Egna barn och andras ungar i klimatlobbyn

Klimathotarna i USA hävdar att oljebolagen får 10 miljarder $ i bidrag. När de påstår det syftar de på den sänkta bolagsskatt som alla bolag i USA fått. Att det blir så mycket pengar beror helt enkelt på att oljebolagen omsätter enorma belop och gör god vinst. Men att påstå att de egna pengar de tjänat på sin verksamhet är bidrag, det är att fara med direkt osanning, lögn.

Räknat per producerad kWh får den ”gröna” energisektorn 1000 gånger mer i subventioner, eller skatteavdrag som det alltså rätteligen bör kallas. De 33 största mottagarna i den gröna sektorn får cirka 7,5 miljarder $ i direkta bidrag, pengar från skattebetalarna.

Det är alltså verkliga pengar som skattebetalarna ger till gröna sektorn. Dessutom pengar som de vanliga medborgarna får jobba extra hårt för att skrapa ihop, eftersom bolagen fått sänkt skatt. Den gröna politiken kräver dessutom ökad byråkrati för övervakning att den genomförs. Självklart med en betydande prislapp i form av skatter och avgifter.

Hur kan det komma sig att de miljömuppar som hävdar att vi inte kan fortsätta med ett samhälle i ständig tillväxt, för det anses inte uthålligt, likväl inte ser något problem med en byråkrati i ständig tillväxt? I synnerhet inte den del som ska övervaka att ingen tillväxt sker. Inte heller ser man den dubbelblåsning som den förda politiken innebär. Jag menar då att bolagsskatten sänkts för att trygga jobben, samtidigt som retoriken går i motsatt riktning och hela proceduren av offentlig dubbelmoral kostar extra mycket i skatt.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Egna barn och andras ungar i klimatlobbyn

  1. Niklas skriver:

    Japp, byråkratin måste hårdbantas. Vägen dit går lämpligast genom stora skattesänkningar. Inför snarast en platt skattesats till att börja med.

Kommentarer är stängda.