Vilken färg som helst – bara det är rött

Macron sa i ett tal den 26 oktober, med adress Viktor Orbán och alla som visat upp någon form av nationalism, att Europa inte är en enkelriktad gata … att ett Europa som negligerar mångfald av idéer och trosföreställningar, rättsväsendet och pressens oberoende, välkomnande av flyktingar undan politisk förtryck, sviker vår själ. (lite fritt översatt)

Märkligt, om inte medlemsländerna får välja sin inrikespolitik själva, då är ju Europa en enkelriktad gata som negligerar mångfald av idéer. Macrons besked liknar det Henry Ford gav när bilköparna klagade på att Fordarna endast såldes som svarta. Han förklarade att de kan fås i vilken färg som helst, bara det är svart. Europa kan tydligen med nuvarande ledargarnityr fås i vilken färg som helst – bara det är rött.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Vilken färg som helst – bara det är rött

 1. Jan Andersson skriver:

  EU liknar nu mest en hönsgård med för många galna tuppar, samt några hönor som rusar omkring som yra (höns).

 2. Ivar Andersson skriver:

  EU eliten visar bristande tro på demokrati och föredrar diktatoriska beslut. EU elitens våta dröm är att få beskattningsrätt så att man kan dela ut ännu fler bidrag. När Brexit genomförs vill EU eliten höja ländernas avgifter för att kompensera för att Storbritanniens avgift bortfaller. Tanken att minska utgifterna (bidragen) finns inte.

 3. Niklas skriver:

  Europeisk mångfald = att alla dansar efter Bryssels pipa!

 4. Göran skriver:

  Den här mångfalden som det hela tiden pratas om leder till enfald. Åsiktskorridoren blir bara smalare och smalare.

 5. Rikard skriver:

  Hej.

  Problemet vi har kan beskrivas såhär:

  ’Caesar, goterna står i hundratusental på andra sidan Donau. De säger att de endast vill få lov att ta i besittning mark i norra Iberien och södra Gallien i utbyte mot att upprätthålla kejsardömets lag där. Hur skall vi svara deras sändebud?’

  ’Hmm, låt mig konsultera augurerna. Vad säger fårtarmarna, och opaciteten i abborrens ryggfena om detta företag?’

  [Tänker sändebudet: ’Varför frågar Caesar inte de som är kunniga inom logistisk, eller sina härförare, eller de handelsmän som rest och levt bland goterna om detta istället för präster som aldrig lämnar Palatinen?’]

  Augurerna skall här förstås som det media-kulturella komplexet – det våta fingret i allmänhetens annaler.

  Macron, och Merkel et al saknar själva kunskap, söker inte kunskap, och de som … transporterar kunskap till dem har en inbyggd självcensur, så att endast den kunskap som gynnar karriären når Caesar, vilken endast vill höra det som bekräftar självbilden av vis, välvillig, vidsynt.

  Att jag sedan är helt ohistorisk är licentia poetica.
  Rikard, fd lärare

  • Mats Jangdal skriver:

   Om vi antar att historien är flerdimensionell, tre, fyra eller fler dimensioner, då påminner din betraktelse vad kubismen åstadkom inom konsten. Du blir en historieskrivningens Picasso!

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Tja, dimensioner?

    Om en potentiell händelse visualiseras som en punkt, så har den så länge den är potentiell en dimension.

    Väl den sker är den en linje vilken kan bilda en teoretisk yta i två dimensioner.

    När den skett är den tre dimensioner: en före den hände, en som hände och en som inte hände.

    När den visualiseras retroaktivt eller hypotetiskt har den fyra – den fjärde kan vi kalla önsketänkandet, eller vad vi anser skola borde ha skett bortom det strikt kausala.

    Att då, som Macron och Merkel med flera eftersträva att vara en punkt, och att gå direkt från punkt till fyrdimensionell … hyperpunkt, i brist på bättre ord, är möjligen möjligt men den endimensionella enkelspårigheten kollapsar tesserakten till en slumpmässig form, vara och skönhet.

    (Att jag gillar ”And He Built A Crooked House” kanske märks?)

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    • Mats Jangdal skriver:

     Den kände jag inte till. Men matematiken för Heinleins Crooked House fungerar tydligen som ett cirkelbevis. Med andra ord fungerar den bara när de ursprungliga villkoren är uppfyllda i ekvationens slutled, vilket förutsätter att villkoren för slutledet gäller innan ekvationen skrivs.

     The Joshua Tree National Park har jag besökt. Det är ett märkligt landskap. Förekommer ofta på film när folk blir dumpade eller vaknar upp i ingenstans.

     Lennart Hellsing var dock tio år tidigare än Heinlein, när Hellsing skrev Musikbussen 1948. En buss som var större på insidan än på utsidan. En egenskap som återkommer i den engelska kultserien Dr Who, som gör tidsresor med en telefonkiosk som är större på insidan.

     För övrigt är Tillbaka till framtiden 1 och 3 bland de bästa filmer jag vet. Lika tokig jag, alltså!

 6. Ture Svenson skriver:

  EU-eliten och Globalisterna spelar sitt maktspel men egentligen begriper dom ingenting. Att dom sen länge övergett och svikit oss kan vi alla se. Att utplåna nationerna och ersätta dom med sin världsregering. Fyll de västerländska länderna med hundratals miljoner muslimer så grejar det sig. Men vad dom inte begriper att Islam är en annan sak. När dom blivit tillräckligt många Sharia kommer. Då är det bara att lyda om du ditt huvud vill behålla. Världsekonomin kollapsar islams lagar bryter man ej. Inget av detta begriper detta Politiskt Korrekta etablissemang. Till slut står dom där och blickar ut över en ödelagd planet. Med blodiga händer står dom där och undrar. Vad var det som gick fel?

  • Mats Jangdal skriver:

   och Fredrik Reinfeldt kommer att envist hävda att han hade moraliskt rätt!

Kommentarer är stängda.