Klimatterapi?

Stewart et al, Schweiziska klimatforskare (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0031018211004597) har publicerat en studie av historiska data ur sjöbottensediment från 1450 fkr till 420 ekr, och funnit att varmare klimat inte alls ger mer nederbörd i Eruopa, som Arnell & Liu 2001, Christensen 2003 och Kundzewicz 2005 påstått i sina dataprognoser. Tvärtom har Stewarts data hämtade i verkligheten visat att varmare klimat innebar mindre nederbörd under sommar och höst. På punkt efter punkt får IPCC:s tokerier stryk av verkligheten.

Kanske det är på sin plats att påminna om att datasimuleringar är simuleringar, hur man än vrider och vänder på det. Skit in – skit ut, det är väl ingen nyhet, egentligen? De som totar ihop datasimuleringar om klimatet, men som inte får det att stämma med verkligheten, är de simulanter?

När rätten till sjukpenning skulle reformeras var det många som anklagades för att vara simulanter som med falska förespeglingar ville komma åt våra skattepengar. Hur är det med de simulanter vars forskningsanslag betalas av oss via skatten? Simulanter som är beroende av att en och endast grupp medborgare tror på dem, nämligen de politiker som beviljar anslagen. Samma politiker som är beroende av att klimathotet hela tiden upplevs som reellt och allvarligt.

Visst har jag skrivit det förut, men det behöver tydligen uppreas om och om igen, den enda klimatanpassning vi verkligen behöver göra är att ha beredskap för anpassning till de förändringar som verkligen inträffar. Om och när de gör det, dessutom med lokal anpassning. En storskalig, extremt kostsam globalt likformig anpassning till vad som ändå alltid kommer att vara lokala olikheter, är rena vansinnet. Än så länge har vi egentligen endast sett variationer i årsmån och det är något alla som verkar på naturens villkor får lära sig leva med och förhålla sig till. De som inte lever på naturens villkor ska inte komma och kräva att andra ska göra klimatanpassningar baserade på tro och spekulation.

Samtidigt vill miljöpartiet ha klimatterapi, det är slagordet på deras stora möte just nu. Har de insett att klimathotet var falskt och att de nu behöver terapi för att uthärda verkligheten?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.