EU omprövar

EU:s Joint Research Center (JRC) har författat en rapport som tydligt visar att ersättningen av fossila bränslen med biobränslen ger ökade utsläpp av CO2, åtminstone på kort sikt. Det har varit känt att en sådan rapport funnits, men det har tagit flera månader och krav via domstol att få ut den till allmän kännedom.

Detta är inget okänt fenomen och har länge varit dryftat bland forskare och debattörer som inte styrs av EU, IPCC eller klimathotslobbyn. Men nu är det alltså bekräftat av euractiv.

Nuša Urbančič, ansvarig för den gröna påtryckargruppen Transport & Environment anser att EU som vanligt skjuter först och ställer in siktet i efterhand. De känner naturligtvis väl igen metoden. För det är väl vad den gröna rörelsen gör hela tiden. Först och i alla lägen skjuter man på oljeindustrin och sedan försöker man ordna fakta för att passa argumentationen. När detta misslyckas letar man nya fakta att anpassa till agendan.

När denna rapport blev känd gick klimatkommissionär Hedegaard och energikommissionär Oettinger gemensamt ut och förklarade att dagens biobränsle är för dåligt i omställningshänseende. Inte minst för den omdiskuterade omflyttningen av utsläpp från Europa till utvecklingsländer. De drog upp linjer för nya regler gällande subventioner, beskattningar, inblandning och klassning. Regler som kan komma att få kraftig inverkan på de svenska biobränsleprojekten.

Om detta har inget hörts i svenska media. Undrar varför? Visst behöver såväl allmänhet som privata och offentliga beslutsfattare veta detta! Förhoppningsvis är det början till slutet för en vanvettig klimatpolitik. Någon gång måste de ju ledsna på att ha fel. Någon gång måste folket tröttna på att bli lurade.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.