En varm önskning

En undersökning har visat att folk i Nordeuropa inte oroar sig särskilt mycket för en klimatförändring. Högst 30% i Norden och Nederländerna oroar sig. Vid Medelhavet är siffrorna betydligt högre. I media spekuleras om orsaken.

Kan det vara så folken i norr är sämre informerade? Eller litar de kanske mer till att tekniska lösningar reder ut problemet?
Jag har det enkla svaret. Av alla jag talat med, och det är många vid det här laget, är det högst 10% som oroar sig. Men minst 50% ser fram mot ett varmare klimat. Det är alltså inte brist på oro som redovisas i undersökningen. Det är en förhoppning om global uppvärmning som folken i norr redovisar!
Sedan kan klimatdrevet fantisera hur mycket de vill. De flesta av oss vill ha det varmare här uppe i norr. Om de i söder inte vill ha en uppvärmning får väl de ordna det själva. En sak är i alla fall helt klar. Vi ska inte springa i förväg med uppoffringar och sämre levnadsstandard och göra det jobbet åt dem. Där är budskapet till politikerna glasklart.

Det här inlägget postades i Klimat & miljö, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.