Sex, drama och storpolitik

TV-serien Damages går med nya avsnitt på TV just nu. För den som inte vet, är det en advokatserie. En av klienterna i höstens serie är en man vars organisation med hjälp av läckor avslöjar bedrägerier, fusk och olagligheter. Dokumenten läggs upp på internet. Klienten har blivit stämd för att sajten avslöjat för mycket av en läckas privatliv, vilket fick henne att ta livet av sig. En av ingredienserna är de haft sex tillsammans och kvinnans dotter hävdar att han våldtagit mamman. Låter det bekant, som exempelvis i Assange?

Det blir värre. I senaste avsnittet förekom en hacker som sålde information om den åtalade. Han sålde till båda sidor, men blev mördad innan part nr 2 hann få informationen. Avsnittet slutade med att vi fick höra mördaren tala svenska.

Det måste vara hart när omöjligt för en amerikan att förstå hur Sverige kan förnedra sig som man gör, genom att orsaka internationell storpolitik av något som inte ens är ett brott i USA. I synnerhet som det inträffat i Sverige, som i deras (och många andras) ögon är landet med fri sex. Jo, våldtäkt är naturligtvis ett brott. Men när kvinnan (i det svenska fallet) i princip säger att hon hade tänkt säga nej, men hon orkade inte för att det var så skönt, då tycker inte ens de flesta svenskar att det är våldtäkt.

Hur många män har inte fått stå vid skampålen för otrohet där de egentligen hade tänkt säga nej, men det var så spännande och skönt att de inte kunde säga nej? I hur många av dessa fall har åklagaren utfärdat en internationell arresteringsorder för att ställa kvinnan till svars för våldtäkt på en oförvitlig äkta man? På vilket sätt har staten ansträngt sig för att upprätta dessa mäns heder?

Självklart kommer Sverige att granskas och häcklas för detta lång tid framöver, oavsett hur det slutar. Vi har redan Stockholmssyndromet som etablerat begrepp. Ska ”Swedish rape” i framtiden betyda att man blivit ”fucked by the authorities”?

Det här inlägget postades i Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sex, drama och storpolitik

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Det var en modig kommentar med en helt korrekt slutsats.
    I det här fallen blir det ren mobbing av män.

Kommentarer är stängda.