Vic Stacy räddar dagen

I det lilla samhället Early i Texas, hade några permanentboende hundägare på en campingplats tagit för vana att gå förbi det villaområde där Charles Conner bodde och rasta hundarna utanför hans tomt. Trots skyltar och muntliga tillsägelser upphörde de inte med tilltaget. Den första augusti i år hade Conner fått nog. Han sköt på de två hundägarna, David House och Iris Calaci och två av hundarna. Endast Calaci överlevde.

Sedan gick han ut på gatan och letade fler offer. När polisman Steven Means kom fram till platsen med sin bil började Conner skjuta på honom. Means tog skydd bakom sin bil och kunde inte ta sig därifrån emedan Conner stod i skydd bakom ett träd med fritt skottfält och därför hade övertaget. Det hela utspelade sig i åsyn av Vic Stacy, också boende på campingen. Han tog sin revolver och gick för att se om han kunde hjälpa till.

När Stacy kom till området närmade han sig platsen i en vinkel så att han kunde skjuta mot Conner, vilket han gjorde. Från 150 meters håll sköt han ett skott som träffade Conner i låret. Denne vände sig då om och började skjuta mot Stacy, men missade. Stacy sköt ytterligare tre skott som alla träffade. Vid det tillfället fick Sgt Means tillfälle att skjuta från närmare håll och Conner föll död till marken.

Stacy greps först och skulle föras i bojor från platsen. Men sedan Means förklarat läget släpptes han och polismästaren Sheriff Bobby Grubbs säger att inga anklagelser kommer att riktas mot Stacy.

Vapen finns. Vapen behövs, faktiskt. Vapnen kommer inte att försvinna för att någon råkar inte tycka om vapen eller för att någon inte gillar den skada de faktiskt kan ställa till med, men inte ser den ordning de kan bringa. Att försöka förbjuda vapen är bara att be om stryk från brottslingarna.

Här råkade det vara en ”vanlig” medborgare som tappade besinningen efter lång tids provokation. Det ”normala” är att det är etablerade brottslingar som brukar vapen på ett olagligt sätt. Där det är lagligt att äga och bruka vapen för självförsvar är det också belagt att personrån och andra våldsbrott med vapen minskar. Det är inte heller ovanligt att allmänheten bidrar till att upprätthålla lag och ordning. Vanligt folk har en riktigt god uppfattning om vad som är befogat.

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Vic Stacy räddar dagen

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Der var så länge sedan Sverige var ett fritt och rättskaffens land att vi totalt glömt bort respekten för våra medmänniskor. De är ju bara kollektivet som betyder något, eller hur? Tack för att Du påminner oss Mats.

Kommentarer är stängda.