Upphöjd idioti

Den ursprungliga definitionen på en idiot är en person som är så intellektuellt handikappad att denne inte förmår följa logiska resonemang eller särskilja mellan förnuft och vidskepelse. Det finns i vår värld inga som helst bevis för någon guds existens någonsin. De vittnesmål som finns, Bibeln, Koranen eller andra heliga skrifter är alla enbart hörsägen som omarbetats otaliga gånger. Inget av dem är alltså något direkt bevis för guds existens.

De som vägrar inse detta är således oförmögna att särskilja mellan förnuft och vidskepelse, samt saknar förmåga till kritiskt studium av dessa skrifters påståenden och de religioner de underbygger. Kliniskt observerat är alltså religiösa människor idioter.
Hur länge ska vi tillåta denna gigantiska humbug? I våra skolor, i offentligt samhällsliv? Den som jamsar med i idiotens ologiska kullerbyttor och tankens villervalla är ju inte ett dugg bättre själv. Ska vi kunna utveckla demokratin och det goda samhället för alla dess medborgare måste vi först göra oss av med den hämsko som religionen utgör.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.