Våldsverkares ursprung

Brå har redovisat sin uppfattning om våldsbrottens utveckling och brottslingarnas ursprung efter 2015 års migrationskris. De har specifikt INTE tittat på ursprungsland. Istället har de förklarat den ökning av anmälda våldtäkter och våldtäktsförsök med ändrad gränsdragning i lagen, ökad anmälningsbenägenhet och troligen socioekonomiska faktorer. Ändå (eller just därför) säger de att antalet sexualbrott har inte ökat efter migrationskrisen.

Jag tycker dock att jag har en kontrollfråga som är relevant. De svenska kvinnor som anmält att de blivit ofredade och/eller våldtagna av en man med utländsk härkomst, hade de blivit våldtagna av en svensk man om det inte kommit hit migranter? Är det rimligt att tro antalet sexualbrott skulle vara konstant och det bara är slumpen som avgör förövarens bakgrund?

Låt oss för ögonblicket anta att BRÅ har rätt i att antalet sexualbrott per hundratusen invånare inte ökat. Men eftersom antalet förövare med utländsk bakgrund är större än deras andel av befolkningen måste man väl i så fall anta att sexualbrottsligheten hade gått ned per hundra tusen invånare om dessa män inte kommit hit?
Eller är jag bara dålig i matte?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Våldsverkares ursprung

 1. Jan Andersson skriver:

  Det är bara att jämföra med den raka, tydliga och lättlästa statistiken från Finland. Det borde vara jämförbara förhållanden, möjligen litet värre i Sverige. Och även om det bara sker en våldtäkt om året så är en för mycket och alldeles åt helvete i ett land som vill kalla sig civiliserat och en humanitär stormakt.

 2. Dandersan skriver:

  Att ljuga eller visa upp statistik som stödjer sin tes, det ena är falskt det andra kallas vetenskap.
  Men med val av statistikfrågor kan man styra resultatet så man slipper ljuga för att få fram sin tes.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Det är nog ok med dina kunskaper i matte. Det är ju bara plus och minus som redovisas i dessa sammanhang. Problemet är att så fort redovisningar faller under rubriken ”statistik”, då görs allt möjligt för att dölja resultaten där enbart plus och minus har fått vara räknesätten.

  Vi ser detta inom en rad områden där beställaren av statistik har lyckats köpa ett statistiskt underlag som stämmer överens med egen övertygelse.

  • Åke Sundström skriver:

   Något köp behövdes ju inte, det är ju BRÅ som själva gjort ”analysen”. Dessutom med en äldre och till synes trovärdig dam som ansvarig. Men fakta sparkar, även äldre damer deltar med liv och lust i det gängse ljugandet, när positionen så kräver. För detta är förstås bluff och båg.

   Man behöver inte ens vara bra i matte för att konstatera den saken. Lite elementär logik räcker långt. Att ett medeltal är oförändrat säger GIVETVIS ingenting alls om fördelningen mellan olika kategorier förövare. Precis som Mats noterat via ett matematiskt räkneexempel. Och som även en normalbegåvad 8-åring begriper.

   Dock inte svenska ledarskribenter. Blir intressant att se om någon enda av dem kommer att förmedla denna elementära insikt – och positivt förvånas om så mot förmodan skulle ske.

   • Stefan Eriksson skriver:

    När jag lite provocerande skriver ”köpa” är det med den farhågan eller förhoppningen (beroende på hur man ser på saker och ting), att BRÅ, SCB, Valmyndigheten, presstödsnämnd osv,osv,osv, är ”affärsdrivande” verk eller funktioner.
    Det är väl inga av dessa ”statistikvrängare” som gör något gratis för sin uppdragsgivare.

 4. Göran skriver:

  Det går att säga en sak om svenska myndigheter, inte bara BRÅ. De är fullständigt dränerade på kompetens. BRÅ kan läggas ned. Myndigheten gör inte någon som helst nytta. Tar vi sedan Statistiska Centralbyrån, kan även den läggas ned. Vem använder den data som BRÅ producerar?

  Hong Kong hade ett tag förbud mot statistik producerad av myndigheter. Det ansågs vara hämmande för Hong Kongs utveckling.

  Men, om det är så att skutan Sverige ska ändra riktning, vilket förmodligen inte kommer att ske politiskt, så kommer det att krävas en massa uppoffringar. Desto mer kvinnor som våldtas desto bättre. Så länge kvinnor i Sverige röstar för mer våldtäktsmän till Sverige, behöver vi män inte bry oss om de kvinnor som blir våldtagna. Folk får ta ansvar för vad de röstar för. Kvinnor som våldtas är en ickefråga. Inga feminister bryr sig om det. Det är bara löjligt om vi män ska bry oss. Och tro inte att ni män vinner några poäng hos kvinnor om ni bryr er. Det är precis tvärtom.

 5. Rikard skriver:

  Hej.

  Tino Sanandaji med flera sågar rapporten jäms med fotknölarna. DGS-bloggen håller på med en egen sammanställning utifrån data de fått från offentliga källor.

  Den här senaste rapporten är att jämföra med Sandviken-rapporten.

  Den är rent bedrägeri, inget annat. Sarnecki, Rung och övriga på Brå är i klass med Förintelseförnekare i sina lögner.

  Alla nödvändiga demografiska data finns: socialstyrelsen har ett register just för härkomst. Kriminalvården har data för ursprungsland. Migrationsverket likaså. Det är endast genom medvetet val man inte korrelerar etnicitet med diverse anmälningar, åtal och domar – att jämföra dessa tre ger god vägledning om var man skall söka vidare.

  ”Socioekonomiska faktorer” får mig alltid att skratta rått och hjärtlöst. Sammansatt av ”sociala” och ”ekonomiska” skall det leda tanken till att brotten inte begås med vett och vilje utan för att någon är felaktigt socialiserad av samhället. Nå, om det beror på fattigdom att man beror brott så hade siffrorna sett väldigt annorlunda ut – pensionärer hade varit den vanligaste gruppen. Kvar är ”sociala” faktorer. Jaha, men alla vi som är (i mitt fall delvis) uppvuxna bland höghus och betong och motorvägar – vi är inte nämnvärt mer kriminella än andra.

  Än andra svenska svenskar.

  Och det är det man inte vill skall kunna upptäckas. Att zigenare är extremt kriminella sedda som grupp. Att afghaner, negroida afrikaner, och araber är extremt överrepresenterade för vissa brott.

  Att peka ut svenska svenskar som överrepresenterade vid jaktbrott däremot…

  Vi behöver inte veta varför de ljuger – det räcker med att veta att de ljuger för att kalla dem fiende.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 6. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  En sak som ingen tagit upp vad jag sett:
  Alltså, det hävdas att antalet våldtäkter ”per capita” inte ändrats av invandringen. Jaha, säger ja, men nu har ju den inhemska svenska befolkningen minskat över åren, det är ett välkänt faktum, och vår nuvarande befolkningen består till ca 20% av invandrare, så slutsatsen måste väl då bli att om vi inte hade haft en stor invandring så skulle befolkningen vara minst 20% mindre, och vi skulle ha minst 20% mindre våldtäkter.

 7. afugglas skriver:

  När skall det bli uppenbart för svenska medborgare att socialisterna styr Sverige med hjälp av SCB som i mina ögon aldrig har varit annat än ”Socialistiska Central Byrån”.
  Rök ut de ”oskyldiga” och släpp en stor bomb i sten och tegelhögen.

  • Åke Sundström skriver:

   Rätt så, fast jag kan tycka att det är ännu allvarligare (allt är relativt) att SCB ljuger om det politiskt allra viktigaste och känsligaste, pris- och välståndsutvecklingen.

   Som Göran påpekar är det också häpnadsväckande att dagens medialt verksamma kvinnor år så påfallande tysta om saken. Men han drar felaktig slutsats: frånvaron av reaktioner från den egna genusgruppen gör det än viktigare att manliga röster gör sig hörda.

   • Göran skriver:

    Det finns ett stort manligt problem i Sverige. Att yla om att kvinnor blir våldtagna gör bara att männens ansvar bortses. Det är massor av män i Sverige som borde ta ansvar och i stället sitter de och gnäller om att kvinnor blir våldtagna.

 8. G Eklund skriver:

  OT. Vad har hänt /klimatsans/
  ”This Account has been suspended”

  • Mats Jangdal skriver:

   De var visst tvungna att göra en uppdatering senast 31/5. Borde alltså inte ha stängts redan. Sture behöver hjälp med det tekniska, så han kan ägna sig åt budskapet.

Kommentarer är stängda.