Ack, sicket axiom!

Hela klimathotet, IPCC, WWF, SNF och alla andra NGO:s samt MP och andra muppar utgår från ett falskt axiom, nämligen det att i naturen råder status quo. Till detta fogar de en felaktig premiss för sitt ställningstagande, nämligen premissen att vi av någon anledning har en skyldighet att bevara status quo. Denna premiss tillåts dessutom gälla i alla lägen, alltså såväl om axiomet visar sig vara falskt som om det är sant.
Skulle det visa sig att  axiomet är sant behövs inte premissen att vi är skyldiga att upprätthålla status quo, för då kan vi inte påverka axiomet (att naturen innehåller ett permanent status quo). Om å andra sidan axiomet är falskt behövs ändå inte premissen (vår skyldighet att bevara status quo), för varför skulle vi ha någon skyldighet att upprätthålla något som inte finns, något som bara är en inbillning eller en önskedröm för vissa?
För att staga upp denna dogm fyller de på med falskmyntad vetenskap, som de kallar för fakta. Dessa ”fakta” är tänkta att dölja deras konspiration att kortsluta all demokrati, stjäla vår frihet och alla våra pengar för det illusoriska målet att bevara status quo.

Det hela är ett bluffresonemang av typen, ”Det är sant för att jag säger att det är sant. Om du inte tror att det är sant så måste du medge att det är sant för att något annat som jag påstår är sant. Om inget av det jag säger är sant så måste du tro att det jag säger är sant för att det är jag som säger det!” Groucho Marx kunde inte ha kommit på ett bättre cirkelargument.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.