Big Brother bedrar

Politik är inte hjärnornas kamp, ingen idéernas eller ideologiernas kamp. Politik är en ögontjänar- och popularitetstävling. ”The popular Vote” lotsar fram fram smilfinkarna i politiken, inte de klokaste eller de bäst lämpade. De flesta väljare orkar inte sätta sig in i sakfrågorna. Definitivt så orkar de inte sätta sig in i det spektrum av sakfrågor som utgör ett partiprogram. Så därför röstar de på den politiker som verkar trevlig, eller som andra tycker verkar trevlig. Man kan ha viss förståelse för detta. Folk har ju fullt upp med sina egna liv.
Vad de ingte tänker på, är hur de misshushållar med demokratin. Vad de inte tänker på är att ögontjänare aldrig gör det man hoppas att de ska göra. Ögontjänare har alltid en dold agenda, de är alltid beredda att ljuga, konspirera och gå bakom ryggen för att få som de själva vill. Dessa är alltså de sämst lämpade personerna i hela befolkningen att välja till beslutande församlingar.
Tyvärr blir de få ärliga, uppriktiga godhjärtade politikerna bara alibin för dessa bedragare. De ärliga politikerna blir nyttiga idioter i det falska spelet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.