Vändningar

Kungen vägrar dela ut miljöhjältepris till en av aktivisterna bakom gotlandsprotesterna. Trots att han är hedersorförande i WWF som delar ut priset. Vid prisceremonin fick andra mottagare pris av kungen, men när det blev dags för detta pris satte han sig och lät andra ta över.

SVT Västnytt berättar om den stora manifestationen runt om i landet mot den skadliga vindkraften. Inte mer än så. På riksnyheterna var man knäpptyst. En förändring måste väl smygas fram.

Statsminister Fredrik Reinfeldt noterar att klimatpolitiken i Europa gått i stå. Därmed anser han att det inte finns något konkret klimatarbete för Sverige att jobba med.

SNF får inte rätt att överklaga beslut av skogsstyrelsen, enligt ett beslut i Kammarrätten i Sundsvall. Den paragraf i Miljöbalken som ger naturföreningar rätt att överklaga vissa beslut nämner inte Skogsvårdslagen. Därmed finns ingen paragraf för SNF att hänvis till och därmed heller ingen rätt. Naturligtvis avser SNF att driva frågan så långt de bara kan. Vi får alltså vänta på högsta förvaltningsdomstolens beslut.

Det här inlägget postades i Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Vändningar

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Som vanligt förblir frågan obesvarad. Tog mediapatrasket Majestätet som gisslan för att bevisa sin förträfflighet?

 2. Niklas skriver:

  Så vitt jag förstår, så gäller SNF överklagande specifikt Änok och det verkar som bröderna Stenman, som äger Änok, har ledsnat på byråkratin och vill nu avsätta området till naturvård, enligt KOMET-programmet http://www.norra.se/omnorra/informationochpress/pressmeddelanden/Pages/broderna-stenman-vill-skydda-skog-i-anok.aspx Således tvivlar jag på att det blir någon överklagan från SNF eller om HD skulle ta upp fallet.

  • mats skriver:

   Personligen tror jag stenmans strör salt i såren på SNF. Deras kommentar var ju att när det nu visat sig att området är så värdefullt så kan de låta det bli reservat, om någon betalar de där pengarna som det är värt. Underförstått betydligt mer än vad en avverkning skulle gett.

Kommentarer är stängda.