Poker med terroristerna

LRF:s ordförande i Dalarna, Martin Moraeus, har i en debattartikel i Land mycket förtjänstfullt granskat miljörerelsen. Han jämför situationen med ett pokerparti där miljörörelsen alltid kan välja att syna eller bluffa och höja insatsen, för de behöver aldrig någonsin betala om de blir avslöjade. Myndigheterna ställer dem aldrig till svars för falsk tillvitelse eller vilseförande av myndighet eller allmänheten. De som drabbas av miljörörelsens fatwa har ingen juridisk möjlighet att försvara sig, för då är miljörröelsen en oberörbar skugga. Det var ett fruktansvärt demokratiskt misstag att ge miljörörelsen laglig rätt att posera som sakägare och överklaga myndigheternas beslut.

De är terrorister. Precis som elfte-september terroristerna använde det ordnade samhällets resurser mot dess medborgare, vänder miljöterroristerna via påtryckningar det ordnade samhällets våldsmonopol mot bönder, skogsägare, jägare och vanliga sommarstugeägare. De är terrorister och de ska behandlas som terrorister. Det betyder bland annat att vi aldrig någonsin ska förhandla med dem.

Lärdomen är enkel, spela aldrig poker med djävulen. Släpp aldrig fram lögnare i rättssalarna. Förhandla inte med terrorister. Tydliggör äganderätten i grundlagen. Låt inte riksdagen använda grundlagen som passbit i maktpusslet. Låt aldrig allmänlag eller speciallag trumfa grundlagen. Hur svårt kan det va’, egentligen?

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Poker med terroristerna

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Varför skall en chefredaktör på någon av ”riksblaskorna” inte våga skriva en en så uppenbart klarsynt artikel?
    Miljöfolkets samhällsomstörtande verksamhet är tydligen en slags hämnd för något odefinierbart som bara dessa förstår!

  2. Naturbrukaren skriver:

    Genombegåvat skrivet. Du sitter säkert som ”husgud” hos undertecknad.

Kommentarer är stängda.