Björnen sover

SVT Rapport 18 21/6 har visat en video från en grupp som besökte Kolmårdens varghägn 2008. Där visas hur en hörselskadad kvinna/flicka attackeras av vargarna, som uppenbarligen identifierar henne som avvikande och de testar gränserna för hur långt de kan gå. De biter henne och drar i kläderna på ett sätt som är klart mer aggressivt än nyfiket. Den ensamma guiden lyckas inte få dem att lyssna till henne och avbryta sin ”undersökning”. Besökaren var tydligt skärrad och övriga besökare hörs uttrycka sin sympati för den stackars flickan.

Ingen av de närvarande tycks fatta allvaret i situationen! Hade en enstaka hund eller en grupp hundar uppträtt så mot en människa hade det varit nödvändigt att omedelbart markera mot beteendet! Guiden skulle direkt ha samlat gruppen och fört ut den ur hägnet.

Vad Kolmårdens ledning och alla som är engagerade i Projekt Varg måste göra omgående, om de vill överleva är att säga att de allvarligt missbedömt arbetsmiljöriskerna, samt betala ut ett skadestånd till den dödade skötarens anhöriga.

Börjar det komma fram flera vittnesmål från besökare som vittnar om och inser att de varit utsatta för livsfara av okunniga guider och djurparkspersonal, då kan all acceptans för vargen vara bortblåst i ett nafs!

Nu idag, Midsommarafton är det många som sjunger och leker björnen sover, undrar hur många som tänker på vargen?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Björnen sover

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Som sagt, det är inte rovdjuren som är problemet det är de tvåbenta individerna man kallar för ”människan” som blivit så degenererad att dessa inte förstår innebörden i ordet ”rovdjur”. Framför allt personer som inbillar sig att man kan finna en samförståndslösning mellan parterna (rovdjur – människan) i bästa socialistisk anda som politikerhopen i Kungliga huvudstaden tydligen aldrig kan ställas till ansvar för.

    • mats skriver:

      Jo, man ska ha respekt för djur, särskilt sådana som betraktar människan som alternativ kost.

Kommentarer är stängda.