Karamellburken

Ibland blir jag själv less på mitt eget sätt att skriva. Då kan det bli så här, en satir kanske.

Tänk om spetember 2014 inte gör någon skillnad? Tänk om vi efter valet 2014 inte märker någon skillnad i den politik som förs efter valet jämfört med den innan? Alldeles oavsett regeringen blir omvald eller ej. Tänk om vi bara har ett parti att rösta på och valet endast avgör vilket parti som ska få spela förstakedja i laguppställningen?

De tycker ju så lika, gör stora åthävor om skillnader som är knappt upptäckbara. Det är som om riksdagshuset är en sådan där gammal burk med hårda fruktkarameller rullade i florsocker. Pastillerna har svagt olika färger för att skilja de olika syntetistk framställda smakerna åt. Om man inte vet vilken smak det ska vara så kan man inte känna det.

Så kastar man en deciliter florsocker i burken och skakar om med alla pastillerna i. När man öppnar locket så ser man inte heller någon skillnad på dem. I riktigt bra belysning framträder kanske en svagt grön nyans, möjligen en gul, några blå och röda nyanser, men inget som gör någon väsentlig skillnad.

Och alla är de skadliga för tänderna, hälsan och humöret.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Karamellburken

  1. Niklas skriver:

    Det ligger en hel del i vad du skriver om karamellburken. Nu har jag inte den exakta siffran, men det lär ju vara en bit över 80% av riksdagsbesluten som är enhälliga. Lika illa ställt är det nog i de flesta landsting och kommuner. Så skillnaden mellan olika partier och block är tyvärr rätt obetydlig, varför medborgarnas röster i valurnorna vart fjärde år knappast gör någon större skillnad i praktiken. Lägg sedan till byråkraternas ökande makt. När kommer medborgarna att sätta ner foten och revoltera?

Kommentarer är stängda.