Mitt hem är min borg

Rödebymannen friades. Inte för att domstolen öppet kan medge att nödvärn är berättigat i Sverige, utan för att domstolen inte kunde finna två eniga psykologer. I brist på psykologisk etikett att klistra på helt enkelt. Tydligare än så kan väl inte tillståndet i rättsstaten, det omyndigförklarade folkhemmet Sverige beskrivas.

Många upprörda debattörer har påstått att Sverige nu utmärkt sig som ett unikt land där man låter mördare gå helt utan straff. Sanningen är naturligtvis den motsatta. Sverige är ett unikt land med en unik beröringsskräck för självförsvar. I många andra länder hade han inte ens blivit åtalad!
Han är ingen mördare. Han är ett offer för våldsverkare (dem han sköt efter) och för en handfallen samhällsapparat som inte förmår hantera kriminella element. Det kan bara inträffa i ett land utan moral att man kallar någon som försvarar sig själv och sin familj i sitt eget hem för mördare, medan de som kommer dit med vapen och hotelser kallas för offer.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.