ eller liknande. En verksamhet som drivs av udda individer som till synes inte angriper staten, utan istället tar hjälp av staten mot förstockade individer och rent av majoriteter som påstås förvägra de udda existenserna deras mänskliga rättigheter i ett jämlikt samhälle.

Vad som händer är dock att staten efter hand formas efter dessa avvikande ideal, istället för efter majoritetsmedborgarnas. Detta sker inte minst i demokratierna, paradoxalt nog. Den perverterade moralen äter upp den övergödda staten. Som ansluter sig till Sodom och Gomorra.

Ofta säger man att staten inte lägger sig i rådande mode. Men mode blir ett sätt att påverka staten vid sidan om demokratiska val och kanaler. Mode blir en revolutionär kraft i ett samhälle som tror sig vara stabilt och befriat från revolutioner.

Jag uppfattar detta dessutom som ytterligare förklaring till de växande klyftorna mellan stad och land. På landet har man inget behov av konstlat mode. Men i stan har man inte roligare än man gör sig, frånkopplad naturen som man är. Där spelar mode allt sedan antiken en påtaglig roll.

När en majoritet av världens folk lever i en stad, oavsett land, kommer världen att bli allt galnare i en rasande takt. Tjusad och styrd av de mest befängda modenycker. Jag fortsätter i nästa inlägg på detta senaste tema om megastäder.

Ytterligare läsning för den som se fler tankar om byråkrati och samhälleligt förfall.
https://en.wikipedia.org/wiki/Campbell%27s_law
https://en.wikipedia.org/wiki/Parkinson%27s_law

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Woke, en kamp mot staten

  1. Jan Andersson skriver:

    En synnerligen fräsch och trovärdig förklaring till en obegriplig företeelse. Friheten på landsbygden tolkas ofta av de som medvetet valt staden som bostadsort som ”bonnig” och ”okunnig” fast de själva ofta då har rötterna där. Och man måste se Net Zero som ytterligare ett försök att få folk att acceptera elbilar. Att bo i ett höghus med stor-TV, bekväm fåtölj och en egen parkeringsruta anses som idealet, men rena skräcken för mig som aldrig är stilla utom när jag sover 00:00 till 05:00 och behöver fem parkeringsplatser strax utanför dörren för besökare. Just nu ska man ”bo i stan” men ibland går trenden i motsatt riktning utan att vara ”äkta”, eftersom kunskapen saknas.

    Jag är uppväxt i en ovanligt fri stadsmiljö men känner mig alltid inlåst och rastlös där även där nuförtiden. Just nu är min matplats belamrad med handverktyg i en viss ordning. Hustrun flyttar dem tålmodigt varje måltid. Själv skulle jag hellre stå och äta vid köksbänken…

    Snart kommer rekylen, och då måste alla trendnissar endera flytta på sig eller bli överkörda. En flyktigt bekant landsortbo fick ett samtal på kvällen när vi käkade tillsammans. Samtalet var kort och när han stoppade tillbaka mobilen i innerfickan sa han enkelt: ”Jaha, det var Kommunen, nu ska jag ploga i natt”. Han äger nämligen en hjullastare…

    Men stadsmedia kommer inte att kommentera något eftersom de inte vänder sig till landsbygdsbor. Men det spelar ingen roll, vi är inte lättköpta och ”hälsan tiger still”.

  2. Samuel af Ugglas skriver:

    ”Somliga väljer naturligtvis den allra enklaste vägen och lierar sig med staten på statens villkor”.
    Dessa ovan är de värsta förbrytarna de är nämligen medbrottslingar och värst av allt PARASITER på alla övriga medborgare som blir utplundrade på skatter,

  3. Benny skriver:

    ”Demokratin” i västvärlden är tydligt på väg mot att bli totalitär med ögonen öppna! Politikerna bekänner sig till det man kallar ”liberalism” men som i själva verket är en fascistoid auktoritetslära där medborgarens fri och rättigheter naggas alltmer i kanten till förmån för regimernas medlöpare inom woke och HBTQ-rörelsen som gör allt för att normalisera alla möjliga avarter i samhället som genustrams m m. Rumänien är väl det senaste exemplet där man stoppade en kandidat som var mot ”liberalismen” och EU:s ökande makthunger.

  4. Göran skriver:

    Det som skiljer stad och land är väl att på landet är avståndet mellan knäppskallarna långt medan avståndet mellan knäppskallarna i en stad är kort. Desto mer knäppskallar per yta, desto knäppare blir det.

    • Samuel af Ugglas skriver:

      Oslagbart!

    • Jan Andersson skriver:

      Japp, och vi behöver bil för att kunns sprida våra grumliga filosofier… hur var det nu: ”En för alla, alla för en”. Jag inser också .nu att jag måste göra mig av med åtminstone ett ton av alla mina böcker – någon kan få intrycket att jag är intellektuell i smyg och sådana högerpopulister ska fan inte ha något från samhället, fast jag betalat full skatt i 53 år…

      • Göranq skriver:

        Hur många böcker ska man ha innan SÄPO börjar intressera sig för en? Jag lämnande massor med böcker till Myrorna, så nu får väl SÄPO bevaka Myrorna.

        Ensam är stark!

  5. Peter Sjöström skriver:

    Bara ordet stad får mig att känna obehag och att besöka ”min” stad Karlstad 46 km bort ökar den känslan markant . Och de kämpar frenetiskt för att nå 100 000 – strecket för innevånarantal ? Hur många Knäppskallar blir inte det ?
    Mvh Sjöström

  6. Benny skriver:

    Läste att styrelsen i Northvolt valde att sätta företaget i konkurs för att slippa betala de 291 miljonerna till skatteverket då de själva hade kunnat bli betalningsansvariga för den uteblivna skatteinbetalningen? Jodå, så jobbar man i dessa kretsar det är alltid andra som ska stå för fiolerna. Northvolt den största skandalen i svensk industrihistoria som får bedrägerierna i Northland-gruvan att framstå som snatterier.

    • Mats Jangdal skriver:

      Diktade detta imorse:

      När i Northvolt i Skjellet
      man lägger sin slant
      som det händer ibland
      I Skjellet, ja-ja
      Där finns batterisjappet Northvolt AB
      i skogen på vänster hand.
      Det var där pensionspengarna stacks i brand
      i AP-fondernas hand
      i skogen i Skjellet på vänster hand.

      (efter Evert Tabues Mary Strand)
      Lokalt brukar Skellefteå kallas Stjellet, med tydligt tj-ljud, men jag skrev kj för att oinformerad lättare ska göra kopplingen till Skellefteå.

  7. Samuel af Ugglas skriver:

    I vårt arma Sverige tar man en katastrof åt gången, nästa STEGRA. Samma besättning sägs det?

  8. Jan Andersson skriver:

    Jag känner mig inte som en knäppskalle när det gäller Northvolt, för jag visste innan de ens hade börjat bygga att det skulle gå åt helvete.

    Man kan inte beordra fram en lönsam industri, det måste fria eldsjälar göra, med hopp om att en gång kunna betala alla fordringsägare som trott på idén och på eldsjälarnas förmåga. Tetrapak kämpade i femton år innan pengarna började komma in.

    Den som tvivlar kan ju börja undra varför varken bilmärkena Trabant eller Lada blivit speciellt vanliga i Europa, ändå rekordbilliga att köpa.

    Och det gäller precis alla verksamheter, hur skulle till exempel våra livsmedelsbutiker se ut om de var statliga? Ju mindre statlig intervention, desto bättre.

    Alla klagar nu på ”matpriserna”. Vad skulle hända om de de ändrade
    momsen, 25 procent på högre grundpris innebär även höjd moms? I privat verksamhet kallas sådant lurendrejeri.

    Jag har ett par gånger tvingats käka på en vägkrog där det ryska systemet fanns kvar. Själva barserveringen var OK, och de hade egentligen ganska mycket både fräsch och modern mat att erbjuda. Men ack, de fick inte hantera pengar. Det skulle en statligt anställd liten tjänsteman göra vid ett bord på sidan av, INNAN man hade en chans att se menyn. Kön blev lång vid detta bord innan alla fått sina rekvisitionslappar på ett visste belopp, och sedan ställa sig in en ny kö för att beställa för detta exakta belopp. Man kunde inte bara säja: ”Äsch, behåll överskottet”, köpet måste vara exakt så dyrt som stod på rekvisitionen. Det tog en och en halv timme innan alla fått något till livs. Alla var förbannade.

  9. Benny skriver:

    Woke, en kamp mot verkligheten kan man väl kort sammanfatta tokerierna! Den stora frågan är ju hur denna idioti kunnat fortleva så länge som den gjort?

  10. Benny skriver:

    Ännu mer verklighetsfrånvända projekt från de ”liberala” woke-idioterna!
    Nu är byråkraterna igång och ska stoppa alkoholen i Sverige igen efter deras misslyckande försök från 1970-talet och framåt? Man har ”tänkt” via blodprov räkna ut PET-värdet och går det över en viss gräns vilket motsvarar ca 1.5 flaskor vin i veckan så kan körkortet bli indraget även om du inte kört berusad? Sjukvården ska tydligen användas för spioneri på folkets alkoholvanor och målet är säkert att på detta sätt minska bilkörning och öka kontrollen över medborgarna ytterligare. Man räknar med att ca 40% av alla bilister påverkas om förslaget går genom? Givetvis gäller inte samma för knarkpåverkade som kan köra vidare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *