Juli 2011

EIB består av politiker och bankfolk från Europa. När de får chansen att förbättra konkurrensvillkoren för sina egna bilfabriker så tvekar de naturligtvis inte. Eftersom svenska regeringen inte aktivt stöder Antonovs köp av SAAB så finner de ingen anledning att gynna en ryss och en konkurrent. Det blir alltså avslag på alla Antonovs försök att gå in i SAAB.

För många frilansare, bönder och egenföretagare, vars yrke mer är en livsstil, är arbete helt enkelt en aktivitet som mestadels är planerad och som ger intäkter. Medan fritid är en aktivitet som ger kostnader och ibland är planerad.

Finalen i damernas fotbolls-VM, Zen vann över Terminators. Jujutsu vann på teknisk knockout.

Hur man väljer formerna för samarbete, det är det som är politik.

Är historien, inklusive vår egen tid, så cynisk att en barnlös kvinna är fullständigt värdelös, en complete waste of space? En barnlös man kan ju alltid skickas till fronten för att bli kanonmat, så kan man låtsas att han gjort någon nytta.

Efter Assange och Kahn frågar man sig om systemet att ta död på sina motståndare med hjälp av honey-traps har nått en ny nivå. Man behöver inte ens anlita en prostituerad för att ha sex med vederbörande. Det räcker med knuffa fram någon som kan anklaga den oskyldige för sexuellt övergrepp för att hålla denne i sysselsatt i månader eller år med dryga advokatkostnader. Därigenom kan man effektivt stänga av en karriär. Det kanske till och med funkar bättre om offret är oskyldig.

Det finns många i Sverige som vill införa direktdemokrati och folkomröstningar om allt. Hur det kan gå kan de se i Kaliforninen. Där har de det så och tidningen The Economist har angett det som en av de viktigaste orsakerna till att delstatens ekonomi utvecklats sämst i hela landet de senaste 20 åren. Energipolitiken har kraschat, jobbutvecklingen går stadigt bakåt, jordbruket lägger åtskilliga hektar i träda för att lönsamheten är borta.
http://www.economist.com/node/18359882
Är en mycket intressant läsning om demokrati, skatter, lobbyism etc.

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.