Miljöhotet X

Ryssland hävdar att man placerat en flagga på Nordpolens botten och att man därigenom etablerat rätten att utvinna den olja som eventuellt finns där. En rad andra länder har reagerat och påstår att de har minst lika stor rätt. Samtliga har skrivit under en eller annan internationell överenskommelse om att minska oljeanvändningen. Hyckleriet når nya höjder.

Eller också vet de något som de inte säger öppet. Till exempel att klimathotet inte möts bäst genom minskad oljeförbrukning. Klimathotet möts bäst genom förberedelser för att hantera konsekvenserna på hemmaplan. De förberedelserna kräver mer olja. Rädde sig den som kan.
Men klimathotet är ett oöverträffat påfund för den som vill utöva utpressning. Om ”folket” inte gör som de blir tillsagda så kommer allsköns hemskheter att drabba dem. Genom att betala mer i skatt på snart sagt allt en politiker kan komma på så kan dock ”folket” skydda sig.
Visst är det fiffigt att hotet kommer från folkets egna försyndelser, att politikerna kan framstå som frälsare och frälsningen kommer genom högre skatter och mer övervakning! Varje falsk profets eller svavelosande predikants våta dröm är överträffad.

Det här inlägget postades i Klimat & miljö, äldre text och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.