September 2011

Lena Ek blev utsedd till ny miljöminister efter Carlgren. Bland det första hon sa var fortsatt klimatpolitik. Ack ja, det hade ju funnits en chans för centern att vända blad och komma med något vettigt i den frågan. Men icke!

Jag vet inte vad jag ska tro. Om jag tänker närmare på saken så förstår jag inte varför jag alls ska tro.

Restaurangmomsens sänkning är väl ett stort slag i tomma luften. Såvida det inte är ett noga planlagt test för att kontrollera momsens skadlighet på ekonomin.
För om vi ska gå från en produktionsekonomi till en tjänsteekonomi, då är momsen en skadlig skatt. Hushållen kommer aldrig att börja efterfråga tjänster om de utöver skatt på den egna inkomsten och löneskatt på tjänsten ska betala 25% i moms. RUT och ROT ska ses i ljuset av en önskan att vänja hushållen vid att bli tjänstekonsumenter.

Norska sossarna gick fram endast marginellt i kommunalvalen 1,5 månad efter Breiviks attentat. Trots skyhöga sympatisiffror i opinionsmätningarna. Har norrmännen genomskådat och tröttnat på deras oblyga mjölkande av offerrollen?

I Utemagasinet finns ibland intressant och oväntad läsning. I nr 3, 2011 skriver krönikören Gunnar Andersson att allemansrätten är hämmande för såväl friluftsliv som landsbygdsutveckling (min sammanfattning). Det är bara att instämma. Märkligt nog går artikeln inte att finna i nätsök på deras hemsida. Men i pappersupplagan från den 15 april finns den bevisligen.

Medborgarrättsrörelsen hyllades på 60-, och 70-talet i alla andra länder av svenskarna. Men i Sverige var den nära att dö sotdöden eftersom sossarna ansåg att det räckte med en enda röst, Olof Palmes.

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.